amoozesh amoozesh .

amoozesh

طرح ياريگران زندگي در مدارس چيست | نمونه طرح , صورتجلسه , ابلاغ , پروژه و درخت مشكلات

​  

طرح ياريگران زندگي
طرح ياريگران زندگي عنوان طرحي است كه در سالهاي اخير از طرف جامعه پيشگيري از اعتياد و آسيب هاي اجتماعي به مدارس ابلاغ شده است. بر اساس اين طرح مدارس مقاطع مختلف اعم از ابتدايي ، متوسطه اول و متوسطه دوم موظف هستند به بهترين شيوه ممكن روش ها و شيوه هاي پيشگيري از اعتياد و آسيب هاي اجتماعي را در آموزشگاه اجرايي و نهادينه سازند.

طرح ياريگران زندگي را مي توانيد به صورت كامل و دقيق به همراه فايل هاي استثنايي از سايت ما خريد نماييد.

برنامه ها و خدمات جنبي و مكمل براي طرح ياريگران زندگي و پروژه هاي كوچك
غير از فعاليت ها و مجموعه اقداماتي اصلي كه براي طرح ياريگران زندگي و پروژه هاي كوچك خود ، در نظر گرفته ايد ، برنامه هاي جنبي و مكمل نيز داشته باشيد. اين برنامه هاي جنبي ، كيفيت و گستره كار شما را بيشتر مي كند. به عنوان مثال ، اگر يك همايش يا نشست در مدرسه و طرح ياريگران زندگي خود برگزار مي كنيد ، در كنار آن برنامه هاي جنبي جذاب ديگري مانند ، مسابقه ، نمايشگاه عرضه محصولات فرهنگي و هنري ، بازديدهاي مجازي يا ميداني ، اجراي موسيقي يا نمايش هاي متناسب با موضوع اصلي برنامه ، كارگاه هاي آموزشي ، اهداء بسته هاي محصولات فرهنگي و تبليغي و اقلام يادبود و يا خدمات و برنامه هاي از اين دست را طراحي و به مخاطبان خود ارائه كنيد.

چه درس هايي از طرح ياريگران زندگي مي آموزيد ؟
شما تجارب بسياري را درباره تشكيل طرح ياريگران زندگي ، برگزاري جلسات آموزشي و آموزش به همسالان و همياران ، همچنين درباره طراحي ، حمايت جويي و اجراي پروژه هاي كوچك ، آموخته ايد. اكنون يك تمرين انجام دهيد.

از اعضاء طرح ياريگران زندگي ، بخصوص مسئولان كميته ها و يا كساني كه عضويت فعال در طرح ياريگران زندگي دارند ، درخواست كنيد ، درس هايي را كه در ماه هاي گذشته براي تشكيل و اداره طرح ياريگران زندگي آموخته اند ، ثبت نمايند.

براي اين منظور ، گزارش طرح ياريگران زندگي شما مي تواند شامل موارد زير باشد.
چه شكست هايي داشتيد؟
موفقيت هاي شما چه بوده است؟
چگونه شكست هاي خود را پشت سر گذاشتيد؟
نقاط قوت طرح ياريگران زندگي شما چه بوده است؟
نقاط ضعف طرح ياريگران زندگي ، چه بوده است؟
چه محدوديت ها و كاستي هايي موجب شد تا موفيت كمتري كسب كنيد؟
براي عبور از شكست ها ، محدويت ها و كاستي ها ، چه ابتكاراتي داشتيد؟
براي آغاز و پايان اجراي پروژه كوچك خود ، مراسم برگزار كنيد و ميهماناني را دعوت كنيد.
معرفي بهتر و شناساندن پروژه كوچك طرح ياريگران زندگي
براي معرفي بهتر و شناساندن پروژه كوچك خود ، بهتر است كاري كنيد كه از درون طرح ياريگران زندگي به مرزهاي بزرگتر و وسعت و دامنه بيشتري ، گسترش يابد. براي اين منظور ، مي توانيد براي پروژه كوچك خود ، مراسم آغازين ( افتتاحيه ) و پاياني ( اختتاميه ) داشته باشيد.

براي اين منظور ، به عنوان مثال براي شروع پروژه كوچك و يا براي پايان آن ، مراسمي را برگزار كنيد و مهيماناني را دعوت كنيد. در اين مراسم ، هدف پروژه كوچك و شيوه اجرا و يا دستاوردهاي آن را براي ميهمانان ، شرح بدهيد. علاوه بر آن ، وقتي را براي بعضي از ميهمانان در نظر بگيريد و از ايشان براي سخنراني دعوت كنيد. اين سخنراني ها مي تواند تركيبي از ميهمانان اداري ، نماينده والدين ، نماينده همياران ، نماينده ذينفعان محلي باشد كه درباره برنامه ، صحبت مي كنند.

حضور ميهمانان در برنامه ، اگر با برنامه ريزي و هماهنگي مناسبي صورت گيرد ، مي تواند موجب تقويت و  اعتبار بخشي به برنامه شود. بنابراين ، براي آن وقت بگذاريد و تدارك ويژه اي ببينيد.

براي طرح ياريگران زندگي خود ، موشن گرافي داشته باشيد.
يكي از رسانه هاي در دسترس كه مي توانيد براي طرح ياريگران زندگي خود داشته باشيد ، موشن گرافي است. براي اين كار مي توانيد روزانه ، آخرين خبرها و پيام هاي طرح ياريگران زندگي را بصورت صوتي و يا صوتي – تصويري ، ضبط و در بين جمعيت هدف خود ، منتشر كنيد. بر اين كار مي توانيد برنامه ريزي كنيد و توليد و ضبط پادكست هاي ( محتواهاي راديويي ) روزانه را بين اعضاء طرح ياريگران زندگي كه داوطلب هستند ، بصورت نوبتي ، تقسيم كار كنيد.

پروژه كوچك طرح ياريگران زندگي
پروژه كوچك طرح ياريگران زندگي شما ، حاصل تلاش و كار جمعي شما است و دوست داريد كه بهترين تاثير را نيز داشته باشد. حالا شما به نقطه اي رسيديد كه آن را اجرا كنيد. اما از خود پرسيده ايد كه بعد از آن چه خواهد شد؟ خوب ، انتظار اين است كه بتدريج شاهد تاثير آن باشيد. همينطور هم خواهد شد و زود يا بتدريج ، شما شاهد نتايج كار خود خواهيد بود. اما يك نكته مهم را فراموش نكنيد. بخشي از تاثيرگذاري ، به اين بر مي گردد كه پروژه كوچك شما در حافظه جمعي مخاطبان شما ، باقي بماند. براي اين كار ، شما مي توانيد ، يادمان و يادبود براي پروژه كوچك خود ، طراحي كنيد.

اهميت يادمان ها و يادبودها در طرح ياريگران زندگي
-    در حافظه جمعي مخاطبان مي ماند.
-    موجب هويت بخشيدن به برنامه مي شود و آن را شناسنامه دار مي كند.
-    به عنوان بخش مهمي از اسناد و مدارك برنامه باقي مي ماند.
-    به كارهاي طرح ياريگران زندگي شما  اعتبار مي بخشد.
برخي از اين يادبودها عبارتند از : تنديس ، پلاك ، تمبر و يا محصولات فرهنگي و تبليغي ابتكاري
قالب يك برنامه بايد اين ويژگي ها را داشته باشد :
-    متناسب با اهداف و ماموريت ها باشد.
-    جذاب باشد.
-    فراگير باشد
-    با صرفه باشد
فرض كنيد كه مي خواهيد برنامه اي براي آموزش و ترويج پيشگيري از اعتياد و رفتارهاي پرخطر در مدرسه خود و براي دانش آموزان مدرسه ، طراحي و اجرا كنيد. براي اين كار ، هدف ها و ماموريت هاي خود را بررسي كرده ايد و آمادگي اين كار را هم داشته ايد. خوب ، سوال اين است كه چه قالبي را انتخاب مي كنيد؟

خيلي از قالب ها ممكن است براي اين منظور مناسب باشد. به نظر شما  نزديكترين قالب چيست؟

1 ) تبليغات 2 ) جشن 3 ) مسابقه 4 ) نمايشگاه 5 ) انتشار كتاب و محصول فرهنگي 6 ) جشنواره 7 ) همايش 8 ) كارگاه

براي همين منظور ، خوب است كه به اين نكات توجه كنيم:
-    چگونه جلسه را تشكيل بدهيم؟
-    جلسه را چگونه آغاز كنيم؟
-    گردش كار در جلسه چگونه است؟
-    چه موضوعاتي را مطرح كنيم و چه موضوعاتي را طرح نكنيم؟
-    چگونه جمع بندي كنيم؟
-    اختلاف در جلسه را چگونه مديريت كنيم؟
-    چه راه هايي براي كسب توافق در جلسات وجود دارد؟
-    چه تجهيزاتي براي  برگزاري جلسه نياز است؟
-    زمان را در جلسه چگونه كنترل كنيم؟
-    قبل و بعد از جلسه ، چه كارهايي را بايد انجام بدهيم؟
-    چگونه افراد را دعوت كنيم؟
براي طرح ياريگران زندگي ، تقويم كاري تهيه كنيد.
براي اين كه بتوانيد در طرح ياريگران زندگي خود موفق شويد ، نياز به نظم و انضباط سازماني در طرح ياريگران زندگي داريد. براي رسيدن به اين نظم ، تقويم اجرايي و زمان بندي برنامه ها مي تواند به شما كمك كند. به يك نمونه از فهرست فعاليت هايي كه نياز به تقويم اجرايي در طرح ياريگران زندگي دارند ، توجه بفرماييد.

-    زمان اتمام سازماندهي و آموزش اعضاء طرح ياريگران زندگي
-    زمان پايان مراحل هويت بخشي طرح ياريگران زندگي
-    زمان طراحي و توزيع محصولات فرهنگي طرح ياريگران زندگي
-    زمان برگزاري كارگاه هاي آموزشي
-    زمان ترسيم نيمرخ آسيب ها / ظرفيت ها
-    زمان طراحي پروژه هاي كوچك
-    زمان هماهنگي با همياران و حاميان طرح ياريگران زندگي
-    زمان پايان پروژه هاي كوچك
-    زمان درجه بندي اعضاء طرح ياريگران زندگي
-    زمان برگزاري رويدادهاي مهم طرح ياريگران زندگي
-    زمان جشن اختتاميه پروژه هاي كوچك
-    زمان تدوين و ارائه گزارش درس آموخته ها
طرح ياريگران زندگي  چگونه اجرا مي گردد ؟
طرح ياريگران زندگي به مجموعه طرح ها و برنامه ها و پروژه هاي كوچك و ابلاغ هايي گفته مي شود كه طي صورتجلسه هاي دقيق و مختلف از طرف سامانه كشوري كانون ياريگران زندگي در مدارس رصد مي گردد. مدارس و عوامل اجرايي آنها وعده داده اند كه در حد امكان از آنچه كه دستورالعمل هاي طرح ياريگران زندگي ناميده شده است ، پيروي نموده و دانش آموزان را در راه كمك و پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي كمك نمايند.

فايل هاي طرح ياريگران زندگي
موضوع پيشگيري از اعتياد  موضوعي است كه در رابطه با آن پژوهش هاي زيادي نگارش مي شود. همچنين در رابطه با موضوع آسيب هاي اجتماعي دانش آموزان و بررسي روابط و تاثيرات آنها بر روي هم نيز جاي بسي تامل است. پژوهش گران در رشته علوم تربيتي همواره بررسي هاي علمي و پژوهشي خود را در اين رابطه در معرض مخاطبين اين رشته قرار داده اند. در مقاله حاضر نيز تلاش شده است كه اين موضوع بيشتر و دقيق تر بسط داده شود.اين محصول يكي از بهترين نمونه فايل هاي سايت تجارب برتر تربيتي مي باشد كه كاملا مورد قبول آموزش و پرورش هست.

فاكتور هاي مورد بحث ارتباط عميق و غير قابل اجتنابي با هم دارند و رابطه معنا داري بين داده هاي پژوهش وجود دارد.

ليست عناويني كه در طرح ياريگران زندگي وجود دارد:
پاورپوينت پرامون طرح ياريگران زندگي  در 24 اسلايد
آهنگ در رابطه با طرح ياريگران زندگي با فرمت mp3
ابلاغيه ها پرامون طرح ياريگران زندگي
انشاء در مورد اعتياد به فضاي مجازي با محوريت طرح ياريگران زندگي
ايده هاي كاربردي پيرامون طرح ياريگران زندگي
لوگو با موضوعيت طرح ياريگران زندگي
مقاله با محوريت طرح ياريگران زندگي در 12 صفحه
درخت مشكلات و مسائل طرح ياريگران زندگي به صورت پوستر
درخت هدف طرح ياريگران زندگي به صورت پوستر
پروژه فرهنگ سازي در زمينه طرح ياريگران زندگي
صورت جلسه طرح ياريگران زندگي
متن آهنگ و سرود ( شعر ) در ارتباط با طرح ياريگران زندگي
تعداد 10 عدد نقاشي پيرامون طرح ياريگران زندگي
گزارش طرح ياريگران زندگي در 16 صفحه
كارت عضويت طرح ياريگران زندگي
اهميت طرح ياريگران زندگي كجاست ؟
با توجه به نتايج به دست آمده مي توان گفت نظرات پژوهشگران رشته علوم تربيتي پيرامون مقوله هاي ارائه شده در اين رابطه كاملا صحيح و مبتني بر واقعيت است. از اين رو پيشنهاد مي شود مباحث پيشگيري از اعتياد  و آسيب هاي اجتماعي دانش آموزان در مراكز آموزش عالي و تحصيلات تكميلي مطرح گردد. و نتايج تحقيقات به صورت طرح ياريگران زندگي ارائه گردد.

در سايت هاي آموزشي ما نمونه طرح هايي را از جشنوراه ياريگران زندگي آماده كرده ايم كه آنها را مي توانيم در اختيار شما عزيزان قرار دهيم.

گزارش طرح ياريگران زندگي
پژوهشگران و محققين برتر در رشته علوم تربيتي در طول ساليان متوالي سعي بر اين داشته اند كه مطالعات گسترده اي بر روي پيشگيري از اعتياد  و زير مجموعه هاي پژوهشي آن داشته باشند . به طور قطع به يقين بايد گفت كه موضوع پيشگيري از اعتياد  و پرداختن و وجوه مختلف و جنبه هاي گوناگون تحقيقاتي در اين رابطه مي تواند راهگشاي دقيقي در رابطه با علم آموزان عرصه علوم تربيتي باشد.

به جرئت مي توان گفت كه پرداختن به موضوع طرح ياريگران زندگي  يكي از اساسي ترين مسائلي است كه مي توان در علوم تربيتي به آن پرداخت و همچنين در اين رابطه موضوع مهمي كه جاي بحث دارد موضوع آسيب هاي اجتماعي دانش آموزان است. پرداختن به اين موضوع مي تواند راهبرد هاي آموزشي غير قابل وصفي را در اختيار پژوهشگران قرار دهد.

همكاران گرامي و دانش آموزان عزيز مي توانند با مراجعه به سايت ما از نمونه هاي كامل گزارش هاي طرح ياريگران زندگي بهره كامل و كافي را ببرند.

گزارش جلسات طرح ياريگران زندگي
صورتجلسه هايي كه در طرح ياريگران زندگي در سايت آماده نموده ايم ، همگي براي آشنايي با چند و چون و چگونگي بهتر عمل نمودن در اين طرح مي باشد. چرا كه يكي از مهمترين مسائل پيرامون پيشگيري از اعتياد  موضوع آسيب هاي اجتماعي دانش آموزان است كه مي تواند نقش تعيين كننده اي را در رابطه با نتايج پژوهش هاي پژوهشگران علوم تربيتي ايفا نمايد. پژوهش گران علوم تربيتي بر اين باورند كه در رابطه با پيشگيري از اعتياد  مي توان پژوهش هاي علمي و مسائل پرمغز و پر محتوايي را ارائه نمود كه يكي از مهمترين اين وجوه قابل پژوهش علوم تربيتي است.

همانگونه كه واقفيم در رشته علوم تربيتي فاكتور ها و محور هاي پژوهشي بيشماري وجود دارد كه پرداختن به هر كدام از آن موارد مي تواند يك سري از مشكلات اساسي را از نظام آموزشي و پرورشي كشور ما برطرف نموده و مرتفع سازد. چرا كه متاسفانه در كشور ما از كمبود منابع مطالعاتي رنج مي بريم و خصوصا در علوم تربيتي هنوز خيلي مانده است كه به نقطه قابل اعتماد و اميدوار كننده اي برسيم. بنا بر اين نياز است كه در اين رابطه در رشته علوم تربيتي تحقيقات و پژوهش هاي قابل قبولي صورت گيرد.

درخت مشكلات ياريگران زندگي
درخت مشكلات و ترسيم طرح ياريگران زندگي در اين طرح ياريگر اكثر محققين مي باشد. دانش آموزان و معلمان عزيز مي توانند به بهترين شكل ممكن به استفاده و دانلود نمونه طراحي درخت مشكلات ياريگران زندگي در سايت ما بپردازند.

آمار ها نشان مي دهد موضوع طرح ياريگران زندگي يكي از اساسي ترين موضوعاتي است كه جاي بحث دارد و نقش تعيين كننده اي در نظرات انديشمندان و پژوهشگران رشته علوم تربيتي دارد. آنچه حائز اهميت است پرداختن به موضوع پيشگيري از اعتياد  و همچنين موضوعاتي چون آسيب هاي اجتماعي دانش آموزان مي تواند افق هاي تازه اي را در عرضه علوم تربيتي در پيش روي انديشمندان باز كند.بنا بر اين نياز است كه به موضوع پيشگيري از اعتياد   و آسيب هاي اجتماعي دانش آموزان به صورت گسترده تري پرداخته شود و اين موضوع به مسائل پيش رو و چشم انداز هاي پژوهشي آتي بسط داده شود.

نمونه صورتجلسه ياريگران زندگي
صورتجلسه ياريگران زندگي در سايت آموزشي ما به مخاطب كمك مي كند كه بتواند به شيوه اي صحيح براي برنامه ريزي در اجراي اين طرح بكوشد. به همين دليل در پايگاه آموزشي ما صورتجلسه هايي را براي اين مورد تدوين نموده ايم. و اين موضوع بسيار پر اهميت است.

پژوهش به عنوان زيرمجموعه اي از نهاد علم، زيربناي توسعه در عصر اطلاعات است و اساسا هر جامعه اي براي برنامه ريزي در سطح خرد وكلان و گذار موفقيت آميز ناگزير از ساماندهي و مديريت كارآمد و اثربخش امور پژوهشي است. موفقيت روزافزون علم در شناخت جهان هدف دار و قانونمند كه با تكيه بر ابتكارات خلاقيت هاي به وديعه نهاده شده از سوي خداي متعال در وجود بشر و بهره برداري از قدرت شگرف انديشه آدمي صورت گرفته، فضاي زندگي جديدي را براي انسان ها به ارمغان آورده است. اين فضاي جديد و اين تمدن نوظهور كه خود برخاسته از تعاملات عميق ميان تمدني و ميان فرهنگي است، موجد خواست ها، نيازها، انديشه ها، مسائل و مشكلاتي است كه به نوبه خود توسعه علم وا نديشه را مي طلبند.

نمونه ابلاغ طرح ياريگران زندگي
ارائه ابلاغ طرح ياريگران زندگي به كاركنان در اين امر از اهميت خاصي برخوردار است . ابلاغ در اين طرح به منزله كمك در راستاي پيشگيري از اعتياد و آسيب هاي اجتماعي است . در اين مسير انديشه هاي ژرف در قالب پژوهش هاي بنيادين صورت بحث پذير به خود مي گيرند و دستمايه انجام پژوهش هاي كاربردي مي شوند تا خواست ها و نيازها را پاسخ گويند و راه حل هاي بهتر و بيشتري براي مسائل و مشكلات جوامع بشري پيشنهاد كنند و همين جاست كه نقش موثر و سهم بسزاي بخش تحقيقات در روند تحولات جوامع آشكار مي شود.

طرح ياريگران زندگي چرا مورد توجه قرار گرفته است ؟
آنچه حائز اهميت است اين است كه پيشگيري از اعتياد  و موضوعات مربوط به آن تاثير قابل ملاحظه اي در مسائل پژوهشي در رشته علوم تربيتي دارد . مسائلي كه در اين رابطه مورد بحث است شامل موارد زيادي مي باشد كه هر يك رابطه مستقيم و معنا داري با قضيه مذكور دارند. در اين ميان مي توان به مقوله آسيب هاي اجتماعي دانش آموزان اشاره نمود. در واقع مقوله آسيب هاي اجتماعي دانش آموزان از ديدگاه پژوهشگران موضوع اي غير قابل اجتناب پيرامون پيشگيري از اعتياد  مي باشد. بايد گفت موضوع آسيب هاي اجتماعي دانش آموزان اين موضوع را ثابت مي كند كه مي توان در رشته علوم تربيتي افق هاي تازه اي را بر روي محققين باز كرد.

اهداف طرح ياريگران زندگي به چه شكل است ؟
اهداف بزرگي كه در اين طرح دنبال مي شود. پيشگيري هرچه تمام تر از اين معضلات بزرگ اجتماعي است. اگرچه عمده تحقيقات انجام يافته ي مرتبط، به چگونگي رابطه در اين مقوله پرداخته­اند، اما مطالعات محدودي به بررسي متغير­هاي  همبسته با آن اختصاص يافته­اند كه اساس ارائه­ي يك رويكرد پيشگيرانه و مداخله­اي مؤثر است، به ويژه آنكه شكل پژوهشگري در رابطه با پيشگيري از اعتياد  و ماهيت آن در سال­هاي اخير تغيير يافته است. اكثر محققان توافق دارند كه مبحث  پيشگيري از اعتياد  و رابطه آن با آسيب هاي اجتماعي دانش آموزان از مهمترين مسائل مورد انتظار در جامعه پژوهشي است.

نمونه پروژه كوچك طرح ياريگران زندگي
ما در اين جا براي شما عزيزان نمونه پروژه كوچك طرح ياريگران زندگي را بارگزاري نموده ايم كه شما بزرگواران بتوانيد در راستاي طرح خود از آن استفاده نماييد.

اثر بخشي رابطه هاي غير قابل اجتناب پيشگيري از اعتياد  و آسيب هاي اجتماعي دانش آموزان توسط طيف وسيعي از پژوهش هاي علمي و آموزشي گزارش شده است كه از جمله آن­ها به اين موارد مي توان اشاره كرد: بررسي رابطه پيشگيري از اعتياد  وآسيب هاي اجتماعي دانش آموزان (تكلوي، 1393؛ زارع و احمدي،1396)، اهميت نگرش پيرامون پيشگيري از اعتياد (بهرامي،1397؛ برزگري و زميني،1396)، پيشگيري از اعتياد  و مسائل مرتبط(بابايي، يزدي و آذريان،1393)، موضوع پيشگيري از اعتياد  در علوم تربيتي (جلالي، كار احمدي، مولوي و آقايي،1396)،تحليل آسيب هاي اجتماعي دانش آموزان و رابطه با پيشگيري از اعتياد  (جعفري خلعتبري، تودار و ابوالفتحي،1396)، تحليل موضوع پيشگيري از اعتياد (رشيدي ظفر، جان بزرگي و شقاقي،1396) و تحليل آسيب هاي اجتماعي دانش آموزان در رشته علوم تربيتي (مهرداد،1397).

دستورالعمل طرح ياريگران زندگي
اين دستور العمل از سمت كانون ياريگران زندگي ابلاغ گرديده است و گوياي اين است كه پيشگيري از اعتياد و آسيب هاي اجتماعي بايستي به صورت ريشه اي در مدارس صورت بگيرد. يكي از بهترين روش­هاي پژوهش پيرامون  پيشگيري از اعتياد ، استفاده از نظرات پژوهشگران موفق است. با توجه به اينكه مسائل مربوط به پيشگيري از اعتياد  ابعاد و جنبه هاي مختلفي را در بر مي­گيرد، لذا ارائه­ي اطلاعات جامع از فاكتورهاي تحقيقاتي مربوط به آن دشوار است.

نمونه پروژه طرح ياريگران زندگي
براي استفاده و بهره مندي از نمونه پروژه ياريگران زندگي جاي درستي آمده ايد . تاكنون در جامعه ما درباره ي موضوع پيشگيري از اعتياد  در موسسات آموزش عالي و تأثير آن بر آسيب هاي اجتماعي دانش آموزان و عملكرد آن ها بررسي چنداني صورت نگرفته است فقدان ابزار مناسب براي ارزيابي پژوهش هاي صورت گرفته و استفاده از آن در فعاليت هاي آموزشي، كنفرانس ها و فراخوان هاي علمي و آموزشي به شدت به چشم مي خورد.

آنچه در سايت ما قابل دسترسي است استفاده كامل از نمونه پروژه هاي قابل اجرا و قابل انجام در اين طرح مي باشد.

لوگوي طرح ياريگران زندگي
لوگوي اين طرح بسيار ساده است و مفهومي متعالي دارد. ظاهر امر نشان مي دهد كه مسئله پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي و اعتياد چقدر پيچيده شده است.

با وجود اينكه مطالعات كمي و كيفي متعددي در مورد پيشگيري از اعتياد  وجود دارد اما بيشتر پژوهش ها در اين زمينه كمي بوده است و در آن ها به موضوعات فرآيند آسيب هاي اجتماعي دانش آموزان كه به عنوان يك فاكتور اصلي در پيشگيري از اعتياد  مطرح مي باشد توجه نشده است.با توجه به اثرات پژوهش علمي پيرامون مسائل پيشگيري از اعتياد  و آسيب هاي اجتماعي دانش آموزان لازم و ضروري بود تا در جهت روشن شدن چگونگي بررسي اين موضوع پژوهش هايي انجام شود.

طرح ياريگران زندگي در مدارس ابتدايي
يكي از مهمترين مسائل پيرامون مشكلات اجتماعي دانش آموزان  موضوع اختلالات اعتياد در جامعه است كه مي تواند نقش تعيين كننده اي را در رابطه با نتايج پژوهش هاي پژوهشگران علوم تربيتي ايفا نمايد. پژوهش گران علوم تربيتي بر اين باورند كه در رابطه با مشكلات اجتماعي دانش آموزان  مي توان پژوهش هاي علمي و مسائل پرمغز و پر محتوايي را ارائه نمود كه يكي از مهمترين اين وجوه قابل پژوهش علوم تربيتي است.

كانال ياريگران زندگي
در كانال ياريگران زندگي مي توانيد از همه امكانات بروز در پيشگيري از اعتياد و آسيب هاي اجتماعي استفاده نماييد.

همانگونه كه واقفيم در رشته مديريت فاكتور ها و محور هاي پژوهشي بيشماري وجود دارد كه پرداختن به هر كدام از آن موارد مي تواند يك سري از مشكلات اساسي را از نظام آموزشي و پرورشي كشور ما برطرف نموده و مرتفع سازد. چرا كه متاسفانه در كشور ما از كمبود منابع مطالعاتي رنج مي بريم و خصوصا در مديريت هنوز خيلي مانده است كه به نقطه قابل اعتماد و اميدوار كننده اي برسيم. بنا بر اين نياز است كه در اين رابطه در رشته مديريت تحقيقات و پژوهش هاي قابل قبولي صورت گيرد.

سامانه كشوري كانون ياريگران زندگي
در اين سامانه به بهترين شكل ممكن به اين مسئله مهم پرداخته شده است. يكي از بهترين روش­هاي پژوهش پيرامون  مشكلات اجتماعي دانش آموزان ، استفاده از نظرات پژوهشگران موفق است. با توجه به اينكه مسائل مربوط به مشكلات اجتماعي دانش آموزان  ابعاد و جنبه هاي مختلفي را در بر مي­گيرد، لذا ارائه­ي اطلاعات جامع از فاكتورهاي تحقيقاتي مربوط به آن دشوار است.كه در اين سامانه مي توان از همه اين امكانات بهره برد.

شما دوستان و عريزان مي توانيد نمونه كامل طرح ياريگران زندگي را از طريق اين سايت دانلود نماييد.

نكته بسيار مهم 
بنا بر ارزش و اهميتي كه سايت ما براي شما عزيزان قائل است، مجددا اين طرح بروز رساني شد و پروژه اي به همراه مستندات مورد قبول آموزش و پرورش كه در وبگاه معتبر با فرمت پي دي اف ارائه شده بود براي شما ياران و همراهان عزيز تبديل به ورد قابل استفاده شده و به كليه مستندات اين طرح اضافه شد.

چرا كه ما بيشتر از هر چيزي به فكر رضايت فرهنگيان عزيز هستيم.تصاويري از طرح هاي اضافه شده به پكيج طلايي حاضر را با هم ملاحظه مي كنيم .

در پروژه هاي حاضر فقط كافيست شما عزيزان تصاوير و اطلاعات خودتان را جايگزين نماييد. البته طرح هاي ارائه شده با قرمت ورد و قابل ويرايش است كه خودتان هم بتوانيد روي آنها اقدامات لازم را مبذول بداريد.

پشتيباني قوي و دائمي
شما دوستان عزيزتر از جان مي توانيد از نمونه پوستر هاي ارائه شده و ايده هاي قابل اجرا بهره بگيريد و مدرسه اي كارآمد و دانش آموزاني كوشا در راستاي مقابله با آسيب هاي اجتماعي تربيت نموده و نوجوان سالمي را تحويل اجتماع دهيد .

ما به شدت اميدواريم كه بتوانيم تا حد ممكن رضايت شما عزيزان را جلب نموده و در راستاي پيشبرد اهداف تربيتي و اخلاقي آموزش و پرورش سهم كوچكي داشته باشيم. پشتيباني ما در خدمت شما عزيزان و فرهنگيان محترم مي باشد.

همه چيز درباره طرح ياريگران زندگي
اگر شما عزيز به دنبال طرحي فوق العاده جهت ارائه در قالب طرح ياريگران زندگي داريد ، جاي مناسبي را انتخاب نموده ايد. در اين رابطه خدمت شما عزيزان عرض مي كنيم كه طرح ياريگران زندگي كه در سايت ما ارائه شده است بدون پشتيباني ميسر نيست. به همين دليل ما تضمين مي كنيم كه تا سه ماه اين پشتيباني را براي شما به عمل آوريم. اگر سوالي راجع به طرح ياريگران زندگي داشتيد و يا از محصول خريداري شده به هر دليلي پشيمان شديد همكاران ما صد در صد رضايت شما را به جا مي آورند. ما سعي داريم همواره همه محصولاتمان را به روز رساني كنيم . از جمله طرح هايي كه در ليست بروز رساني هاي ما قرار دارد طرح ياريگران زندگي مي باشد.

دوستان ما از محصولات قديمي متنفرند و به همين دليل همواره سعي در بروز رساني فايل هاي داخل سايت دارند. پشتيباني ما در همه ايام هفته فعال است و هر سوالي راجع به طرح ياريگران زندگي داشته باشيد را مي توانيد با خيال راحت از ما بپرسيد. قطعا ما مديران سايت از رضايت شما عزيزان خوشحال و سعادتمند مي شويم. بنا بر اين بدون هيچ نگراني گوشي را برداريد و سوالات خود را مطرح نماييد.

در واقع طرح ياريگران زندگي بايستي به شكل عالي انجام شود كه قابل ارائه و تعميم در موارد مختلف باشد. قطعا ارائه طرح به صورت غير كامل و نا تمام مي تواند خسارت هاي جبران ناپذيري در امور آموزشي و تربيتي داشته باشد. عزيزان ما به شما پيشنهاد مي كنيم كه با ارائه راهكارهاي سازنده و استفاده از طرح ياريگران زندگي بتوانيد بخش اعظمي از هدف هاي بزرگ خود را پيش ببريد. در اين زمينه ما به شما عزيزان تا جايي كه بتوانيم كمك مي كنيم و قطعا در اين راه از هيچ كوششي فروگزار نيستيم. سعي ما بر رضايت و خوشنودي خداوند متعال و پيشرفت همه جانبه شماست.

نكته مهم 2 : فايل هاي ميثاق نامه و شيوه نامه طرح ياريگران زندگي نيز به اين مجموعه اضافه گرديد .

منبع - طرح ياريگران زندگي - بانك فايل پژوهشي معلمان


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ساعت: ۱۰:۰۳:۰۳ توسط:amoozesh موضوع: نظرات (0)

جشنواره نوجوان خوارزمي

​  

جشنواره خوارزمي چيست ؟
جشنواره بين المللي خوارزمي به عنوان يكي از معتبرترين و قديمي‌ترين جشنواره‌هاي علمي و پژوهشي در ايران، نقشي اساسي در ترويج علم و فناوري و شناسايي پژوهشگران و مخترعان برتر ايفا مي‌كند. اين جشنواره با نام دانشمند بزرگ ايراني، محمد بن موسي خوارزمي، هر ساله پژوهشگران و مخترعان زيادي از داخل و خارج كشور را به سمت خود جذب مي‌كند. هدف اصلي اين رويداد علمي، تقدير از دستاوردهاي علمي و نوآوري‌هاي برجسته است كه مي‌تواند به پيشرفت‌هاي چشمگيري در حوزه‌هاي مختلف علم و فناوري منجر شود.

يكي از نهادهاي تاثيرگذار در اين مسير، بانك فايل پژوهشي معلمان است كه با ارائه منابع آموزشي و پژوهشي متنوع، به ارتقاي سطح علمي و پژوهشي كشور كمك شاياني مي‌كند. اين منابع شامل مقالات علمي، پايان‌نامه‌ها، گزارش‌هاي تحقيقاتي و ديگر مستندات علمي است كه براي پژوهشگران و مخترعان، دسترسي به اطلاعات به‌روز و دقيق را فراهم مي‌سازد. به اين ترتيب، بانك فايل پژوهشي معلمان بستري مناسب براي آماده‌سازي پروژه‌هاي علمي و اختراعاتي فراهم مي‌كند كه مي‌توانند در جشنواره بين المللي خوارزمي به نمايش گذاشته شوند.

در ادامه، به بررسي اهميت جشنواره بين المللي خوارزمي، نحوه شركت در اين جشنواره، نقش بانك فايل پژوهشي معلمان در موفقيت آن، دستاوردهاي اين جشنواره و همچنين چشم‌اندازهاي آينده آن خواهيم پرداخت. با ما همراه باشيد تا با جزئيات بيشتري از اين رويداد علمي و تاثيرگذار آشنا شويد.

جشنواره خوارزمي : پلي به سوي نوآوري و پيشرفت
جشنواره بين المللي خوارزمي يكي از معتبرترين و قديمي‌ترين جشنواره‌هاي علمي و پژوهشي در ايران است كه با هدف ترويج علم و فناوري، شناسايي و تقدير از پژوهشگران و مخترعان برتر برگزار مي‌شود. اين جشنواره به ياد دانشمند بزرگ ايراني، محمد بن موسي خوارزمي، نام‌گذاري شده است و هر ساله تعداد زيادي از پژوهشگران و مخترعان داخلي و خارجي در آن شركت مي‌كنند. بانك فايل پژوهشي معلمان به عنوان يكي از منابع معتبر در حوزه آموزش و پژوهش، با ارائه فايل‌هاي آموزشي و پژوهشي متنوع، نقش مهمي در ارتقاي سطح علمي و پژوهشي كشور ايفا مي‌كند.

چرا جشنواره بين المللي خوارزمي اهميت دارد؟
اهميت جشنواره بين المللي خوارزمي به دليل اهداف و ماموريت‌هاي گسترده‌اي است كه دنبال مي‌كند. اين جشنواره با هدف شناسايي و تقدير از پژوهشگران و مخترعان برتر، به ترويج نوآوري و اختراعات علمي مي‌پردازد. بانك فايل پژوهشي معلمان با ارائه منابع علمي معتبر و كارآمد، به پژوهشگران كمك مي‌كند تا تحقيقات خود را بهبود بخشند و در جشنواره‌هايي مانند جشنواره بين المللي خوارزمي موفقيت‌هاي بيشتري كسب كنند. اين جشنواره به عنوان يك سكوي پرتاب براي بسياري از پژوهشگران و مخترعان عمل مي‌كند و فرصت‌هاي شغلي و تحصيلي جديدي را براي آنان فراهم مي‌سازد.

چگونه مي‌توان در جشنواره خوارزمي شركت كرد؟
شركت در جشنواره بين المللي خوارزمي نيازمند داشتن يك پروژه علمي يا اختراع معتبر و قابل ارائه است. پژوهشگران و مخترعان بايد ابتدا پروژه‌هاي خود را به صورت كامل و دقيق آماده كنند و سپس آن‌ها را به دبيرخانه جشنواره ارسال نمايند. بانك فايل پژوهشي معلمان با ارائه فايل‌هاي آموزشي و پژوهشي متنوع، به پژوهشگران كمك مي‌كند تا پروژه‌هاي خود را به بهترين شكل ممكن آماده و ارائه كنند. اين منابع شامل مقالات علمي، پايان‌نامه‌ها، گزارش‌هاي تحقيقاتي و ديگر مستندات علمي است كه مي‌تواند به پژوهشگران در آماده‌سازي پروژه‌هاي‌شان كمك كند.

نقش بانك فايل پژوهشي معلمان در جشنواره بين المللي خوارزمي
بانك فايل پژوهشي معلمان با ارائه منابع علمي و پژوهشي معتبر، نقش مهمي در موفقيت پژوهشگران در جشنواره بين المللي خوارزمي ايفا مي‌كند. اين منابع به پژوهشگران كمك مي‌كنند تا با استفاده از اطلاعات و داده‌هاي علمي دقيق و بروزرساني شده، پروژه‌هاي خود را بهبود بخشند و شانس موفقيت خود را افزايش دهند. همچنين، بانك فايل پژوهشي معلمان با ارائه مشاوره‌هاي تخصصي و كارگاه‌هاي آموزشي، به پژوهشگران كمك مي‌كند تا مهارت‌هاي خود را در زمينه‌هاي مختلف علمي و پژوهشي تقويت كنند.

جشنواره بين المللي خوارزمي بررسي رابطه بين ملاكهاي هدايت تحصيلي در دورة تحصيلي در دوره متوسطه با پيشرفت تحصيلي دانش آموزان به صورت كامل و آماده و كاملترين فايل موجود در فضاي مجازي و در قالب ورد و قابل ويرايش در 76 صفحه

جشنواره بين المللي خوارزمي  بررسي رابطه بين ملاكهاي هدايت تحصيلي در دورة تحصيلي در دوره متوسطه با پيشرفت تحصيلي دانش آموزان به صورت كامل و آماده و بهترين نمونه موجود در اينترنت توسط تيم تخصصي بانك فايل پژوهشي معلمان گردآوري گرديده است و به صورت اختصاصي براي شما فرهنگيان عزيز محيا شده است. اين جشنواره بين المللي خوارزمي از بهترين نمونه هاي موجود در رابطه با جشنواره بين المللي خوارزمي مي باشد. كه شامل كليه مراحل مورد نياز است. جشنواره بين المللي خوارزمي شامل عنوان بخش علمي ، پيشگفتار ، گزارش اصلي ، بيان مسئله ، روش تحقيق ، ارائه نتايج و راهكار است.

بخشي از اين جشنواره بين المللي خوارزمي را مشاهده مي كنيم :
پس از انقلاب اسلامي و استقرار نظام جمهوري اسلامي، براي اصلاح يا تغيير بنيادي نظام آموزش و پرورش فعاليتهاي پراكنده و متعددي به همت مسئولان فرهنگي كشور و افراد صاحب نظر به صورت خودجوش آغاز شد و بالاخره در پايان سال 1364، شوراي عالي انقلاب فرهنگي در مصوبه پنجاه و نهمين جلسه خود، به پيشنهاد آموزش و پرورش، شوراي تغيير بنيادي نظام اموزش و پرورش را مامور انجام بررسي هاي لازم و ارائه طرح بنيادي نظام آموزش و پرورش ايراد كرد(كليات نظام جديد1373).

حاصل بررسي هاي به عمل آمده و نظرخواهي ها و بازديد ها و بحث و تبادل نظر با كارشناسان و متخصصان به صورت طرح كليات نظام آموزش و پرورش جمهوري اسلامي ايران در خرداد 1376 به تصويب شوراي مزبور رسيد و در تيرماه 1368 شوراي عالي انقلاب فرهنگي پس از چند جلسه بحث و تبادل نظر، كليات طرح مزبور را مورد تاييد قرار داد.

براي دانلود و دريافت جشنواره بين المللي خوارزمي از اين قسمت اقدام بفرماييد .

چه كساني مي‌توانند در جشنواره خوارزمي شركت كنند؟
شركت در جشنواره بين المللي خوارزمي براي تمامي پژوهشگران، مخترعان، دانشجويان ، دانش آموزان  و اساتيد دانشگاه‌ها و مراكز تحقيقاتي آزاد است. اين جشنواره در دو بخش داخلي و بين‌المللي برگزار مي‌شود و پژوهشگران از سراسر جهان مي‌توانند در آن شركت كنند. بانك فايل پژوهشي معلمان با ارائه منابع علمي و پژوهشي به زبان‌هاي مختلف، به پژوهشگران داخلي و خارجي كمك مي‌كند تا به اطلاعات علمي مورد نياز خود دسترسي پيدا كنند و در جشنواره بين المللي خوارزمي شركت نمايند. اين منابع شامل مقالات علمي، كتاب‌ها، گزارش‌هاي تحقيقاتي و ديگر مستندات علمي است كه به پژوهشگران در آماده‌سازي پروژه‌هاي‌شان كمك مي‌كند.

دستاوردهاي جشنواره بين المللي خوارزمي
جشنواره بين المللي خوارزمي طي سال‌هاي برگزاري خود، دستاوردهاي مهمي را به همراه داشته است. بسياري از پژوهشگران و مخترعان برتر از طريق اين جشنواره شناخته شده و افتخارات زيادي كسب كرده‌اند. بانك فايل پژوهشي معلمان با ارائه منابع علمي و پژوهشي معتبر، به پژوهشگران كمك كرده است تا دستاوردهاي خود را ارتقا دهند و در جشنواره‌هاي مختلف موفقيت‌هاي بيشتري كسب كنند. اين دستاوردها شامل اختراعات جديد، مقالات علمي معتبر، پروژه‌هاي تحقيقاتي تحقيقات آموزش و پرورش ، و ديگر فعاليت‌هاي علمي و پژوهشي است كه به پيشرفت علم و فناوري كمك مي‌كند.

چگونه بانك فايل پژوهشي معلمان مي‌تواند به پژوهشگران در جشنواره بين المللي خوارزمي كمك كند؟
بانك فايل پژوهشي معلمان با ارائه منابع علمي و پژوهشي متنوع و بروزرساني شده، به پژوهشگران كمك مي‌كند تا اطلاعات مورد نياز خود را به دست آورند و پروژه‌هاي خود را به بهترين شكل ممكن آماده كنند. اين منابع شامل مقالات علمي، پايان‌نامه‌ها، گزارش‌هاي تحقيقاتي و ديگر مستندات علمي است كه به پژوهشگران در آماده‌سازي پروژه‌هاي‌شان كمك مي‌كند. همچنين، بانك فايل پژوهشي معلمان با ارائه مشاوره‌هاي تخصصي و كارگاه‌هاي آموزشي، به پژوهشگران كمك مي‌كند تا مهارت‌هاي خود را در زمينه‌هاي مختلف علمي و پژوهشي تقويت كنند و در جشنواره بين المللي خوارزمي موفقيت‌هاي بيشتري كسب كنند.

همه چيز درباره جشنواره بين المللي خوارزمي
آينده جشنواره بين المللي خوارزمي با توجه به روند رو به رشد علم و فناوري، بسيار روشن و اميدواركننده است. اين جشنواره با هدف ترويج نوآوري و اختراعات علمي، هر ساله تعداد زيادي از پژوهشگران و مخترعان را به خود جذب مي‌كند. بانك فايل پژوهشي معلمان با ارائه منابع علمي و پژوهشي بروزرساني شده، به پژوهشگران كمك مي‌كند تا در اين جشنواره‌ها موفقيت‌هاي بيشتري كسب كنند و به پيشرفت علم و فناوري كمك كنند. با توجه به اهميت جشنواره بين المللي خوارزمي در ترويج علم و فناوري، انتظار مي‌رود كه اين جشنواره در سال‌هاي آينده نقش مهم‌تري در ارتقاي سطح علمي و پژوهشي كشور ايفا كند.

بانك فايل پژوهشي معلمان با ارائه منابع علمي و پژوهشي معتبر و بروزرساني شده، به پژوهشگران كمك مي‌كند تا پروژه‌هاي خود را به بهترين شكل ممكن آماده كنند و در جشنواره‌هاي مختلف موفقيت‌هاي بيشتري كسب كنند. اين منابع شامل مقالات علمي، پايان‌نامه‌ها، گزارش‌هاي تحقيقاتي و ديگر مستندات علمي است كه به پژوهشگران در آماده‌سازي پروژه‌هاي‌شان كمك مي‌كند. همچنين، بانك فايل پژوهشي معلمان با ارائه مشاوره‌هاي تخصصي و كارگاه‌هاي آموزشي، به پژوهشگران كمك مي‌كند تا مهارت‌هاي خود را در زمينه‌هاي مختلف علمي و پژوهشي تقويت كنند و در جشنواره بين المللي خوارزمي موفقيت‌هاي بيشتري كسب كنند.

دانلود فايل هاي جشنواره بين المللي خوارزمي
جشنواره بين المللي خوارزمي به عنوان يكي از معتبرترين و قديمي‌ترين جشنواره‌هاي علمي و پژوهشي در ايران، نقش بي‌بديلي در ترويج علم و فناوري و شناسايي پژوهشگران و مخترعان برتر ايفا مي‌كند. اين رويداد علمي كه به ياد دانشمند بزرگ ايراني، محمد بن موسي خوارزمي نام‌گذاري شده است، هر ساله ميزبان تعداد زيادي از پژوهشگران و مخترعان داخلي و خارجي است. اهميت اين جشنواره نه تنها در شناسايي و تقدير از دستاوردهاي علمي و نوآوري‌هاي برجسته است، بلكه به عنوان سكويي براي پرتاب پژوهشگران به فرصت‌هاي شغلي و تحصيلي جديد عمل مي‌كند.

بانك فايل پژوهشي معلمان با ارائه منابع علمي و پژوهشي متنوع و بروزرساني شده، به پژوهشگران كمك مي‌كند تا پروژه‌هاي خود را به بهترين شكل ممكن آماده كنند و در جشنواره بين المللي خوارزمي به نمايش بگذارند. اين بانك با ارائه مقالات علمي، پايان‌نامه‌ها، گزارش‌هاي تحقيقاتي و مشاوره‌هاي تخصصي، بستري مناسب براي ارتقاي سطح علمي و پژوهشي كشور فراهم مي‌كند. به اين ترتيب، پژوهشگران مي‌توانند با دسترسي به اطلاعات به‌روز و دقيق، شانس موفقيت خود را در جشنواره افزايش دهند.

آينده جشنواره بين المللي خوارزمي با توجه به روند رو به رشد علم و فناوري، بسيار روشن و اميدواركننده است. انتظار مي‌رود كه با ادامه حمايت‌ها و ارائه منابع علمي معتبر توسط بانك فايل پژوهشي معلمان، تعداد بيشتري از پژوهشگران و مخترعان بتوانند در اين جشنواره موفقيت‌هاي بيشتري كسب كنند و به پيشرفت‌هاي چشمگيري در حوزه‌هاي مختلف علم و فناوري دست يابند. با اين ترويج و حمايت، جشنواره بين المللي خوارزمي مي‌تواند در سال‌هاي آينده نقش مهم‌تري در ارتقاي سطح علمي و پژوهشي كشور ايفا كند و به عنوان يك عامل كليدي در پيشبرد نوآوري و اختراعات علمي شناخته شود.

منبع : جشنواره نوجوان خوارزمي - بانك فايل پژوهشي معلمان


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ساعت: ۰۹:۵۵:۲۹ توسط:amoozesh موضوع: نظرات (0)

طرح كارآمد | صورتجلسه , ابلاغ , شيوه نامه , پاورپوينت , نمونه طرح مدرسه كارآمد

​  

طرح كارآمد را مي توانيد به صورت كامل و دقيق به همراه فايل هاي استثنايي از سايت ما خريد نماييد.

طرح كارآمد چيست  ؟
طرح كارآمد عنوان طرحي است كه در سالهاي اخير از طرف جامعه توانمند سازي معلمان و مديران مدارس به مدارس ابلاغ شده است. بر اساس اين طرح مدارس مقاطع مختلف اعم از ابتدايي ، متوسطه اول و متوسطه دوم موظف هستند به بهترين شيوه ممكن روش ها و شيوه هاي توانمند سازي معلمان و مديران مدارس را در آموزشگاه اجرايي و نهادينه سازند.

اين محصول يكي از بهترين نمونه فايل هاي سايت تجارب برتر تربيتي مي باشد كه كاملا مورد قبول آموزش و پرورش هست.

طرح كارآمد  چگونه اجرا مي گردد ؟
طرح كارآمد به مجموعه طرح ها و برنامه ها و پروژه هاي كوچك و ابلاغ هايي گفته مي شود كه طي صورتجلسه هاي دقيق و مختلف از طرف سامانه كشوري طرح كارآمد در مدارس رصد مي گردد. مدارس و عوامل اجرايي آنها وعده داده اند كه در حد امكان از آنچه كه دستورالعمل هاي طرح كارآمد ناميده شده است ، پيروي نموده و دانش آموزان را در راه كمك و پيشگيري از مدرسه كارآمد كمك نمايند.

آنچه در محتويات بسته دانلودي طرح كارآمد به شما ارائه مي شود عبارت است از :
پوستر مربوط به طرح كارآمد با كيفيت عالي
برنامه سالانه مدرسه كارآمد فايل وررد در 28 صفحه
مجموعه ابلاغ هاي مربوط به طرح كارآمد
ايده براي طرح كارامد با موضوع پيشگيري از اعتياد به فضاي مجازي فايل وررد در 4 صفحه
صورت جلسه مربوط به طرح كارآمد
تقويم اجرايي مسائل بهداشتي بهداشتي مدرسه كارآمد فايل وررد در 13 صفحه
تقويم اجرايي آموزشگاه  كارآمد فايل وررد در 22 صفحه
شيوه هاي توانمند سازي در انگيزه يادگيري معلمان مربوط به طرح كارآمد فايل وررد در 25 صفحه

فايل هاي طرح كارآمد
موضوع توانمند سازي معلمان و مديران  موضوعي است كه در رابطه با آن پژوهش هاي زيادي نگارش مي شود. همچنين در رابطه با موضوع مدرسه كارآمد دانش آموزان و بررسي روابط و تاثيرات آنها بر روي هم نيز جاي بسي تامل است. پژوهش گران در رشته مديريت آموزشي همواره بررسي هاي علمي و پژوهشي خود را در اين رابطه در معرض مخاطبين اين رشته قرار داده اند. در مقاله حاضر نيز تلاش شده است كه اين موضوع بيشتر و دقيق تر بسط داده شود.

فاكتور هاي مورد بحث ارتباط عميق و غير قابل اجتنابي با هم دارند و رابطه معنا داري بين داده هاي پژوهش وجود دارد.

اهميت طرح كارآمد كجاست ؟
با توجه به نتايج به دست آمده مي توان گفت نظرات پژوهشگران رشته مديريت آموزشي پيرامون مقوله هاي ارائه شده در اين رابطه كاملا صحيح و مبتني بر واقعيت است. از اين رو پيشنهاد مي شود مباحث توانمند سازي معلمان و مديران  و مدرسه كارآمد دانش آموزان در مراكز آموزش عالي و تحصيلات تكميلي مطرح گردد. و نتايج تحقيقات به صورت طرح كارآمد ارائه گردد.

در سايت هاي آموزشي ما نمونه طرح هايي را از جشنوراه كارآمد آماده كرده ايم كه آنها را مي توانيم در اختيار شما عزيزان قرار دهيم.

طرح كارآمد،ابلاغيه
در سالهاي اخير جامعه توانمند سازي معلمان و مديران طي رايزني و مشورت هايي پيرامون وسيع تر نمودن گسترهء پيشگيري از اين بلاي خانمانسوز.

اقدام به ايجاد طرح كارآمد نمودند و در پي اين تصميم ابلاغيه اي از سوي وزارت آموزش و پرورش به كليه ادارات زير مجموعه و همچنين مدارس سراسر كشور ارسال گرديد.طي اين ابلاغيه از كليه مدارس در تمام مقاطع خواسته شد تا با نهايت توان در امر پيشگيري و درمان اعتياد و مدرسه كارآمد اهتمام ويژه ورزند.كليه مدارس سطح كشور نيز متعهد شدند كه هركدام به نوبهءخود در پيشبرد اين هدف مقدس و انسان دوستانه از هيچ تلاشي فروگذار نكنند.

طرح كارآمد واقعا چيست ؟
در اين راستا تا به حال زحمات قابل توجهي كشيده شده كه از سوي مسئولين نيز مورد تقدير قرار گرفته است. اين ابلاغيه باعث شده كه وراي تحول جهادي در توانمند سازي معلمان و مديران طرح ياريگران سلامت. در امر درمان اعتياد نيز قدمهاي شايان ذكري برداشته شود. زيرا بدنبال اين ابلاغيه كارآمد غير از مدارس كه دانش آموزان و معلمين به آن مشغول شده اند. پاي خانواده ها نيز به ميان كشيده شود و در اين زمينه مشاركتهاي چشم گيري از سوي خانواده ها صورت گيرد.

در اين ميان برخي خانواده ها نيز كه والدين يا اعضاي ديگر آنها،غير از دانش آموزان درگير بيماري اعتياد شده اند.به واسطه اجراي  ابلاغيه ياريگران سلامت و حسن اجراي آن. در صدد برآمدند كه با استفاده از اين فرصت طلايي بصورت خود جوش و داوطلبانه از مجريان اين طرح ياري بطلبند تا اعتياد خود را درمان كنند و مجددا به آغوش خانواده و جامعه برگردند.

كاملترين ابلاغيه ها
ابلاغيهءياريگران سلامت دريچهء اميد به سوي چشم انداز زيباي بهبودي است كه هميشه بر روي كساني كه اسير اعتياد هستند و بدنبال راهي براي درمان آن ميباشند. اجرا كردن اين ابلاغيه در دراز مدت ميتواند اثرات قابل مشاهده و مهم خود را بر روي افراد و جامعه نشان دهد.

در اين راستا تا به حال زحمات قابل توجهي كشيده شده كه از سوي مسئولين نيز مورد تقدير قرار گرفته است. اين ابلاغيه باعث شده كه وراي تحول جهادي در توانمند سازي معلمان و مديران طرح ياريگران سلامت. در امر درمان اعتياد نيز قدمهاي شايان ذكري برداشته شود. زيرا بدنبال اين ابلاغيه كارآمد غير از مدارس كه دانش آموزان و معلمين به آن مشغول شده اند. پاي خانواده ها نيز به ميان كشيده شود و در اين زمينه مشاركتهاي چشم گيري از سوي خانواده ها صورت گيرد.

خارق العاده ترين طرح كارآمد
در اين ميان برخي خانواده ها نيز كه والدين يا اعضاي ديگر آنها،غير از دانش آموزان درگير بيماري اعتياد شده اند.به واسطه اجراي  ابلاغيه ياريگران سلامت و حسن اجراي آن. در صدد برآمدند كه با استفاده از اين فرصت طلايي بصورت خود جوش و داوطلبانه از مجريان اين طرح ياري بطلبند تا اعتياد خود را درمان كنند و مجددا به آغوش خانواده و جامعه برگردند.

ابلاغيهءياريگران سلامت دريچهء اميد به سوي چشم انداز زيباي بهبودي است كه هميشه بر روي كساني كه اسير اعتياد هستند و بدنبال راهي براي درمان آن ميباشند. اجرا كردن اين ابلاغيه در دراز مدت ميتواند اثرات قابل مشاهده و مهم خود را بر روي افراد و جامعه نشان دهد.

گزارش طرح كارآمد
پژوهشگران و محققين برتر در رشته مديريت آموزشي در طول ساليان متوالي سعي بر اين داشته اند كه مطالعات گسترده اي بر روي توانمند سازي معلمان و مديران  و زير مجموعه هاي پژوهشي آن داشته باشند . به طور قطع به يقين بايد گفت كه موضوع توانمند سازي معلمان و مديران  و پرداختن و وجوه مختلف و جنبه هاي گوناگون تحقيقاتي در اين رابطه مي تواند راهگشاي دقيقي در رابطه با علم آموزان عرصه مديريت آموزشي باشد.

به جرئت مي توان گفت كه پرداختن به موضوع طرح كارآمد  يكي از اساسي ترين مسائلي است كه مي توان در مديريت آموزشي به آن پرداخت و همچنين در اين رابطه موضوع مهمي كه جاي بحث دارد موضوع مدرسه كارآمد دانش آموزان است. پرداختن به اين موضوع مي تواند راهبرد هاي آموزشي غير قابل وصفي را در اختيار پژوهشگران قرار دهد.  

همكاران گرامي و دانش آموزان عزيز مي توانند با مراجعه به سايت ما از نمونه هاي كامل گزارش هاي طرح كارآمد بهره كامل و كافي را ببرند.

گزارش جلسات طرح كارآمد
صورتجلسه هايي كه در طرح كارآمد در سايت آماده نموده ايم ، همگي براي آشنايي با چند و چون و چگونگي بهتر عمل نمودن در اين طرح مي باشد. چرا كه يكي از مهمترين مسائل پيرامون توانمند سازي معلمان و مديران  موضوع مدرسه كارآمد دانش آموزان است كه مي تواند نقش تعيين كننده اي را در رابطه با نتايج پژوهش هاي پژوهشگران مديريت آموزشي ايفا نمايد. پژوهش گران مديريت آموزشي بر اين باورند كه در رابطه با توانمند سازي معلمان و مديران  مي توان پژوهش هاي علمي و مسائل پرمغز و پر محتوايي را ارائه نمود كه يكي از مهمترين اين وجوه قابل پژوهش مديريت آموزشي است.

همانگونه كه واقفيم در رشته مديريت آموزشي فاكتور ها و محور هاي پژوهشي بيشماري وجود دارد كه پرداختن به هر كدام از آن موارد مي تواند يك سري از مشكلات اساسي را از نظام آموزشي و پرورشي كشور ما برطرف نموده و مرتفع سازد. چرا كه متاسفانه در كشور ما از كمبود منابع مطالعاتي رنج مي بريم و خصوصا در مديريت آموزشي هنوز خيلي مانده است كه به نقطه قابل اعتماد و اميدوار كننده اي برسيم. بنا بر اين نياز است كه در اين رابطه در رشته مديريت آموزشي تحقيقات و پژوهش هاي قابل قبولي صورت گيرد.

درخت مشكلات كارآمد
درخت مشكلات و ترسيم طرح كارآمد در اين طرح ياريگر اكثر محققين مي باشد. دانش آموزان و معلمان عزيز مي توانند به بهترين شكل ممكن به استفاده و دانلود نمونه طراحي درخت مشكلات كارآمد در سايت ما بپردازند.

آمار ها نشان مي دهد موضوع طرح كارآمد يكي از اساسي ترين موضوعاتي است كه جاي بحث دارد و نقش تعيين كننده اي در نظرات انديشمندان و پژوهشگران رشته مديريت آموزشي دارد. آنچه حائز اهميت است پرداختن به موضوع توانمند سازي معلمان و مديران  و همچنين موضوعاتي چون مدرسه كارآمد دانش آموزان مي تواند افق هاي تازه اي را در عرضه مديريت آموزشي در پيش روي انديشمندان باز كند.بنا بر اين نياز است كه به موضوع توانمند سازي معلمان و مديران   و مدرسه كارآمد دانش آموزان به صورت گسترده تري پرداخته شود و اين موضوع به مسائل پيش رو و چشم انداز هاي پژوهشي آتي بسط داده شود.

نمونه صورتجلسه كارآمد
صورتجلسه كارآمد در سايت آموزشي ما به مخاطب كمك مي كند كه بتواند به شيوه اي صحيح براي برنامه ريزي در اجراي اين طرح بكوشد. به همين دليل در پايگاه آموزشي ما صورتجلسه هايي را براي اين مورد تدوين نموده ايم. و اين موضوع بسيار پر اهميت است.

پژوهش به عنوان زيرمجموعه اي از نهاد علم، زيربناي توسعه در عصر اطلاعات است و اساسا هر جامعه اي براي برنامه ريزي در سطح خرد وكلان و گذار موفقيت آميز ناگزير از ساماندهي و مديريت كارآمد و اثربخش امور پژوهشي است. موفقيت روزافزون علم در شناخت جهان هدف دار و قانونمند كه با تكيه بر ابتكارات خلاقيت هاي به وديعه نهاده شده از سوي خداي متعال در وجود بشر و بهره برداري از قدرت شگرف انديشه آدمي صورت گرفته، فضاي زندگي جديدي را براي انسان ها به ارمغان آورده است. اين فضاي جديد و اين تمدن نوظهور كه خود برخاسته از تعاملات عميق ميان تمدني و ميان فرهنگي است، موجد خواست ها، نيازها، انديشه ها، مسائل و مشكلاتي است كه به نوبه خود توسعه علم وا نديشه را مي طلبند.

نمونه ابلاغ طرح كارآمد
ارائه ابلاغ طرح كارآمد به كاركنان در اين امر از اهميت خاصي برخوردار است . ابلاغ در اين طرح به منزله كمك در راستاي توانمند سازي معلمان و مديران مدارس است . در اين مسير انديشه هاي ژرف در قالب پژوهش هاي بنيادين صورت بحث پذير به خود مي گيرند و دستمايه انجام پژوهش هاي كاربردي مي شوند تا خواست ها و نيازها را پاسخ گويند و راه حل هاي بهتر و بيشتري براي مسائل و مشكلات جوامع بشري پيشنهاد كنند و همين جاست كه نقش موثر و سهم بسزاي بخش تحقيقات در روند تحولات جوامع آشكار مي شود.

طرح كارآمد چرا مورد توجه قرار گرفته است ؟
آنچه حائز اهميت است اين است كه توانمند سازي معلمان و مديران  و موضوعات مربوط به آن تاثير قابل ملاحظه اي در مسائل پژوهشي در رشته مديريت آموزشي دارد . مسائلي كه در اين رابطه مورد بحث است شامل موارد زيادي مي باشد كه هر يك رابطه مستقيم و معنا داري با قضيه مذكور دارند. در اين ميان مي توان به مقوله مدرسه كارآمد دانش آموزان اشاره نمود. در واقع مقوله مدرسه كارآمد دانش آموزان از ديدگاه پژوهشگران موضوع اي غير قابل اجتناب پيرامون توانمند سازي معلمان و مديران  مي باشد. بايد گفت موضوع مدرسه كارآمد دانش آموزان اين موضوع را ثابت مي كند كه مي توان در رشته مديريت آموزشي افق هاي تازه اي را بر روي محققين باز كرد.

اهداف طرح كارآمد به چه شكل است ؟
اهداف بزرگي كه در اين طرح دنبال مي شود. پيشگيري هرچه تمام تر از اين معضلات بزرگ اجتماعي است. اگرچه عمده تحقيقات انجام يافته ي مرتبط، به چگونگي رابطه در اين مقوله پرداخته­اند، اما مطالعات محدودي به بررسي متغير­هاي  همبسته با آن اختصاص يافته­اند كه اساس ارائه­ي يك رويكرد پيشگيرانه و مداخله­اي مؤثر است، به ويژه آنكه شكل پژوهشگري در رابطه با توانمند سازي معلمان و مديران  و ماهيت آن در سال­هاي اخير تغيير يافته است. اكثر محققان توافق دارند كه مبحث  توانمند سازي معلمان و مديران  و رابطه آن با مدرسه كارآمد دانش آموزان از مهمترين مسائل مورد انتظار در جامعه پژوهشي است.

طرح كارآمد و آسيب هاي خانوادگي
بزه اخلاقي و اجتماعي و اقسام مختلف آن بي شك ميتواند در قالب يك بيماري تعريف شود.بيماري مرموزي كه با سرايت آن ممكن است حتي يك جامعه به نابودي كشانده شود. اين امر موجب ميشود كه نخبگان و مربيان جامعه قدري با جديت بيشتر به اين موضوع توجه كنند.

مساله سرايت بزه در خانواده و بعد جامعه مساله شناخته شده ايست. به جرات ميتوان گفت كه بزهكاري و آسيب ديدگي اخلاقي خواه ناخواه به اطرافيان نزديك فرد بزهكار بسته به ميزان آسيب پذير بودن . چون يك بيماري مسري انتقال مي يابد و رفته رفته ميتواند كل جامعه را دچار آسيب كند. رفتارهايي كه جنبه هاي مختلف و ابعاد وجودي بشر را از جمله روح،روان،احساسات،عواطف و حتي جسم فرد را درگير خود كند.

طرح كارآمد ضمن شناسايي فرد آسيب ديده،در اولين اقدام بايد به فكر پيشگيري از سرايت اين آسيب ها به افرادي كه با فرد زندگي ميكنند باشد.

يك مثال واقعي و عيني
بطور مثال يك معتاد با اعمال خشم،فحاشي،خودزني اقدام به خودكشي هاي ناموفق،انزوا،فرار از مسئوليت و بسياري هنجار شكني ها از اين قبيل.

 به طور ناخودگاه و غير مستقيم به افراد مرتبط با خود اين رفتار را آموزش ميدهد.

طرح كارآمد بدنبال آنست كه از همه گير شدن اين آسيب ها نيزدر خانواده و اجتماع كه بيش از هركس كودكان و نوجوانان را تهديد ميكند جلوگيري نمايد.

امداد هاي درمانگرانه،وبرنامه ريزي
طرح كارآمد به تبع ميتواند متشكل از سلسله اقدامات كارآمدي باشد كه در هر مرحله روش خاص خود را دنبال كند. بدليل آنكه يك آسيب ديده اجتماعي براي ورود به چرخه بهبود يابي انكان دارد قدري با طرح كارآمد احساس بيگانگي داشته باشد. بهتر است كار را با اقدامات و كمك هاي اوليه از جمله گفتار درماني و نوازش هاي غير مستقيم شروع كنيم.

سوژه مورد حمايت بدليل رنجش ها و آسيب هاي تجربه شده از سوي ديگر انسانها. احتمالا به مرحله اي از خلق و خوي رواني و احساسي رسيده است كه همه انسانها را به چشم دشمن نگاه كند. دلايلي مختلفي هستند كه يك انسان را به اين مرحله از رنجش سوق ميدهند. يك مجري طرح كارآمد بايد اين را بداند كه در بوجود آمدن همه اين ادله هميشه پاي يك انسان ديگر در ميان بوده.و رفته رفته سوژه ما را به يك‌موجود انسان گريز و بدباور تبديل كرده است.

مراحل مختلف كارآمد
پس مرحله به مرحله و در يك فرايند آرام بايد مثل نزديك شدن به يك‌پرنده ترسو،با عشق و حوصله به او نزديك شد. طرح كارآمد به همين دليل نيازمند عشق و حوصله فراوان است. وقتي با اعمال راهكارهاي اوليه اعتماد نسبي ميان خود و فرد آسيب ديده بوجود آورديم. ميتوانيم آرام آرام به مراحل بعدي يعني مشاوره رواني و كمك گرفتن از ديگر همكاران ادامه دهيم . اين روش ميتواند موفق ترين روش براي باز كردن گارد رواني سوژه و اصابت ضربه هاي مثبت روحي و رواني به بيمار درون سوژه باشد. منظور از آوردن اين مثال ايجاد شك خود باوري و گريز از ياس فلسفي و درخودخفتگي شخص براي نيل به بيداري روحاني و ورود به راه بي انتهاي بهبود يافتگي است. پس كسي كه طرح كارآمد را به مرحله اجرا و ميدان عمل ببرد بايد خود را براي ورود به اين بازي حساس آماده كند.

نقش،اولياء و مربيان در طرح كارآمد
تصميم گرفتن در مورد كمك‌ جدي به يك فرد آسيب ديده كه در مراحل كودكي و نوجواني قرار دارد.

قالبا مستلزم تشكيل يك مثلث كارآمد. يعني دانش آموز و مربيان و خانواده است.

همكاري و همفكري بين اولياء و گاها حضور هر سه طرف ماجرا در جلسات مشورتي در طرح كارآمد ميتواند بسيار راهگشا باشد. اينكه چگونه دانش آموز قرباني آسيب را كه در حال گذار از حالات مخرب به سمت بهبودي با برنامه ها مدرسه و گروه انسانهاي پيرامون او و همچنين با چالشهاي احتمالي موجود در خانه و خانواده كه خود منجر به آسيب كنوني شده.در طرح ياريگران سلامت نكته بسيار مهم و كليدي است. قطعا همانطور كه پيشتر گفتيم انسانهايي پيرامون شخص هستند و يا بوده اند كه عامل بروز رنجش و آسيب در فرد شده اند. گاهي اين عوامل از سوي اعضاي ناآگاه خانواده يا حتي افرادي در مدرسه بروز يافته كه در هر صورت از دوجنبه بايد مورد رسيدگي قرار گيرند.

جنبه اول كارآمد
جنبه اول طرح كارآمد اينكه افراد خاطي و عوامل بوجود آمدن ارتباطات غلط بايد شناسايي و سم زدايي شوند. چه اين رابطه ها از سوي اعضاي خانواده بوده باشد. چه از سوي هر فرد ديگري كه خارج خانواده است‌.و جنبه دوم اينكه خود فرد قرباني مهارت برخورد صحيح با تكرار احتمالي اين آسيب ها و رنجش ها و پيشگري از بروز آن را از مجري طرح كارآمد بياموزد و نحوه عمل كردن به آن را تكرار و تمرين كند. اينگونه است كه در مواقع لازم فرد خود را با تجارب و مهارتهايي كه آموخته است از ارتكاب به اعمالي كه ناشي از آسيب ها و رنجشهاي گذشته بود باز ميدارد. و مهمترين شعار در اين زمينه كه ميتواند مد نظر مجريان طرح كارآمد باشد اين است كه نجات يك نفر يعني نجات جامعه.

دستورالعمل طرح كارآمد
اين دستور العمل از سمت طرح كارآمد ابلاغ گرديده است و گوياي اين است كه توانمند سازي معلمان و مديران مدارس بايستي به صورت ريشه اي در مدارس صورت بگيرد. يكي از بهترين روش­هاي پژوهش پيرامون  توانمند سازي معلمان و مديران ، استفاده از نظرات پژوهشگران موفق است. با توجه به اينكه مسائل مربوط به توانمند سازي معلمان و مديران  ابعاد و جنبه هاي مختلفي را در بر مي­گيرد، لذا ارائه­ي اطلاعات جامع از فاكتورهاي تحقيقاتي مربوط به آن دشوار است.

نمونه پروژه طرح كارآمد
براي استفاده و بهره مندي از طرح كارآمد جاي درستي آمده ايد . تاكنون در جامعه ما درباره ي موضوع توانمند سازي معلمان و مديران  در موسسات آموزش عالي و تأثير آن بر مدرسه كارآمد دانش آموزان و عملكرد آن ها بررسي چنداني صورت نگرفته است فقدان ابزار مناسب براي ارزيابي پژوهش هاي صورت گرفته و استفاده از آن در فعاليت هاي آموزشي، كنفرانس ها و فراخوان هاي علمي و آموزشي به شدت به چشم مي خورد.

آنچه در سايت ما قابل دسترسي است استفاده كامل از نمونه پروژه هاي قابل اجرا و قابل انجام در اين طرح مي باشد.

لوگوي طرح كارآمد
لوگوي اين طرح بسيار ساده است و مفهومي متعالي دارد. ظاهر امر نشان مي دهد كه مسئله پيشگيري از مدرسه كارآمد چقدر پيچيده شده است.

با وجود اينكه مطالعات كمي و كيفي متعددي در مورد توانمند سازي معلمان و مديران  وجود دارد اما بيشتر پژوهش ها در اين زمينه كمي بوده است و در آن ها به موضوعات فرآيند مدرسه كارآمد دانش آموزان كه به عنوان يك فاكتور اصلي در توانمند سازي معلمان و مديران  مطرح مي باشد توجه نشده است.با توجه به اثرات پژوهش علمي پيرامون مسائل توانمند سازي معلمان و مديران  و مدرسه كارآمد دانش آموزان لازم و ضروري بود تا در جهت روشن شدن چگونگي بررسي اين موضوع پژوهش هايي انجام شود.

طرح كارآمد در مدارس ابتدايي
يكي از مهمترين مسائل پيرامون مشكلات اجتماعي دانش آموزان  موضوع عدم توانمندي معلمان در جامعه است كه مي تواند نقش تعيين كننده اي را در رابطه با نتايج پژوهش هاي پژوهشگران مديريت آموزشي ايفا نمايد. پژوهش گران مديريت آموزشي بر اين باورند كه در رابطه با مشكلات اجتماعي دانش آموزان  مي توان پژوهش هاي علمي و مسائل پرمغز و پر محتوايي را ارائه نمود كه يكي از مهمترين اين وجوه قابل پژوهش مديريت آموزشي است.

طرح كارآمد
در طرح كارآمد مي توانيد از همه امكانات بروز در توانمند سازي معلمان و مديران مدارس استفاده نماييد.

همانگونه كه واقفيم در رشته مديريت فاكتور ها و محور هاي پژوهشي بيشماري وجود دارد كه پرداختن به هر كدام از آن موارد مي تواند يك سري از مشكلات اساسي را از نظام آموزشي و پرورشي كشور ما برطرف نموده و مرتفع سازد. چرا كه متاسفانه در كشور ما از كمبود منابع مطالعاتي رنج مي بريم و خصوصا در مديريت هنوز خيلي مانده است كه به نقطه قابل اعتماد و اميدوار كننده اي برسيم. بنا بر اين نياز است كه در اين رابطه در رشته مديريت تحقيقات و پژوهش هاي قابل قبولي صورت گيرد.

سامانه كشوري طرح كارآمد
در اين سامانه به بهترين شكل ممكن به اين مسئله مهم پرداخته شده است. يكي از بهترين روش­هاي پژوهش پيرامون  مشكلات اجتماعي دانش آموزان ، استفاده از نظرات پژوهشگران موفق است. با توجه به اينكه مسائل مربوط به مشكلات اجتماعي دانش آموزان  ابعاد و جنبه هاي مختلفي را در بر مي­گيرد، لذا ارائه­ي اطلاعات جامع از فاكتورهاي تحقيقاتي مربوط به آن دشوار است.كه در اين سامانه مي توان از همه اين امكانات بهره برد.

منبع : طرح كارآمد - بانك فايل پژوهشي معلمان

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ساعت: ۰۹:۴۸:۴۱ توسط:amoozesh موضوع: نظرات (0)

نوجوان سالم

​  

نوجوان سالم
نوجوان سالم : بدون شك روش زندگي افراد و رفتارهايي كه در گستره عمر از خود نشان مي‌دهند به طور مستقيم يا غير مستقيم، سلامت آنان را تحت تأثير قرار مي‌دهد. متخصصين حوزه سلامت در آموزش و پرورش با ارائه شواهد تجربي محكم ثابت كرده‌اند كه عمده ترين علل مرگ و مير در ميان جوانان ، مربوط به مواردي است كه مهم ترين عامل زيربنايي آن ها را رفتارهاي آسيب زا تشكيل مي دهند . در اين بخش قصد داريم بهترين و كاملترين مطالب را پيرامون نوجوان سالم در اختيار شما عزيزان قرار دهيم .

نوجوان سالم چه اهميتي دارد ؟
درباره نوجوان سالم مي توان گفت :نوجوانان، آسيب‌پذيرترين قشر در برابر رفتارهاي پرخطرند و به واسطه ويژگي‌هاي تحولي اين دوره، بيش از ساير گروهها دست به رفتارهايي مي‌زنند كه سلامت حال يا آينده‌شان را در معرض خطر قرار مي‌دهد.

 دوران نوجواني هم از نظر خود نوجوان و هم از نظر والدين، از قديم دشوارتر از سالهاي كودكي قلمداد شده است. 300 سال پيش از ميلاد مسيح، ارسطو چنين اظهار داشت كه نوجوانان "پرشور و آتشي مزاج‌ند" و آماده‌اند تا خود را به دست غرايز بسپارند.

دانلود فايل هاي نوجوان سالم به صورت مقاله و ايده

چرا بايد در جشنواره به نوجوان سالم اهميت دهيم ؟
تغييرات بدني دوره نوجواني، تعادل فرد را بر هم مي‌زند و نوجوان با بحراني به نلم پراكندگي هويت مواجه مي‌شود. اريكسون آن را نوعي بحران بهنجار مي‌داند ولي ناتواني در كنار آمدن با آن را نابهنجار مي‌داند. امكان دارد نوجوان براي مقابله با پراكندگي هويت به گروه‌ها و فرقه‌هاي خاصي گرايش پيدا كند يا با قهرمانان همانندسازي كند. گروهي از نوجوانان يك دوره طولاني از اين بحران را مي‌گذرانند، اينها كساني‌اند ك استدلال‌هاي اخلاقي آن‌ها رشد نيافته است و به دشواري، مسئوليت زندگي را به عهده مي‌گيرند و تفكري نامنظم دارند.

درباره نوجوان سالم مي توان گفت :رفتارهاي پر خطر، رفتارهاي مخاطره آميزي هستند كه مي توانند در حال يا آينده سبب بروز مشكلات و بيماريهاي جسمي و رواني و آسيب‌هاي اجتماعي در افراد گردند نظير: استعمال دخانيات ،  سوء مصرف مواد مخدر و داروهاي غير مجاز (داروهاي نشاط آور ، آرام بخش‌ها و داروهاي نيرو زا ) ، اعمال خشونت و رفتارهائي كه منتج به بروز آسيب و صدمه به خود و ديگران شوند، مصرف الكل، رفتارهاي جنسي پر خطر (زود هنگام و حفاظت نشده) ، خودكشي ، فرار از خانه يا مدرسه و ...  را شامل مي‌شود. پژوهشگر در اين مقاله فقط سه مورد اول را مورد بررسي قرار مي‌دهد.

اهداف نوجوان سالم
هدف اصلي نوجوان سالم :

 پيشگيري از رفتارهاي پرخطر با گرايش به (دخانيات، مصرف مواد و خشونت) در دانش‌آموزان مدارس

اهداف فرعي نوجوان سالم :

ـ پيشگيري از رفتارهاي پرخطر با گرايش به دخانيات در دانش‌آموزان مدارس

ـ پيشگيري از رفتارهاي پرخطر با گرايش به مصرف مواد در دانش‌آموزان مدارس

ـ پيشگيري از رفتارهاي پرخطر با گرايش به خشونت در دانش‌آموزان مدارس

نوجوان سالم |  رفتار هاي پرخطر نوجوانان
رفتار هاي پرخطر در نوجوانان و عوامل به وجود آورنده آن نوجواني بر اساس تعريف سازمان بهداشت جهاني شامل گروه سني ۱۹-۱۰ سال است كه دوره گذر از كودكي به بلوغ به شمار مي رود. اين گذار داراي ابعاد زيست شناختي، روان شناختي، اجتماعي و عاطفي است كه نوجوانان در معرض استرس هاي فراواني قرار مي گيرند .

درباره نوجوان سالم مي توان گفت :اگر با ديد دقيق تمام مراحل زندگي هر انسان را بررسي كنيم، مي بينيم كه نوجواني يكي از سخت ترين، پر تلاطم ترين و پر فشارترين و در عين حال يكي از مراحل شيرين زندگي هر انساني است، چرا كه در اين مرحله است كه فرد براي اولين بار با مسائل و رفتارها و فرضيه هايي در ذهن، آشنا مي شود كه شايد در هيچ يك از مراحل قبل و بعد از اين دوره با آنها آشنا نبوده است .

نوجوان سالم و نوجواني
نوجواني را سني حساس در ايجاد و گسترش رفتارهاي مقابله اي و پاسخ به نيازهاي محيطي مي دانند. در اين دوره، نوجوان به واسطه تغييرات سريع فيزيكي، روانشناختي، اجتماعي، فرهنگي و شناختي با انبوهي از مشكلات مغاير سلامت همراه است. نوجوان براي اين كه بتواند خود و جايگاه خود را در جامعه و خانواده ثابت كند و براي خود نقش و پايگاهي داشته باشد درباره نوجوان سالم مي توان گفت :ممكن است به رفتار هاي مخرب و پر خطر روي بياورد. آنان اين كارها را براي اثبات خود و مركز توجه قرار گرفتن انجام مي دهند.رفتارها نامناسب، عوامل تهديد كننده سلامت، و پيامد هاي منفي اين دوره مي تواند تهديد جدي را بر سلامت فرد در طول زندگي ايجاد كند. از جمله اين رفتارها، رفتارهاي پر خطر است.

دانلود فايل هاي نوجوان سالم به صورت مقاله و ايده

نوجوان سالم | رفتار هاي پر خطر
رفتارهاي پرخطر به رفتارهايي اطلاق مي شود كه احتمال نتايج منفي و مخرب جسمي، روان شناختي و اجتماعي را براي فرد افزايش مي دهد.

بايد اگاه باشيم كه نوجواني از دوران هاي مهم در ساخت و پايه ريزي شخصيت فرد محسوب مي شود به همين دليل برخي از مشكلات رفتاري ايجاد شده در اين برهه، در دوره هاي بعدي زندگي، خود را به صورت ويژگي هايي پايدار نشان مي دهند. همچنين نوجواني دوره رشدي مهمي است كه با فرايند شكل گيري هويت همراه است. در اين دوره، نوجوان به دنبال اين است كه به سوالهاي متعدد ذهن خود پاسخ دهد، و از تمام چالش ها به سلامت عبور كرده و يك هويت يكپارچه براي خود شكل دهد.

نوجوان سالم | شكل گيري هويت
 شكل گيري هويت به عنوان فرايند انسجام تغييرات فردي، تقاضاهاي اجتماعي و انتظارات براي آينده محسوب مي شود  به دليل اينكه نوجواني يك دوره بحراني از زندگي است، الگوهاي رفتاري مهم و تاثيرگذار بر زندگي فرد، در اين دوره شكل مي گيرند. در نوجواني، فرد جايگاه خويش را در خانواده، دوستان و جامعه تعيين مي كند. عوامل اجتماعي، اقتصادي و خانوادگي نقش مهمي در سوگيري رفتاري افراد به عهده دارند.

درباره نوجوان سالم مي توان گفت :اغلب نوجوانان با خانواده، جامعه و بستگان دچار چالش هستند و ممكن است فشار اين مشكلات نوجوان را در مرحله تصميم گيري به سمت رفتارهاي پرخطر بكشاند. جامعه امروز، نوجوان و خانواده را با نيازهاي فراواني روبرو مي كند. در دوره نوجواني افراد تجربه آموزي نموده و از اين رو با خطرهاي گوناگوني روبرو مي شوند، در اين مرحله نوجوان از خانواده به سوي جامعه كشيده مي شود و در راستاي به دست آوردن جايگاه اجتماعي مي كوشد.

درباره نوجوان سالم مي توان گفت : در اين دوران آنان ممكن است دوستاني برگزينند كه والدين نپذيرند و يا پوششي داشته باشند كه والدين آنها را نپسندند و يا به مقايسه خانواده خود با ساير خانواده ها بپردازند. در اين دوره نوجوان براي اين كه بتواند خود و جايگاه خود را در جامعه و خانواده ثابت كند و براي خود نقش و پايگاهي داشته باشد ممكن است به رفتار هاي مخرب و پر خطر روي بياورد.

نتيجه‌گيري و نوجوان سالم
مشكلات رفتاري نوجوانان نظير سوء مصرف مواد مخدر، اعمال خشونت و پرخاشگري، نه تنها در ابعاد فردي و خانوادگي بلكه براي كل جامعه هزينه‌آور بوده است. درباره نوجوان سالم مي توان گفت : پيامدهاي اجتماعي، بهداشتي و اقتصادي بسيار منفي را در بر دارد. از سويي، خانواده كوچك‌ترين واحد اجتماعي و اولين جايگاه تربيتي براي فرزندان مي‌باشد. درباره نوجوان سالم مي توان گفت :به عنوان مهم‌ترين عامل تأثيرگذار در شكل‌گيري رفتارهاي مثبت يا منفي، ايجاد عادت‌هاي مطلوب يا نامطلوب و هم‌چنين اتخاذ روش‌هاي سالم يا ناسالم براي زندگي فردي و اجتماعي در آينده مي‌باشد، به همين دليل در 30 سال گذشته، پزشكان، مشاورين، معلمين و دانشمندان به دنبال بررسي و دستيابي به «روش والدي اثربخش» مي‌باشند تا والدين را در زمينه تأمين بيشتر سلامت رواني فرزندان و ارتقاء بخشيدن توانايي مقاومت در مقابل عوامل تأثيرگذار منفي كمك و راهنمايي نمايند تا فرزندان در مقابل اتخاذ رفتارهاي پرخطر واكسينه شده و توانايي خودمراقبتي كسب نموده و روش‌هاي مثبت ارتباط با خانواده، مدرسه و جامعه را بياموزند.

منبع : نوجوان سالم - بانك فايل پژوهشي معلمان


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ساعت: ۰۹:۴۲:۴۱ توسط:amoozesh موضوع: نظرات (0)

طرح نماد

​  

طرح نماد
طرح نماد را مي توانيد به صورت كامل و دقيق به همراه فايل هاي استثنايي از سايت تجارب برتر تربيتي خريد نماييد.

طرح نماد چيست  ؟
طرح نماد عنوان طرحي است كه در سالهاي اخير از طرف جامعه مراقبت هاي اجتماعي دانش آموزان به مدارس ابلاغ شده است. بر اساس اين طرح مدارس مقاطع مختلف اعم از ابتدايي ، متوسطه اول و متوسطه دوم موظف هستند به بهترين شيوه ممكن روش ها و شيوه هاي مراقبت هاي اجتماعي دانش آموزان را در آموزشگاه اجرايي و نهادينه سازند.

آنچه در محتويات بسته دانلودي طرح نماد به شما ارائه مي شود عبارت است از :
پوستر مربوط به طرح نماد با كيفيت عالي
پاورپوينت پيشگيري از اعتياد و آسيب هاي اجتماعي طرح نماد در 24 اسلايد
برنامه ريزي سالانه براي مدرسه در راستاي مراقبت اجتماعي از دانش آموزان مربوط به طرح نماد فايل وررد در 17 صفحه
مجموعه 4 ابلاغ مربوط به طرح نماد
گزارش طرح نماد فايل وررد در 15 صفحه
ايده براي طرح نماد با موضوع پيشگيري از اعتياد به فضاي مجازي فايل وررد در 4 صفحه
مقاله با موضوع مقاوم سازي دانش آموزان  نسبت به رفتارهاي پر خطر اعتياد و دخانيات   از راه آگاهي بخشي در ارتباط با طرح نماد فايل وورد در 12 صفحه
صورت جلسه طرح نماد
آموزش مهارت مديريت استرس به والدين فايل پي دي اف در 48 صفحه
بسته ارتقايي آموزش درسنامه هاي مهارت توكل به خداوند متعال به دانش آموزان فايل پي دي اف در 54 صفحه
بسته ارتقايي درسنامه مهارت توكل به خداوند متعال فايل پي دي اف در 36 صفحه
بسته ارتقايي آموزش مهارت اعتماد به نفس به فرزندان فايل پي دي اف در 35 صفحه
بسته ارتقايي تقويت مهارت اعتماد به نفس فايل پي دي اف در 30 صفحه
بسته ارتقايي آموزش مهارت مديريت احساسات در فرزندان فايل پي دي اف در 27 صفحه
بسته ارتقايي درسنامه ي آموزش مهارت صبر فايل پي دي اف در 48 صفحه
مهارت مديريت احساسات براي والدين فايل پي دي اف در 50 صفحه
بسته ارتقايي دستورالعمل آموزش مهارت بخشايشگري به فرزندان فايل پي دي اف در 33 صفحه
بسته ارتقايي دستورالعمل آموزش مهارت صبر فايل پي دي اف در 59 صفحه
بسته ارتقايي دستورالعمل آموزش مهارت مديريت استرس فايل پي دي اف در 33 صفحه
بسته ارتقايي دستورالعمل آموزش مهارت بخشايشگري فايل پي دي اف در 52 صفحه
بسته ارتقايي دستورالعمل آموزش مهارت خود آگاهي فايل پي دي اف در 24 صفحه
بسته ارتقايي دستورالعمل آموزش مهارت مديريت استرس در كودكان و دانش آموزان فايل پي دي اف در 32 صفحه
بسته ارتقايي دستورالعمل آموزش مهارت خودآگاهي هيجاني در كودكان فايل پي دي اف در 26 صفحه

 اين محصول يكي از بهترين نمونه فايل هاي سايت تجارب برتر تربيتي مي باشد كه كاملا مورد قبول آموزش و پرورش هست.

طرح نماد | اعتيادو اقسام آسيب ها 
نماد، عنوان اختصاري طرحي با نام «نظام مراقبت اجتماعي دانش‌آموزان » است كه ،در قالب ائتلاف 9 دستگاه و با هدف دستيابي به چارچوب همكاري نظام يافته براي مداخله سريع، به‌موقع و موثر در آسيب‌هاي اجتماعي دانش‌آموزان، طراحي و آغاز شد.در اين طرح، به تمامي راهكارها در دو بُعد مهم «تقويت عوامل محافظت كننده» و «كاهش عوامل مخاطره آميز» در زمينه‌هاي گوناگون آموزشي، غربالگري، مداخله مختصر، ارجاع، درمان، حمايت‌هاي رواني، مددكاري اجتماعي، معاضدت‌هاي انتظامي و قضايي، به همراه كوشش براي پيشگيري‌هاي وضعي، توجه شده است.

 

به جرئت مي توان گفت كه پرداختن به مسئله آموزش  مراقبت اجتماعي  يكي از اساسي ترين مسائلي است كه مي توان به آن پرداخت و همچنين در اين رابطه موضوع مهمي كه جاي بحث دارد موضوع پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي است. پرداختن به اين مسئله و مستند سازي تجربيات در اين رابطه مي تواند راهبرد هاي تربيتي و اخلاقي غير قابل وصفي را در اختيار دانش آموزان و معلمان قرار دهد.  

تعريف اعتياد براي طرح نماد
اعتياد را اگر در اينترنت يا كتب مختلف و متعدد از پزشكان و روانپزشكاني كه براي شناختن آن عمر فرسوده اند جستجو كنيم.به تعاريف و گوناگون و بيشماري بر خواهيم خورد. اين تعاريف بدليل تحمل زحمات اشخاص ياد شده ميتوانند درست باشند اما براي طرح نماد تعاريفي كاربردي و تمام و كمال نخواهند بود. چرا كه بيماري اعتياد آنقدر پيچيدگي و تنوع در آسيب هاي خود جاي داده است كه هر تعريف درستي در مورد خود را عليرغم درست بودن آن نقض ميكند.اما در كل بهترين تعريف از تعاريف ناقص و نا تمام از اعتياد را ميتوان تعريف برگرفته از تجربهء خود معتادان بهبود يافته كه برخي كتب يا نشريات آنان يافت شده دانست. براي طرح نماد بهتر است اين تعريف را از اعتياد استفاده كرد.اعتياد يك بيماري مرموز مزمن آب زير كاه و پيش رونده است كه هنوز درمان شناخته شده اي ندارد.

نماد را اگر از منظر اهميت و جايگاه آن در آموزش و تربيت افراد جامعه نگاه كنيم.
بسيارميتواند حائز اهميت باشد .چراكه اين طرح مهم و حياطي از بدو تولد و كودكي تا پيرسالي در صدد آن است كه با آموزش و هدايت صحيح و همه جانبه افراددو هدف مهم را دنبال كند. ابتدا اينكه هر فرد به نوبه خود آگاهي و توانايي آن را پيدا كند كه آسيب هاي اجتماعي بزرگ و كوچكي كه او را تهديد ميكند،شناخته و راه مقابله و پيشگيري از آنان را نيز به بهترين شكل ممكن بياموزد و بكار گيرد. اين مهم خود به نوعي حركتي نجات بخش براي همه افراد جامعه ميباشد تا اشتباهاتي كه در گذشته ارتكاب به آن متاسفانه باعث نابودي افراد قابل توجهي گرديده را شناسايي و با نوعي خود مراقبتي از تكرار نادانسته آن جهت صيانت از خود جلوگيري كند. در ضمن بعلت آنكه انسان سالم ساختن جامعه سالم داشتن است.

و جامعه سالم داشتن منوط به اجراي طرحي چون طرح نماد ميباشد كه با آن ابزاري كارآمد براي رسيدن به اين هدف را در دست خواهيم داشت.

طرح نماد  چگونه اجرا مي گردد ؟
طرح نماد به مجموعه طرح ها و برنامه ها و پروژه هاي كوچك و ابلاغ هايي گفته مي شود كه طي صورتجلسه هاي دقيق و مختلف از طرف سامانه كشوري نماد در مدارس رصد مي گردد. مدارس و عوامل اجرايي آنها وعده داده اند كه در حد امكان از آنچه كه دستورالعمل هاي طرح نماد ناميده شده است ، پيروي نموده و دانش آموزان را در راه كمك و پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي كمك نمايند.

فايل هاي طرح نماد
موضوع مراقبت اجتماعي  موضوعي است كه در رابطه با آن پژوهش هاي زيادي نگارش مي شود. همچنين در رابطه با موضوع آسيب هاي اجتماعي دانش آموزان و بررسي روابط و تاثيرات آنها بر روي هم نيز جاي بسي تامل است. پژوهش گران در رشته علوم تربيتي همواره بررسي هاي علمي و پژوهشي خود را در اين رابطه در معرض مخاطبين اين رشته قرار داده اند. در مقاله حاضر نيز تلاش شده است كه اين موضوع بيشتر و دقيق تر بسط داده شود.

فاكتور هاي مورد بحث ارتباط عميق و غير قابل اجتنابي با هم دارند و رابطه معنا داري بين داده هاي پژوهش وجود دارد.

اهميت طرح نماد كجاست ؟
با توجه به نتايج به دست آمده مي توان گفت نظرات پژوهشگران رشته علوم تربيتي پيرامون مقوله هاي ارائه شده در اين رابطه كاملا صحيح و مبتني بر واقعيت است. از اين رو پيشنهاد مي شود مباحث مراقبت اجتماعي  و آسيب هاي اجتماعي دانش آموزان در مراكز آموزش عالي و تحصيلات تكميلي مطرح گردد. و نتايج تحقيقات به صورت طرح نماد ارائه گردد.

در سايت هاي آموزشي ما نمونه طرح هايي را از جشنوراه نماد آماده كرده ايم كه آنها را مي توانيم در اختيار شما عزيزان قرار دهيم.

طرح نماد،ابلاغيه
در سالهاي اخير جامعه مراقبت اجتماعي طي رايزني و مشورت هايي پيرامون وسيع تر نمودن گسترهء پيشگيري از اين بلاي خانمانسوز.

اقدام به ايجاد طرح نماد نمودند و در پي اين تصميم ابلاغيه اي از سوي وزارت آموزش و پرورش به كليه ادارات زير مجموعه و همچنين مدارس سراسر كشور ارسال گرديد.طي اين ابلاغيه از كليه مدارس در تمام مقاطع خواسته شد تا با نهايت توان در امر پيشگيري و درمان اعتياد و آسيب هاي اجتماعي اهتمام ويژه ورزند.كليه مدارس سطح كشور نيز متعهد شدند كه هركدام به نوبهءخود در پيشبرد اين هدف مقدس و انسان دوستانه از هيچ تلاشي فروگذار نكنند.

طرح نماد واقعا چيست ؟
سند ائتلاف نظام مراقبت اجتماعي دانش‌آموزان كه به اختصار «نماد» خوانده مي شود، به عنوان يكي از نخستين تجربيات ائتلاف ملي در حوزه امور اجتماعي كشور، با هدف پيشگيري ، كنترل و كاهش آسيب هاي اجتماعي در بين دانش آموزان ، در جلسه مورخ 16 آذر 1394 ، به عنوان ميثاق همكاري‌هاي چندجانبه بين وزارت آموزش و پرورش و 8 دستگاه ديگر به تصويب شوراي عالي رفاه و تأمين اجتماعي رسيد. همانطور كه در سند تعريف شده است ، منظور از نظام مراقبت اجتماعي دانش‌آموزان، مجموعه‌اي نظام يافته از خدمات و برنامه‌ها شامل غربالگري، آموزش، توانمندسازي و حمايت‌هاي رواني ـ اجتماعي، به منظور مراقبت دانش‌آموزان در برابر رفتار‌هاي پرخطر ، آسيب‌هاي اجتماعي و جرائم از طريق مداخله به‌موقع و موثر است.

كاملترين ابلاغيه ها
ابلاغيه طرح نماد دريچه اميد به سوي چشم انداز زيباي بهبودي است كه هميشه بر روي كساني كه اسير آسيب هاي اجتماعي هستند و بدنبال راهي براي درمان آن ميباشند. اجرا كردن اين ابلاغيه در دراز مدت ميتواند اثرات قابل مشاهده و مهم خود را بر روي افراد و جامعه نشان دهد.

در اين راستا تا به حال زحمات قابل توجهي كشيده شده كه از سوي مسئولين نيز مورد تقدير قرار گرفته است. اين ابلاغيه باعث شده كه وراي تحول جهادي در مراقبت اجتماعي پروژه نماد. در امر درمان اعتياد نيز قدمهاي شايان ذكري برداشته شود. زيرا بدنبال اين ابلاغيه نماد غير از مدارس كه دانش آموزان و معلمين به آن مشغول شده اند. پاي خانواده ها نيز به ميان كشيده شود و در اين زمينه مشاركتهاي چشم گيري از سوي خانواده ها صورت گيرد.

خارق العاده ترين طرح نماد
ناهنجاري ها و مشكلات موجود در سطح جامعه و عدم توانايي افراد براي حل آن آموزش و پرورش را هر چه بيشتر با تغيير رويكرد از دانش و موضوع محوري به سمت يادگيري مهارت ها سوق داده و اين مسير پر شتاب را روز به روز لزوم بيشتري مي بخشد. از مصاديق آن نيز بايد به عدم توانايي كنترل عواطف و احساسات نوجوانان و جوشش بيمار گونه آن در صحنه هاي مختلف اجتماعي ياد كرد. مهارت هاي زندگي امروز از اهداف اصلي تعليم و تربيت در جهت يادگيري ارتباط شايسته و صحيح با ديگران ، مقاومت در برابر خواهش هاي بي مورد و غلط ديگران، اجتناب از عادات مضر، آموختن همكاري مشاركت مدني و توجه به توسعه و حل منازعه و توانايي تفكر نقادانه و خلاقانه است

گزارش طرح نماد
پژوهشگران و محققين برتر در رشته علوم تربيتي در طول ساليان متوالي سعي بر اين داشته اند كه مطالعات گسترده اي بر روي مراقبت اجتماعي  و زير مجموعه هاي پژوهشي آن داشته باشند . به طور قطع به يقين بايد گفت كه موضوع مراقبت اجتماعي  و پرداختن و وجوه مختلف و جنبه هاي گوناگون تحقيقاتي در اين رابطه مي تواند راهگشاي دقيقي در رابطه با علم آموزان عرصه علوم تربيتي باشد.

به جرئت مي توان گفت كه پرداختن به موضوع طرح نماد  يكي از اساسي ترين مسائلي است كه مي توان در علوم تربيتي به آن پرداخت و همچنين در اين رابطه موضوع مهمي كه جاي بحث دارد موضوع آسيب هاي اجتماعي دانش آموزان است. پرداختن به اين موضوع مي تواند راهبرد هاي آموزشي غير قابل وصفي را در اختيار پژوهشگران قرار دهد.  

همكاران گرامي و دانش آموزان عزيز مي توانند با مراجعه به سايت ما از نمونه هاي كامل گزارش هاي طرح نماد بهره كامل و كافي را ببرند.

گزارش جلسات طرح نماد
صورتجلسه هايي كه در طرح نماد در سايت آماده نموده ايم ، همگي براي آشنايي با چند و چون و چگونگي بهتر عمل نمودن در اين طرح مي باشد. چرا كه يكي از مهمترين مسائل پيرامون مراقبت اجتماعي  موضوع آسيب هاي اجتماعي دانش آموزان است كه مي تواند نقش تعيين كننده اي را در رابطه با نتايج پژوهش هاي پژوهشگران علوم تربيتي ايفا نمايد. پژوهش گران علوم تربيتي بر اين باورند كه در رابطه با مراقبت اجتماعي  مي توان پژوهش هاي علمي و مسائل پرمغز و پر محتوايي را ارائه نمود كه يكي از مهمترين اين وجوه قابل پژوهش علوم تربيتي است.

همانگونه كه واقفيم در رشته علوم تربيتي فاكتور ها و محور هاي پژوهشي بيشماري وجود دارد كه پرداختن به هر كدام از آن موارد مي تواند يك سري از مشكلات اساسي را از نظام آموزشي و پرورشي كشور ما برطرف نموده و مرتفع سازد. چرا كه متاسفانه در كشور ما از كمبود منابع مطالعاتي رنج مي بريم و خصوصا در علوم تربيتي هنوز خيلي مانده است كه به نقطه قابل اعتماد و اميدوار كننده اي برسيم. بنا بر اين نياز است كه در اين رابطه در رشته علوم تربيتي تحقيقات و پژوهش هاي قابل قبولي صورت گيرد.

درخت مشكلات نماد
درخت مشكلات و ترسيم طرح نماد در اين طرح ياريگر اكثر محققين مي باشد. دانش آموزان و معلمان عزيز مي توانند به بهترين شكل ممكن به استفاده و دانلود نمونه طراحي درخت مشكلات نماد در سايت ما بپردازند.

آمار ها نشان مي دهد موضوع طرح نماد يكي از اساسي ترين موضوعاتي است كه جاي بحث دارد و نقش تعيين كننده اي در نظرات انديشمندان و پژوهشگران رشته علوم تربيتي دارد. آنچه حائز اهميت است پرداختن به موضوع مراقبت اجتماعي  و همچنين موضوعاتي چون آسيب هاي اجتماعي دانش آموزان مي تواند افق هاي تازه اي را در عرضه علوم تربيتي در پيش روي انديشمندان باز كند.بنا بر اين نياز است كه به موضوع مراقبت اجتماعي   و آسيب هاي اجتماعي دانش آموزان به صورت گسترده تري پرداخته شود و اين موضوع به مسائل پيش رو و چشم انداز هاي پژوهشي آتي بسط داده شود.

نمونه صورتجلسه نماد
صورتجلسه نماد در سايت آموزشي ما به مخاطب كمك مي كند كه بتواند به شيوه اي صحيح براي برنامه ريزي در اجراي اين طرح بكوشد. به همين دليل در پايگاه آموزشي ما صورتجلسه هايي را براي اين مورد تدوين نموده ايم. و اين موضوع بسيار پر اهميت است.

پژوهش به عنوان زيرمجموعه اي از نهاد علم، زيربناي توسعه در عصر اطلاعات است و اساسا هر جامعه اي براي برنامه ريزي در سطح خرد وكلان و گذار موفقيت آميز ناگزير از ساماندهي و مديريت كارآمد و اثربخش امور پژوهشي است. موفقيت روزافزون علم در شناخت جهان هدف دار و قانونمند كه با تكيه بر ابتكارات خلاقيت هاي به وديعه نهاده شده از سوي خداي متعال در وجود بشر و بهره برداري از قدرت شگرف انديشه آدمي صورت گرفته، فضاي زندگي جديدي را براي انسان ها به ارمغان آورده است. اين فضاي جديد و اين تمدن نوظهور كه خود برخاسته از تعاملات عميق ميان تمدني و ميان فرهنگي است، موجد خواست ها، نيازها، انديشه ها، مسائل و مشكلاتي است كه به نوبه خود توسعه علم وا نديشه را مي طلبند.

نمونه ابلاغ طرح نماد
ارائه ابلاغ طرح نماد به كاركنان در اين امر از اهميت خاصي برخوردار است . ابلاغ در اين طرح به منزله كمك در راستاي مراقبت هاي اجتماعي دانش آموزان است . در اين مسير انديشه هاي ژرف در قالب پژوهش هاي بنيادين صورت بحث پذير به خود مي گيرند و دستمايه انجام پژوهش هاي كاربردي مي شوند تا خواست ها و نيازها را پاسخ گويند و راه حل هاي بهتر و بيشتري براي مسائل و مشكلات جوامع بشري پيشنهاد كنند و همين جاست كه نقش موثر و سهم بسزاي بخش تحقيقات در روند تحولات جوامع آشكار مي شود.

طرح نماد چرا مورد توجه قرار گرفته است ؟
آنچه حائز اهميت است اين است كه مراقبت اجتماعي  و موضوعات مربوط به آن تاثير قابل ملاحظه اي در مسائل پژوهشي در رشته علوم تربيتي دارد . مسائلي كه در اين رابطه مورد بحث است شامل موارد زيادي مي باشد كه هر يك رابطه مستقيم و معنا داري با قضيه مذكور دارند. در اين ميان مي توان به مقوله آسيب هاي اجتماعي دانش آموزان اشاره نمود. در واقع مقوله آسيب هاي اجتماعي دانش آموزان از ديدگاه پژوهشگران موضوع اي غير قابل اجتناب پيرامون مراقبت اجتماعي  مي باشد. بايد گفت موضوع آسيب هاي اجتماعي دانش آموزان اين موضوع را ثابت مي كند كه مي توان در رشته علوم تربيتي افق هاي تازه اي را بر روي محققين باز كرد.

اهداف طرح نماد به چه شكل است ؟
اهداف بزرگي كه در اين طرح دنبال مي شود. پيشگيري هرچه تمام تر از اين معضلات بزرگ اجتماعي است. اگرچه عمده تحقيقات انجام يافته ي مرتبط، به چگونگي رابطه در اين مقوله پرداخته­اند، اما مطالعات محدودي به بررسي متغير­هاي  همبسته با آن اختصاص يافته­اند كه اساس ارائه­ي يك رويكرد پيشگيرانه و مداخله­اي مؤثر است، به ويژه آنكه شكل پژوهشگري در رابطه با مراقبت اجتماعي  و ماهيت آن در سال­هاي اخير تغيير يافته است. اكثر محققان توافق دارند كه مبحث  مراقبت اجتماعي  و رابطه آن با آسيب هاي اجتماعي دانش آموزان از مهمترين مسائل مورد انتظار در جامعه پژوهشي است.

طرح نماد و آسيب هاي خانوادگي
بزه اخلاقي و اجتماعي و اقسام مختلف آن بي شك ميتواند در قالب يك بيماري تعريف شود.بيماري مرموزي كه با سرايت آن ممكن است حتي يك جامعه به نابودي كشانده شود. اين امر موجب ميشود كه نخبگان و مربيان جامعه قدري با جديت بيشتر به اين موضوع توجه كنند.

مساله سراست بزه در خانواده و بعد جامعه مساله شناخته شده ايست. به جرات ميتوان گفت كه بزهكاري و آسيب ديدگي اخلاقي خواه ناخواه به اطرافيان نزديك فرد بزهكار بسته به ميزان آسيب پذير بودن . چون يك بيماري مسري انتقال مي يابد و رفته رفته ميتواند كل جامعه را دچار آسيب كند. رفتارهايي كه جنبه هاي مختلف و ابعاد وجودي بشر را از جمله روح،روان،احساسات،عواطف و حتي جسم فرد را درگير خود كند.

طرح نماد ضمن شناسايي فرد آسيب ديده،در اولين اقدام بايد به فكر پيشگيري از سرايت اين آسيب ها به افرادي كه با فرد زندگي ميكنند باشد.

يك مثال واقعي و عيني
طرح «نماد» يك نقشه راه دارد كه برنامه نيز مطابق آن حركت مي‌كند.  بر اساس اين نقشه راه كه در سند نيز به آن اشاره شده است و در نود و ششمين جلسه شوراي اجتماعي كشور نيز مورد تأييد قرار گرفت ، مقرر شد تا پايان برنامه ششم توسعه كشور، تمامي ابعاد و مراحل آن ، به طور كامل در تمامي مدارس كشور ، اجرا شده و مستقر شود.

امداد هاي درمانگرانه،وبرنامه ريزي
طرح نماد به تبع ميتواند متشكل از سلسله اقدامات كارآمدي باشد كه در هر مرحله روش خاص خود را دنبال كند. بدليل آنكه يك آسيب ديده اجتماعي براي ورود به چرخه بهبود يابي انكان دارد قدري با طرح نماد احساس بيگانگي داشته باشد. بهتر است كار را با اقدامات و كمك هاي اوليه از جمله گفتار درماني و نوازش هاي غير مستقيم شروع كنيم.

سوژه مورد حمايت بدليل رنجش ها و آسيب هاي تجربه شده از سوي ديگر انسانها. احتمالا به مرحله اي از خلق و خوي رواني و احساسي رسيده است كه همه انسانها را به چشم دشمن نگاه كند. دلايلي مختلفي هستند كه يك انسان را به اين مرحله از رنجش سوق ميدهند. يك مجري طرح نماد بايد اين را بداند كه در بوجود آمدن همه اين ادله هميشه پاي يك انسان ديگر در ميان بوده.و رفته رفته سوژه ما را به يك‌موجود انسان گريز و بدباور تبديل كرده است.

مراحل مختلف نماد
پس مرحله به مرحله و در يك فرايند آرام بايد مثل نزديك شدن به يك‌پرنده ترسو،با عشق و حوصله به او نزديك شد. طرح نماد به همين دليل نيازمند عشق و حوصله فراوان است. وقتي با اعمال راهكارهاي اوليه اعتماد نسبي ميان خود و فرد آسيب ديده بوجود آورديم. ميتوانيم آرام آرام به مراحل بعدي يعني مشاوره رواني و كمك گرفتن از ديگر همكاران ادامه دهيم . اين روش ميتواند موفق ترين روش براي باز كردن گارد رواني سوژه و اصابت ضربه هاي مثبت روحي و رواني به بيمار درون سوژه باشد. منظور از آوردن اين مثال ايجاد شك خود باوري و گريز از ياس فلسفي و درخودخفتگي شخص براي نيل به بيداري روحاني و ورود به راه بي انتهاي بهبود يافتگي است. پس كسي كه طرح نماد را به مرحله اجرا و ميدان عمل ببرد بايد خود را براي ورود به اين بازي حساس آماده كند.

نقش،اولياء و مربيان در طرح نماد
تصميم گرفتن در مورد كمك‌ جدي به يك فرد آسيب ديده كه در مراحل كودكي و نوجواني قرار دارد.

قالبا مستلزم تشكيل يك مثلث كارآمد. يعني دانش آموز و مربيان و خانواده است.

همكاري و همفكري بين اولياء و گاها حضور هر سه طرف ماجرا در جلسات مشورتي در طرح نماد ميتواند بسيار راهگشا باشد. اينكه چگونه دانش آموز قرباني آسيب را كه در حال گذار از حالات مخرب به سمت

به سمت بهبودي با برنامه ها مدرسه و گروه انسانهاي پيرامون او و همچنين با چالشهاي احتمالي موجود در خانه و خانواده كه خود منجر به آسيب كنوني شده.در پروژه نماد نكته بسيار مهم و كليدي است. قطعا همانطور كه پيشتر گفتيم انسانهايي پيرامون شخص هستند و يا بوده اند كه عامل بروز رنجش و آسيب در فرد شده اند. گاهي اين عوامل از سوي اعضاي ناآگاه خانواده يا حتي افرادي در مدرسه بروز يافته كه در هر صورت از دوجنبه بايد مورد رسيدگي قرار گيرند.

جنبه اول نماد
جنبه اول طرح نماد اينكه افراد خاطي و عوامل بوجود آمدن ارتباطات غلط بايد شناسايي و سم زدايي شوند. چه اين رابطه ها از سوي اعضاي خانواده بوده باشد. چه از سوي هر فرد ديگري كه خارج خانواده است‌.و جنبه دوم اينكه خود فرد قرباني مهارت برخورد صحيح با تكرار احتمالي اين آسيب ها و رنجش ها و پيشگري از بروز آن را از مجري طرح نماد بياموزد و نحوه عمل كردن به آن را تكرار و تمرين كند. اينگونه است كه در مواقع لازم فرد خود را با تجارب و مهارتهايي كه آموخته است از ارتكاب به اعمالي كه ناشي از آسيب ها و رنجشهاي گذشته بود باز ميدارد. و مهمترين شعار در اين زمينه كه ميتواند مد نظر مجريان طرح نماد باشد اين است كه نجات يك نفر يعني نجات جامعه.

نمونه پروژه كوچك طرح نماد
ما در اين جا براي شما عزيزان نمونه پروژه كوچك طرح نماد را بارگزاري نموده ايم كه شما بزرگواران بتوانيد در راستاي طرح خود از آن استفاده نماييد.

چارچوب اين ائتلاف با تأكيد بر سه محور شناسايي، آموزش و مداخله طراحي شده است كه هر يك شامل فعاليت‌هايي خواهد بود.

1- شناسايي و غربالگري در مدارس از طريق شواهد ميداني، از آزمون‌هاي استاندارد رواني، آزمون‌هاي خطرپذيري، شواهد كلينيكي و چك ليست‌ها نيز استفاده خواهد شد.

2- آموزش‌هاي رشد مدار شامل آموزش و توانمندسازي معلمان و والدين، توليد برنامه درسي پيشگيري مربوط به هر دوره تحصيلي و منابع كمك آموزشي آن، برگزاري و اجراي دوره‌هاي آموزشي رشد مدار پيشگيري، اجراي فعاليت‌هاي مكمل و ترويجي.

3- مداخلات وضعي و رواني ـ اجتماعي شامل اقدامات مداخله‌اي براي كاهش عوامل مخاطره‌آميز(از جمله اقدامات انتظامي و  مناسب‌سازي فضاها) ، برگزاري جلسات و دوره‌هاي آموزشي براي خانواده‌ها ( بويژه موارد لازم‌التوجه ) ، خدمات و حمايت‌هاي رواني ـ اجتماعي، خدمات مددكاري به خانواده‌ها، معاضدت‌هاي حقوقي و مالي مورد نياز، مشاوره‌هاي خانوادگي و فردي، معاضدت‌هاي تحصيلي، درمان و بازتواني.

دستورالعمل طرح نماد
اين دستور العمل از سمت كانون نماد ابلاغ گرديده است و گوياي اين است كه مراقبت هاي اجتماعي دانش آموزان بايستي به صورت ريشه اي در مدارس صورت بگيرد. يكي از بهترين روش­هاي پژوهش پيرامون  مراقبت اجتماعي ، استفاده از نظرات پژوهشگران موفق است. با توجه به اينكه مسائل مربوط به مراقبت اجتماعي  ابعاد و جنبه هاي مختلفي را در بر مي­گيرد، لذا ارائه­ي اطلاعات جامع از فاكتورهاي تحقيقاتي مربوط به آن دشوار است.

نمونه پروژه طرح نماد
براي استفاده و بهره مندي از طرح نماد جاي درستي آمده ايد . تاكنون در جامعه ما درباره ي موضوع مراقبت اجتماعي  در موسسات آموزش عالي و تأثير آن بر آسيب هاي اجتماعي دانش آموزان و عملكرد آن ها بررسي چنداني صورت نگرفته است فقدان ابزار مناسب براي ارزيابي پژوهش هاي صورت گرفته و استفاده از آن در فعاليت هاي آموزشي، كنفرانس ها و فراخوان هاي علمي و آموزشي به شدت به چشم مي خورد.

آنچه در سايت ما قابل دسترسي است استفاده كامل از نمونه پروژه هاي قابل اجرا و قابل انجام در اين طرح مي باشد.

لوگوي طرح نماد
لوگوي اين طرح بسيار ساده است و مفهومي متعالي دارد. ظاهر امر نشان مي دهد كه مسئله پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي و اعتياد چقدر پيچيده شده است.

با وجود اينكه مطالعات كمي و كيفي متعددي در مورد مراقبت اجتماعي  وجود دارد اما بيشتر پژوهش ها در اين زمينه كمي بوده است و در آن ها به موضوعات فرآيند آسيب هاي اجتماعي دانش آموزان كه به عنوان يك فاكتور اصلي در مراقبت اجتماعي  مطرح مي باشد توجه نشده است.با توجه به اثرات پژوهش علمي پيرامون مسائل مراقبت اجتماعي  و آسيب هاي اجتماعي دانش آموزان لازم و ضروري بود تا در جهت روشن شدن چگونگي بررسي اين موضوع پژوهش هايي انجام شود.

طرح نماد در مدارس ابتدايي
يكي از مهمترين مسائل پيرامون مشكلات اجتماعي دانش آموزان  موضوع اختلالات اعتياد در جامعه است كه مي تواند نقش تعيين كننده اي را در رابطه با نتايج پژوهش هاي پژوهشگران علوم تربيتي ايفا نمايد. پژوهش گران علوم تربيتي بر اين باورند كه در رابطه با مشكلات اجتماعي دانش آموزان  مي توان پژوهش هاي علمي و مسائل پرمغز و پر محتوايي را ارائه نمود كه يكي از مهمترين اين وجوه قابل پژوهش علوم تربيتي است.

كانال نماد
در كانال نماد مي توانيد از همه امكانات بروز در مراقبت هاي اجتماعي دانش آموزان استفاده نماييد.

همانگونه كه واقفيم در رشته مديريت فاكتور ها و محور هاي پژوهشي بيشماري وجود دارد كه پرداختن به هر كدام از آن موارد مي تواند يك سري از مشكلات اساسي را از نظام آموزشي و پرورشي كشور ما برطرف نموده و مرتفع سازد. چرا كه متاسفانه در كشور ما از كمبود منابع مطالعاتي رنج مي بريم و خصوصا در مديريت هنوز خيلي مانده است كه به نقطه قابل اعتماد و اميدوار كننده اي برسيم. بنا بر اين نياز است كه در اين رابطه در رشته مديريت تحقيقات و پژوهش هاي قابل قبولي صورت گيرد.

سامانه كشوري كانون نماد
در اين سامانه به بهترين شكل ممكن به اين مسئله مهم پرداخته شده است. يكي از بهترين روش­هاي پژوهش پيرامون  مشكلات اجتماعي دانش آموزان ، استفاده از نظرات پژوهشگران موفق است. با توجه به اينكه مسائل مربوط به مشكلات اجتماعي دانش آموزان  ابعاد و جنبه هاي مختلفي را در بر مي­گيرد، لذا ارائه­ي اطلاعات جامع از فاكتورهاي تحقيقاتي مربوط به آن دشوار است.كه در اين سامانه مي توان از همه اين امكانات بهره برد.

 لازمه شناخت چرخه بيماري اعتياد در طرح نماد

اگر آسيب ديدگي و بزهكاري اجتماعي را بعنوان دسته اي خاص از بيماري هاي انساني تلقي كنيم. اعتياد بدخيم ترين و مخرب ترين نوع در آن دسته بشمار ميرود.

يك مربي در طرح نماد واجب است در مورد پيشگيري و درمان اعتياد اطلاعات كافي و وافي داشته باشد چرا كه خواه ناخواه در راه خدمت به آسيب ديدگان اجتماعي به وفور با اين قسمت از بدنه آسيب ها كه ميتوان گفت راس آنهاست برخواهد خورد. آنگونه كه از تجارب تعداد زيادي از معتادان بهبود يافته يا بهتر ايت بگوييم در حال بهبودي برمي آيد.اعتياد فعال داراي يك چرخه مخرب است كه در اينجا به اختصار به آن اشاره ميكنيم.

براي اينكه در طرح نماد بهتر بتوانيم به درك صحيحي از اعتياد داشته باشيم اختصارا آن را به سه قسمت تقسيم ميكنيم تا درك بهتري از آن داشته باشيم.

سه قسمت مختصر از طرح نماد

۱_وسوسه۲_اجبار۳_عادات خودخواهانه...كه بطور مجزا به آنها ميپردازيم.

۱_وسوسه،بدليل ايجاده رابطه عمل و پاداش در مغز معتاد، بطور بسيار قدرتمندي بسوي  مصرف كشانده ميشود كه در مرحله اول افكار شخص را آلوده و درگير طرح نقشه هاي خرابكارانه و آسيب زننده ميبرد كه طرح نماد بايد راهكارهاي روانشنانه اين مرحله را با تحقيق و مطالعه آماده و در اختيار مربيان بگذارد.

۲_اجبار،آنگونه كه از كلمه چرخه به ذهن هر شنونده متبادر ميشود.اجبار به عملي كردن نقشه هاي مخرب مرحله اول، در مرحله دوم اين چرخه فعال شده و فرد معتاد را وادار به بروز رفتارهاي بزهكارانه ميكند. در اين مورد نيز يك مدد كار يا معلم ماهر كه اجراي طرح نماد را مدنظر دارد بايد آشنايي كامل داشته باشد.

۳_عادات خود خواهانه. اين نوع عادت هاي سمي نوك پيكان زهرآلود و كشندهء اعتياد است‌. فرد معتاد در اين مرحله به هيچكس و هيچ چيز غير از رسيدن به هدف خود،يعني تهيه و مصرف مواد مخدر فكر نميكند. طرح نماد اينجاست كه بر ميخيزد تا به نجات يك انسان از منجلاب مرگ ارزشها.  قطع اميد از همه كس و همه جا همت گمارد.

نتيجه كلي از طرح نماد
خود خواهي مطلق و فروختن مادي و معنوي همه انسانهاي پيرامون . لگد مال كردن احساسات و عواطف و آمال و آرزوهاي اطرافياني كه ميتوانند.

يك همسر،يك فرزند،يك برادر،يك خواهر،پدر،مادر،دوست و هر فرد ديگري باشد كه اگر جهنم اعتياد نبود چه رابطه هاي بهشتي و زيبايي ميتوانست بين آنها و فرد معتاد برقرار باشد..‌

و اين مراحل تا آنجا ادامه ميابد كه شخص را به تيمارستان يا قبرستان بكشاند. مگر اينكه در ميانه راه يك انسان عاشق و مصمم مثل معلمان و مربياني كه طرح نماد را اجرا ميكنند. سر راه شخص آسيب ديده قراربگيرد و با عشق و نفس مسيحايي خود جاني دوباره به رگهاي زندگي اهداء كند‌. و موثر ترين دارو در درمان اين درد لا  علاج مسلما و مسلما عشق به خدمت بي منت است.

منبع : طرح نماد - بانك فايل پژوهشي معلمان


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ساعت: ۰۹:۳۴:۲۳ توسط:amoozesh موضوع: نظرات (0)

سرگذشت پژوهي : سرگذشت پژوهي شهداي شاخص و دانش آموز + روش و دفترچه

​  

سرگذشت پژوهي : در اين مبحث سعي داريم به شما عزيزان در ابتداي امر توضيحي راجع به مسئله و بخشنامه سرگذشت پژوهي بدهيم . پس از توضيحات كامل در اين زمينه سعي كرده ايم نزديك به صد نمونه فايل سرگذشت پژوهي را نيز در اختيار شما عزيزان و سروران محترم قرار دهيم. در صورت نياز به مشاوره و سفارش اختصاصي با ما تماس بگيريد. و در صورت كمبود وقت فايل هاي مورد نياز خود را از لينك زير دريافت نماييد.

براي دانلود فايل هاي زندگي پژوهي كليك كنيد.

براي دانلود فايل هاي شهيد پژوهي كليك كنيد.

سرگذشت پژوهي چيست ؟

قطعا شما عزيزان تا كنون بيوگرافي هاي زيادي را در مورد افراد مشهور شنيده و يا خوانده ايد. در رابطه با زندگي نامه يا بيوگرافي افراد معروف و مشهور مسائل زيادي قابل بررسي است. يكي از اين مسائل درسي است كه از زندگي آنها مي گيريم. كار برد آن بستگي به اجراي آن در زندگي روزمره دارد. كه مي تواند تاثير شگرف و غير قابل اجتنابي را در زندگي ما ايجاد نمايد. كه ممكن است ممثبت و يا منفي باشد.همچنين مي توانيد براي دانلود انواع طرح جابر به برگه مربوطه مراجعه نماييد.

يكي ديگر از مسائلي كه بايد در اين نوع زندگي نامه ها مورد بررسي و كنكاش قرار گيرد، مسئله شخصيت فرد يا افرادي است كه در رابطه با آنها به بحث و بررسي و كنكاش مي پردازيم. اين افراد معمولا مي بايست چهره هاي سرشناس جامعه باشند. چرا كه معمولا ترغيب و اشتياق به مطالعه زندگي افراد معمولي را به سختي مي توان در ديگران ايجاد نمود.

اگر اين زندگي نامه و كنكاش در زندگي و پژوهش پيرامون آن در ارتباط با افراد معنوي و با اخلاق صورت گيرد معمولا به آن سرگذشت پژوهي گفته مي شود. در نظام آموزشي ما براي سرگذشت پژوهي بخشنامه خاصي ابلاغ مي شود كه معمولا به برندگان نيز جوايز خاصي اهدا مي گردد.

سرگذشت پژوهي شهدا

همانطور كه مي دانيم پژوهش در زندگي شهدا مي تواند اخلاقيات را در جامعه ترويج دهد. اين نوع پژوهش قادر است به ارتقاي سطح اخلاقي و رفتاري پژوهنده كمك كند. با توجه به اينكه پژوهنده دانش آموز باشد يا معلم ، اين مسئله مي تواند كمك شاياني به وي در راستاي بهبود وضعيت تربيتي و پرورشي نمايد.

پژوهش در زندگي شهدا يكي از معنوي ترين بخشنامه هاي نظام آموزشي آموزش و پرورش است. اين شيوه مي تواند در كليه مدارس و آموزشگاه ها نهادينه شده و زمينه را براي شركت همه جانبه دانش آموزان و معلمين فراهم سازد.

گاها وظيفه توسعه و ترويج مسئله پژوهش در زندگي شهدا بر عهده پايگاه هاي مقاومت بسيج در مدارس است. معمولا فرماندهي اين مراكز را معاونين پرورشي مدارس تشكيل مي دهند. اين مسئله از آنجا كه شديدا مورد تاييد نظام آموزش و پرورش است مي تواند كمك زيادي به مسئله برون رفت از آسيب هاي اجتماعي داشته باشد.

قطعا در صورتي كه همه فرهنگيان علاقه مند به شركت در اين پژوهش باشند مي توانند بدعت بزرگي در راستاي اخلاقي تركردن جامعه فرهنگيان بگذارند. البته ذكر اين نكته خالي از لطف نيست كه اين مقوله در سالهاي پيش با عناوين مختلفي در حال اجرا بود.

يكي از عناويني كه اين مسئله پشت آن فعاليت مي كرد ، مسابقات كتابخواني زندگي نامه شهدا بود. هدف از آن مسابقات نيز همسو و همراستا با برنامه هاي سرگذشت پژوهي و شهيد پژوهي بود كه غالبا اين مسئله تحت لواي مسابقات كتابخواني مشغول بود.

شهيد پژوهي
شهيد پژوهي نيز يكي از ابعاد مهم سرگذشت پژوهي است ، در شهيد پژوهي به ابعاد زندگي شهدا پرداخته مي شود. در رابطه با شهيد پژوهي مي توان به موارد زير اشاره نمود :

زندگي نامه شهيد عليرضا توسلي. مشهد
زندگي نامه شهيد مهدي صابري. مشهد
زندگي نامه شهيد هادي ذوالفقاري. تهران
زندگي نامه شهيد محمد جمالي. كرمان
زندگي نامه شهيد ايمان خزاعي نژاد. جهرم
زندگي نامه شهيد محرم ترك. تبريز
سرگذشت شهيد  محمد حسين مرادي. تهران
سرگذشت شهيد  اكبر شهرياري. تهران
سرگذشت شهيد  مهدي نوروزي. كرمانشاه
سرگذشت شهيد  ميثم مدواري. تهران
سرگذشت شهيد  محمود رضا بيضائي. تبريز
سرگذشت شهيد  محمد حسن(رسول)خليلي. تهران
بيوگرافي شهيد علي پرورش
بيوگرافي شهيد مصطفي شيخ الاسلامي كندلوس. چالوس
بيوگرافي شهيد حجت اصغري شريباني. ورامين
بيوگرافي شهيد مجيد قربانخاني. تهران
بيوگرافي شهيد مسعود عسگري. تهران
بيوگرافي شهيد امير سياوشي. تهران
بيوگرافي شهيد عباس آسميه. البرز
بيوگرافي شهيد علي يزداني(اميني). اردبيل
زندگي پژوهي شهيد مرتضي كريمي. تهران
زندگي پژوهي شهيد احمد اعطايي. تهران
زندگي پژوهي شهيد حميد رضا اسداللهي. تهران
زندگي پژوهي شهيد حميد سياهكلي. قزوين
زندگي پژوهي شهيد حامد كوچك زاده. گيلان
شهيد پژوهي  حامد جواني. تبريز
شهيد پژوهي  مصطفي صدرزاده. شهريار
شهيد پژوهي  مصطفي موسوي. تهران
شهيد پژوهي  حسن شاطري. سمنان
شهيد پژوهي  روح الله قرباني. تهران
سرگذشت پژوهي شهداي دانش آموز  

شهداي دانش آموز حق بسيار زيادي به گردن ايدئولوژي اسلامي و جامعه فرهنگيان دارند. پر مسلم است كه پرداختن به ابعاد گسترده زندگي آنها مي تواند كليد بسياري از سوالاتي باشد كه در رابطه با انگيزه آنها مطرح مي گردد.

متاسفانه در سالهاي اخير شاهد اين قضيه بوده ايم كه جهان غرب و كشور هاي اروپايي تمامي تلاش خود را در راستاي بي اثر نمودن آرمان هاي شهداي دانش آموز كرده اند. يكي از اهداف مهم سند 2030 نيز كه از سوي كشور هاي اروپايي مطرح شده است در همين زمينه است. همانطور هم كه ملاحظه نموديد در سالهاي اخير يكي از دروس مهم ابتدايي كه به سرگذشت پژوهي شهيد حسين فهميده مي پرداخت نيز حذف و جايگزين گرديد.

در اين اثنا وظيفه ما جامعه فرهنگيان چيست ؟ مسلما سكوت در اين رابطه نه تنها باعث به چالش كشيدن بخشنامه هاي اخلاقي و تربيتي مي گردد ، بلكه كليه مضامين عرفاني و آرمان ها و اهداف شهدا را نيز نشانه مي رود. ما اميد آن را داريم كه به ياري خدا و كمك و ياري همديگر بتوانيم در رابطه با بخشنامه هايي نظير شهيد پژوهي و سرگذشت پژوهي كه به آرمان هاي شهدا و مخصوصا شهداي دانش آموز مي پردازند ، گام موثري برداريم.

سرگذشت پژوهي شهداي شاخص

اگر به وبسايت شهيد آويني بنگريم متوجه خواهيم شد كه با اينكه همه شهداي ما به نوبه خود شهداي شاخصي هستند ، به صورت اتفاقي و دوره اي شهدايي به عنوان شهداي شاخص معرفي مي گردند. اين شهدا نقش و تاثير بسيار مهم و كليدي در مسائل اجتماعي و رفع آن دارند.

اگر توجه داشته باشيد در سالهاي اخير با توجه به مسائل اتفاق افتاده در سال ، شهدايي را به عنوان شهيد شاخص انتخاب مي كنند. اهميت انتخاب اين شهدا شايد قدرت مقابله و ايدئولوژي آنها پيرامون حل مسائل بوده است. به عنوان مثال زماني كه بحث كمرنگ شدن مسائل ولايي و فشار همه جانبه به كشور پيش مي آيد ، از شهدايي ياد مي شود كه همه عمر خود را صرف خدمت به ولايت و كشور نموده اند.

بنا براين پس از معرفي شهداي شاخص سال تلاش براي پژوهش در زندگي آنها امري مثمر ثمر است.سرگذشت پژوهي شهداي شاخص در واقع كمك مي كند كه به شكلي قابل قبول زندگي شهدا را مورد توجه قرار داده و آرمانها و اهداف آنها را استخراج كنيم.

پس از استخراج اين اهداف و آرمان ها نياز است كه در اين رابطه از هيچ كوششي فروگذاري نكنيم. و اين نوع پژوهش را براي اجرا در سطوح بالاتر ترويج نماييم.

زندگي پژوهي
زندگي پژوهي نيز مانند شهيد پژوهي از ابعاد مهم و مورد استفاده در بحث سرگذشت پژوهي است . از نمونه هاي تدوين شده زندگي پژوهي هم مي توان در رابطه با اين بخشنامه به كار گرفت.

روش سرگذشت پژوهي

روش سرگذشت پژوهي هم مانند شيوه هاي مورد استفاده در زندگي پژوهي و شهيد پژوهي است. در سرگذشت پژوهي رعايت مسائل زير الزامي است.

انتخاب موضوع و شخصيتي كه قرار است بر روي آن كار شود.
ويژگي هاي شخصيتي و بيوگرافي دقيق شخصيت مربوطه.
تشريح اهداف و آرمانهاي شخصيت مربوطه.
توجه و تشريح وضعيت تولد شخصيت مورد نظر و مسائل خانوادگي.
بررسي شرايط تحصيلي و اساتيد در طول دوران تحصيلي فرد.
بررسي خط سير سياسي و اجتماعي شخصيت مربوطه.
تفسير طرز تفكر شخصيت مورد نظر و نگاه وي در مسائل اجتماعي.
پس از بحث و بررسي پيرامون مسائل مورد نظر كه ذكر گرديد ، مستند سازي آغاز مي گردد. در مستند سازي مي بايست كليه مسائل استخراج شده به صورت مكتوب در دفترچه اي تحت عنوان دفتر چه سرگذشت پژوهي تدوين و نگارش گردد.

دفترچه سرگذشت پژوهي
دفتر سرگذشت پژوهي به دفترچه يادداشتي گفته مي شود كه كليه مستندات مربوطه را در آن يادداشت مي كنند. همانطور كه بيان گرديد ، اين دفترچه مي بايست طوري مستند سازي گردد كه هيچ سوالي را پيرامون موضوع مربوطه بدون پاسخ نگذارد. و ديگران بتوانند با توجه به مراجعه به اين دفتر پاسخ سوالات خود را بيابند.

ويژگي هاي دفتر سرگذشت پژوهي
اين دفتر ويژگي هاي خاص خود را دارد. از جمله اين ويژگي ها مي توان به موارد زير اشاره نمود.

صفحه آرايي و تزئين

مستند سازي

بخش سوال و جواب

پاسخنامه

نمونه فايل شماره يك  پژوهش در زندگي شهدا
شهيد محمود خضرايي

فرمانده مركز آموزش هاي هوايي نيروي هوايي ارتش

تاريخ تولد : ۱۵ خرداد ۱۳۲۶

محل تولد: تهران

تاريخ شهادت : ۲۸ بهمن ۱۳۶۴

محل شهادت : اهواز

خاطراتي از شهيد محمود خضرايي

درحالي كه چند ماهي به پيروزي انقلاب اسلامي مانده بود، طي فرماني از خلبانان پايگاه هوايي بوشهر خواسته مي شود كه هواپيماهاي خود را به پايگاه هوايي چابهار منتقل كنند. در آن زمان با توجه به جو حاكم بر ارتش، كسي حق اعتراض به دستور را نداشت ولي خضرايي و شهيد طالب مهر شجاعانه از جاي برمي خيزند و با صراحت اعلام مي كنند كه اين دستور را اجرا نمي كنند.

نمونه فايل شماره دو  پژوهش در زندگي شهدا
فرازي از وصيت نامه شهيد علي اكبر مقيمي‌

خواست خداوندي اين است كه بالاخره مسلمانان و مستضعفان جهان حاكم شوند . پس چرا ما مسلمانان دست روي دست بگذاريم تا اين جنايتكار ان سرنوشت بيش از يك ميليارد مسلمان دنيا را تعيين كنند بپاخيزيد و مبارزه را شروع كنيد كه وعده الهي حتمي است .           زندگينامه شهيد علي اكبر مقيمي‌

تاريخ‌تولد : ۱۳۴۰/۱/۱

تاريخ شهادت : ۱۳۶۶/۱۲/۱۲

فرازي از وصيت نامه شهيد مقيمي

پس از حمد و ثناي پروردگار و طول عمر امام عزيزمان امام خميني روحي فدا و پيروزي رزمندگان اسلام بر كفر صدامي و جنايتكاران شرق و غرب هم اكنون اين توفيق از طرف خداوند سبحان به اين حقير رسيده است كه در جبهه هاي نبرد حق عليه ظلمت حضور يابم تا به وظيفه خود يعني حراست از اسلام و ياري آن بكوشم.

نمونه فايل شماره سه  پژوهش در زندگي شهدا
 جمشيد دانايي‌فر متولد ۱۳۶۶ اهل سيستان (محمد آباد- شيب آب) و داراي مدرك ديپلم بود و امسال بيست و پنجمين بهار عمر خود را بدون خانواده در نا كجا آباد سپري كرد. او فرزند ششم يك خانواده ۱۱ نفره از طبقه متوسط بود كه سه خواهر و ۴ برادر داشت و سانحه تصادف سايه مادرش را سه سال بود كه از سر او برداشته بود.

پدرش يك سالي مي شود كه بازنشسته شده اما بر اثر ناراحتي هاي روحي، مريض احوال است و خبر ربوده شدن جمشيد مريضي وي را تشديد كرده است.

جمشيد مدت دو سال سربازي‌اش را در كرمانشاه گذراند و بعد از دوران سربازي به استخدام نيروي انتظامي در آمد و براي آموزش به چالوس رفت. حدود يك سال در چالوس دوره‌هايي را گذراند و طبق گفته خانواده اش با قبول شدن در دوره‌ها با او قرارداد ۵ ساله بستند و به عنوان گروهبان دوم در مرز مشغول به خدمت شد و پس از سه سال به مرزهاي سيستان و بلوچستان آمد.

نمونه فايل شماره چهار پژوهش در زندگي شهدا
«فتحي ابراهيم عبدالعزيز الشقاقي» سه سال پس از شكست ۱۹۴۸ اعراب در برابر رژيم صهيونيستي در اردوگاه رفح واقع در نوار غزه، چشم به جهان گشود. خانواده او را مي توان خانواده اي فقير و متدين توصيف كرد. پدرش يك كارگر بود كه در عين حال امام جماعت دهكده زرنوقه نيز به شمار مي آمد. وي فعاليتهاي سياسي خود را پس از شكست اعراب در جنگ ژوئن ۱۹۶۷ شدت بخشيد و در آن مقطع با توجه به اوج گيري گرايشات ناصريسم، وي شديداً تحت تأثير اين گرايشات قرار گرفت و به جمال عبدالناصر به عنوان يك شخصيت و يك رهبر عرب علاقمند شد. وي در سال ۱۹۶۶ با همكاري چند تن از دوستانش يك تشكل سياسي را در چارچوب انديشه هاي ناصريسم به وجود آورد. اما ديري نپاييد كه اين تشكل در اثر مشكلات و موانع موجود بر سر راه فعاليت آن منحل گرديد.

شكست ۱۹۶۷ ميلادي، تحول عميقي را در نگرش فتحي شقاقي به وجود آورد. وي در اين رابطه مي نويسد: اين شكست مسير حركت جواني كه خواستار آزادي و بازگشت به وطن اشغالي اش بود را تغيير داد، زيرا براي من قابل تحمل نبود كه شخصيتي چون عبدالناصر شكست بخورد. در همان زمان (۱۹۶۷) يكي از دوستان وي كتاب «نشانه هاي راه» از شهيد سيد قطب در اختيار او گذاشت و اين كتاب در واقع پايه و مايه تأسيس جنبش جهاد اسلامي شد.

وي در سال ۱۹۶۸ در دانشگاه بيرزيت در كرانه باختري پذيرفته شد و پس از طي دو سال تحصيل به عنوان معلم رياضيات عازم يك مدرسه در بيت المقدس شد. شقاقي در طي اين دوران عليرغم وجود حساسيت شديد و تنش ميان نيروهاي داخلي فلسطين، با برخي از گروهها و نيروهاي ملي ارتباط برقرار كرد و در بعضي از فعاليتهاي سازمانهاي ملي و چپ گرا مشاركت نمود. سپس در سال ۱۹۷۴ براي ادامه تحصيل در رشته پزشكي وارد دانشگاه الزقازيق مصر شد و موفق گرديد دكتراي طب اطفال را از اين دانشگاه دريافت كند.

نمونه فايل شماره پنج  پژوهش در زندگي شهدا
علي خليلي در سال ۱۳۷۱ در استان تهران متولد شد و تحصيلات خود را تا مقطع ديپلم  ادامه داد.

علي خليلي از سنين نوجواني با موسسه فرهنگي ديني بهشت آشنا شده و وارد اين مجموعه ي فرهنگي شد. او كه انگيزه و استعداد خوبي در انجام فعاليت هاي فرهنگي داشت خيلي زود به يكي از مربيان موفق اين مجموعه تبديل شد و پس از اخذ مدرك ديپلم وارد حوزه علميه امام محمد باقر(ع) شد.

موسسه فرهنگي ديني بهشت كه فعاليت خود را از سال ۸۲ در كرج آغاز كرده و با تاسيس بيش از ۳۳ هيات در نقاط مختلف اين استان قدم بزرگي در فعاليت هاي مذهبي در اين استان برداشت. مسئولين اين موسسه از سال ۸۸ فعاليت خود را در استان تهران نيز گسترش داده و با تاسيس بيش از ۱۵ كانون در نقاط مختلف تهران، به انجام امور فرهنگي مشغولند.

از جمله فعالت هاي فرهنگي اين مجموعه مي توان به برگزاري اردوهاي مختلف از جمله اردوي مشهدالرضا، هيات هاي هفتگي، حلقه هاي مطالعاتي (كتاب هاي شهيد مطهري)، باشگاه جودو، فوتسال و شنا اشاره كرد.

تعداد مربيان اين مجموعه كه براي رسيدن به درجه ي مربي گري بايد دوره هاي مختلف علمي و ورزشي را سپري كنند به بيش از ۳۵۰ نفر مي رسد كه علي خليلي يكي از آن ها بود…

نمونه فايل شماره شش  پژوهش در زندگي شهدا
ادرم خودت شاهد بودي كه فرزندت لحظه اي آرام نمي گرفت و نمي توانست پيش شما آرام بگيرد چونكه عشق به خداوند او را به سوي جبهه هاي جنگ و ميدانهاي نبرد مي كشيد تا اينكه به آرزوي ديرينه اش يعني شهادت برساند و اكنون كه تو جاي فرزند خويش را خالي مي بيني احساس ناراحتي مكن خوشحال باش كه فرداي قيامت پيش فاطمه زهرا(س) روسفيد هستي.    زندگينامه و فرازي از وصيت نامه شهيد علي ‌اصغر اسماعيلي‌ حيدري‌‌

تاريخ‌تولد : ۱۳۴۶/۴/۱۲

تاريخ شهادت : ۱۳۶۳/۱۲/۲۱

فرازي از وصيت نامه شهيد اسماعيلي

 پروردگارا چنان كنمانند اهل يقين كه از تو خائفند از تو خائف باشم.

 بار خدايا تو را شكر بي پايان مي كنم كه بر من منت نهادي تا بتوانم وظيفه خود يعني جهاد را انجام دهم .

 بار خدايا تو را حمد و سپاس بي كران مي كنم كه به من لياقت دادي تا بتوانم در راهت قدم بردارم و بر عليه كفر جهاني به مبارزه برخيزم .

 سلام بر پدران و مادراني كه لباس رزم بر بدن پاك و مطهر جوانان خويش مي پوشانند و روانه جبهه هاي نور عليه ظلمت مي كنند .

نمونه فايل شماره هفت  پژوهش در زندگي شهدا
سيد حسين علم‌الهدي متولد اهواز فرزند آيت الله سيد مرتضي علم‌الهدي مي‌باشد، وي از فعالان قبل و بعد از انقلاب ايران و فرمانده سپاه هويزه در جنگ ايران و عراق بود، علم‌الهدي در سن ۲۲ سالگي در عمليات نصر كشته شد.

تاريخ تولد : ۱۳۳۷

محل تولد : اهواز، ايران

تاريخ كشته‌شدن : ۱۶/۱۰/۱۳۵۹ (عمليات نصر)

محل كشته‌شدن : هويزه، ايران

نحوه كشته‌شدن : اصابت همزمان گلوله سه تانك به وي

فرماندهي : سپاه هويزه

جنگ : ايران_عراق

فعاليت‌ها قبل از انقلاب ۱۳۵۷: حسين علم‌الهدي از ۶ سالگي شروع به آموختن قرآن نمود، در سال ۱۳۴۸ در سن ۱۱ سالگي به تدريس قرآن در مسجد به عنوان مربي مشغول بود.

دانلود دفترچه سرگذشت پژوهي
دوستان و همراهان عزيز پس از ملاحظه پيرامون هر آنچه كه ذكر گرديد مي توانيد براي دانلود دفترچه سرگذشت پژوهي و همچنين نمونه هاي كامل اين مبحث در سايت ما اقدام نماييد. ما در سايت بانك فايل پژوهشي معلمان نمونه هاي كاملي را از فايل هاي مورد نياز شما عزيزان بارگذاري نموده ايم. استفاده از اين فايل ها مي تواند شما را در رسيدن به اهدافتان ياري كند. و در رابطه با ارائه مستندات پيرامون بخشنامه ياري رسان شما باشد.

منبع : سرگذشت پژوهي- بانك فايل پژوهشي معلمان


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۲ مرداد ۱۴۰۳ساعت: ۰۹:۰۵:۱۶ توسط:amoozesh موضوع: نظرات (0)

طرح جابر


طرح جابر
طرح جابر | ❤️ آموزش و دانلود رايگان بهترين نمونه موضوعات انواع طرح جابر كلاس اول و دوم و سوم و چهارم و پنجم و ششم رايگان الكترونيكي طرح جابردر صورت داشتن هرگونه سوال با ما تماس بگيريد .

مشاركت دانش آموزان در امور كلاسي و مباحث آموزشي و درسي در دوره ابتدايي ميتواند سنگ بناي محكمي براي علاقه مندي و رغبت آنان در اين امور در مقاطع بالاتر باشد.

براي دانلود كاملترين و بهترين طرح هاي پايه اول ابتدايي روي دكمه زير كليك كنيد

براي دانلود كاملترين و بهترين طرح هاي پايه دوم ابتدايي روي دكمه زير كليك كنيد

براي دانلود كاملترين و بهترين طرح هاي پايه سوم ابتدايي روي دكمه زير كليك كنيد

براي دانلود كاملترين و بهترين طرح هاي پايه چهارم ابتدايي روي دكمه زير كليك كنيد

براي دانلود كاملترين و بهترين طرح هاي پايه پنجم ابتدايي روي دكمه زير كليك كنيد

براي دانلود كاملترين و بهترين طرح هاي پايه ششم ابتدايي روي دكمه زير كليك كنيد

آنچه در محتواي زير موجود است عبارت است از :

پادكست ( Podcast ) درباره طرح جابر
اگر وقت و حوصله مطالعه متن زير را نداريد مي توانيد به فايل صوتي زير كه پادكست ( Podcast ) درباره طرح جابر مي باشد گوش فرا دهيد.

[audio mp3="https://moallemblog.com/wp-content/uploads/2024/02/طرح-جابر.mp3"][/audio]

اين سايت با سابقه ترين و قدرتمند تريت سايت در زمينه طرح جابر مي باشد. در صورتي كه هر گونه مشكلي در ارائه طرح داشته باشيد ، مي توانيد با خيال راحت با ما تماس بگيريد.

ضمن اينكه تاكيد بنده به عنوان مدير سايت بر اين است كه حتما مي بايست خود دانش آموز هم بر روي اين مسئله كار كند ، اما فايل هايي را كه در اين رابطه به عنوان راهنما در اختيار ايشان قرار مي دهيم را نيز نبايست دست كم بگيرد .

قطعا ما همانطور كه بارها عرض كرده ايم ، فايل هاي خود را كامل و خالي از اشكال نمي بينيم. اما با اين حال تمام تلاش خود را چندين مرتبه نموده ايم كه حد اقل از جانب خودمان بر اساس آخرين تجربه تدوين گران مان باشد. مجددا مصر هستيم كه حتما فايل ها بازبيني شده و بر اساس بخشنامه هاي آموزش و پرورش و سلايق معلمان مربوطه ويرايش گردد.

سوالات متداول درباره طرح جابر
ايتدا بايد دانست كه براي آشنايي با اين طرح به چه سوالات كليدي بايد پاسخ داد.

طرح جابر چيست؟

مراحل اين طرح كدام است؟

بخش نامه ها و دستورالعمل آن به چه نحوي صادر ميشود؟

چگونگي اجراي طرح در پايه هاي مختلف اول تا ششم دوره ابتدايي بر چه اساسي است؟ دفتر كارنماي طرح چگونه است؟

مدل طرح جابر چه كاربردي دارد؟

دست سازه طرح چيست؟

و مختص كدام پايه هاست؟

آزمايشات طرح بر پايهء كتب درسي به چه صورت است؟

كارتوپلاست را چگونه تهيه كنيم؟

فوايد كلي طرح براي آينده دانش آموزان چيست؟

كه در اينجا به تفصيل تمام اين سوالات را پاسخ دادهايم كه ميتواند راحت ترين و بهترين راهنما براي مخاطبان از جمله معلمان و دانش آموزان عزيز باشد.

طرح جابر چيست ؟
طرح مذكور ايده اي كارآمد براي بهينه سازي استعداد نيروي انساني براي آينده اي درخشان است.اين طرح موجب ميشود كه دانش آموزان مستعد و باهوش و اهل تلاش با ارائهء آن از بدو نوجواني بالندگي و هوش استعداد خود را به منصهء ظهور بگذارند.اين نمايش خلاقيت و استعداد از سوي دانش آموز به معلمان دغدغه مند نيز اين امكان را ميدهد تا از ميان آنان،استعدادهاي بالقوه را كشف كنند. در پي كشف استعداد ها در طرح جابر كمك شاياني به كاناليزه كردن و شكوفايي بيشتر آنان خواهد شد. تا در آينده اي نزديك با بهره وري هرچه بيشتر از مغزها و استعدادهاي فكري دانش آموزان كشور را با سرعت هرچه بيشتر به سمت توسعه اي پايدار برده و از وابستگي به كشورهاي ديگر رهايي يابيم.

طرح جابر بحبوحه گسترش مرزهاي قدرت
در بحبوحه گسترش مرزهاي قدرت و دانش و تحقيقات علمي، ذي نفعان اصلي وزارت آموزش و پرورش يعني دانش آموزان، مورد غفلت واقع شده اند؛ در حالي كه آنها مي توانند سازندگان محيط يادگيري خود و شركاي اصلي پژوهش باشند؛ زيرا آنها بهترين متخصصان تجارب و ادراكاتشان و منحصر به فرد ترين مورخان معتبر عملكردهايشان هستند (الدفدر،1995). در اين خصوص بومر معتقد است كه دانش آموزان در تمام سطوح بايد فعاليتهاي پژوهشي را نظير طرح جابر تجربه كنند و تدريس بايد بر اساس روشهاي پژوهشي باشد(به نقل از آتو و برتون.1995)

توجه به منافع فردي دانش آموزان
قطعا در اين راه منافع متعدد فردي نيز شامل دانش آموزان با استعداد خواهد گرديد. منافعي كه حتي در زمينهء جلوگيري از هدر رفت نيروي انساني در سطوح پايينتر نقش به سزايي خواهد داشت. بي ترديد اگر چنانكه از طرح جابرابن حيان انتظار ميرود هدفگذاري هاي كلان اين طرح را دنبال كنيم. بسياري از مشكلات ريشه اي جامعه از جمله فقر،بيكاري،و شمار زيادي از اين قبيل مشكلات اجتماعي بواسطهء بهره وري از نيروهاي كارآمد ريشه كن خواهند شد.بديهي است كه براي رسيدن به اين دست آوردها همه ما از جمله مثلث خانواده،مدرسه،دانش آموز بايد با جديت تمام اين طرح را پيگيري كنيم.

انواع طرح جابر
انواع طرح جابر : در صورت داشتن هر گونه سفارش و يا سوالي با ما تماس بگيريد. اگر فرصت مطالعه اين مقاله را نداريد ميتوانيد از لينك زير به دانلود بهترين طرح هاي خود بپردازيد.در اين محتوا سعي شده تا به بهترين نحو ممكن طرح جابرابن حيان و همه جوانب آنرا كه براي آشنايي صحيح با اين طرح لازم است در دسترس مخاطبين قرار دهيم.

تغييرات طرح جابر در سالهاي اخير
خوشبختانه در سالهاي اخير در آموزش و پرورش كشور ما توجه بسيار زيادي به اين موضوع شده است.و طرح ها و پروژه هاي مختلفي براي كمك به اين امر اختصاص داده شده است.يكي از اين طرح ها طرح جابر يا طرح جابر است. طرح جابر در مقطع ابتدايي در رابطه با ايجاد روحيه پژوهش محور در دانش آموزان به وجود آمده و سعي دارد بيشترين تاثير را بر روي ايجاد روحيه مشاركت پذيري در دانش آموزان ايفا نمايد.

شكل گيري حركات قابل ملاحظه
به منظور حضور پررنگ دانش آموزان در آموزش و پژوهش حركت قابل ملاحظه اي در حال شكل گيري است. اين حركت جهت تحقق بخشي برخي تغييرات در نظام آموزش و پرورش صورت پذيرفته است. محققان مدرسه و دانشگاه در تلاشند يادگيري را به يك فرآيند ساخت و ساز اجتماعي مبدل كنند و تحقيقات مربوط به كلاسهاي درس را به گونه اي راهبري نمايند كه معلمان قادر شوند پاسخ سؤالات خويش را جستجو كنند. يكي اتز بهترين و مهمترين مسائل پيرامون اين موضوع طرح جابر است (الدفدر 1995نقل درروئيني 1395)

آنچه در طرح جابر خواهيد ديد عبارت است از :

مقدمه درباره طرح جابر (طرح جابر)

طرح جابر چيست؟

اهميت طراحي طرح جابر

انواع طرح جابر

نكته آموزشي درباره طرح جابر

نكات مهم درباره طرح جابر

نمونه طرح جابر

طرح جابر در مدارس

ويژگي هاي طرح جابر به شكل خلاصه

مقدمه درباره طرح جابر
طرح جابر يا طرح جابر يكي ديگر از طرح هاييست كه مثل طرح كرامت در دوره ابتدايي وجود دارد.. در اين مقاله بررسي مي‌كنيم كه طرح جابرچيست و چه خصوصيت هايي بايد داشته باشد و همينطور چه انواعي دارد.هدف تعليم و تربيت پژوهش محور توسعه ي مهارت هايي مانند خود انعكاسي، تفكر انتقادي، توانايي پژوهش مستقل، توانايي بر عهده گرفتن يادگيري مستقل، رشد فكري و در يك كلمه تربيت دانش آموز پژوهنده مي باشد ( سپروكن اسميت و واكر .2010).

پاتريك و ويليس1998 ) با تعريفي كامل و جامع از دانش آموز پژوهنده، آنها را افرادي محقق با افكاري هدفمند و كنترل شده مي دانند كه با توسعه ادراك بيشتر، استفاده فكورانه از شرايط و اطلاعات شناخته شده ي موجود، انجام تحقيقات كاربردي و افزايش توانايي هاي پژوهشي خود مي توانند اطلاعات جديد و ناشناخته را كشف كنند.

پژوهش هاي دانش آموزي چه چيزي را نشان مي دهند ؟
پژوهش هاي دانش آموزي نشان دادند كه نظام آموزش پژوهش محور سطح سواد علمي، مهارت هاي پژوهشي و اعتماد به نفس دانش آموزان را ارتقا مي دهد ( موسولايدز (2013) بريكمن، چرمالي ، آرمسترانگ و هالر(2009) سيمسك و كاباپينار(2010 ) گير و همكاران(2008). تلفيق آموزش و پژوهش آگاهي دانش آموزان را مثل طرح جابر در ايران از ماهيت پژوهش بالا برده و سبب ارتقاي مهارت هاي پژوهشي آنها مي شود.

همياري در طرح جابر
اگر شما به عنوان يك دانش آموز و يا معلم به دنبال افزايش و بهبود كيفيت آموزشي در آموزش ابتدايي هستيد،يكي از بهترين گزينه ها شركت و پياده سازي طرح جابر كه جزئيات آن را مي توانيد در گوگل سرچ كنيد.به نتايج بسيار جالبي خواهيد رسيد.طرح جابر به دانش آموزان كمك مي كند كه به بهترين شكل ممكن در امور آموزشي و كلاسي مشاركت كنند و با استفاده از دست سازه ها و پروژه هاي خود در جهت اعتلاي سطح علمي خود در مدرسه بكوشند.

طرح جابر واقعا چيست؟

طرح جابر در اصل يك طرح پژوهشي براي ايجاد رقابت سالم بين دانش آموزان مقطع ابتدايي مي باشد و هدف اين طرح بر انگيختن روحيه پژوهشي و علمي داوطلبان مي باشد تا با تكيه بر مطالب و مفاهيمي كه در طول دوران تحصيل ياد گرفته اند بتوانند سطح يادگيري خود را محك بزنند.

ﻃﯽ ﺳﺎل ﻫﺎي اﺧﯿﺮ در كشور ما هم ﻣﺘﺨﺼﺼﺎن ﺗﻌﻠﯿﻢ و ﺗﺮﺑﯿﺖ ﯾﮑﯽ از ﺷﺮاﯾﻂ ﻻزم ﺑﺮاي رﺷﺪ و ﺗﻮﺳﻌﻪ ﮐﺸﻮر را ارج ﻧﻬﺎدن ﺑﻪ ﻋﻨﺎﺻﺮ ﭘﮋوﻫﺶ ﻣﺤﻮر در ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ درﺳﯽ داﻧﺴﺘه اند؛ ﭼﻨﺎنچه در ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﭼﻬﺎرم ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺗﻐﯿﯿﺮ روﯾﮑﺮد ﻧﻈﺎم آﻣﻮزﺷﯽ از ﺣﺎﻓﻈهﮔﺮاﯾﯽ ﺑﻪ ﭘﮋوﻫﺶﻣﺤﻮري ﻣﺪﻧﻈﺮ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ و در ﻣﺼﻮﺑﺎت ﺷﻮراي ﻋﺎﻟﯽ آﻣﻮزش و ﭘﺮورش ﻟﺰوم ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ درﺳﯽ ﻣﺘﻨﺎﺳﺐ ﺑﺎ روﯾﮑﺮد داﻧﺶ آﻣﻮز ﭘﮋوﻫﻨﺪه ﺑﻪ ﻋﻨﻮان يك هدف اساسي بيان شده است (صمدي ،مهماندوست ،قمصري ،(1395) نقل در ﻋﺎدﻟﯽ پور ﻣﻬﺮام، ﮐﺎرﺷكي.(1395)

طرح هاي دانش آموز پژوهنده به چه معناست ؟
از جمله طرح هاي دانش آموز پژوهنده كه آموزش و پرورش در سال هاي اخير در اين زمينه پيشنهاد و انجام داده است طرح جابر مي باشد. اين طرح در دوره ي ابتدايي و با هدف غناي فرايند ياددهي يادگيري و تقويت بنيه ي علمي دانش آموزان، ظهور و افزايش توانمندي هاي آنان از طريق رشد شخصيت عاطفي و رواني، و به خصوص ارتقاي دانش، مهارت و نگرش دانش آموزان در زمينه ي پژوهش و يادگيري برگزار مي گردد و برخلاف جشنواره هاي مشابه دانش آموزي نظير خوارزمي كه هدف از برگزاري آن ايجاد يك اختراع يا يك اكتشاف علمي جديد بوده، اين جشنواره با هدف انجام پروژه ي علمي توسط دانش آموزان برگزار شده و تمامي افراد شركت كننده در آن برنده محسوب مي شوند.(بخشنامه ي دبيرخانه كشوري جابر بن حيان)

در اين طرح كه عموما مختص داوطلبان پايه هاي اول تا ششم ابتدايي است ميزان توانايي آن ها صرفا در زمينه هاي منتهي به علوم محك زده مي شود . در حالي كه در طرح هاي پايه هاي بالاتر توانايي دانش آموزان در زمينه هاي مختلف ديگر اعم از زمينه هاي هنري ، ورزشي و ... نيز محك زده مي شود.

چطور اجراي طرح به صورت آزمايشي انجام شد ؟
طرح جابر در ابتدا قرار بود بصورت آزمايشي براي يك پايه و تنها در چند مدرسه بخصوص باشد. اما ميزان اشتياق دانش آموزان و داوطلبان و نتايج درخشان آن باعث شد تا اين طرح همه گير شود و دانش آموزان زيادي را تحت تاثير خود قرار دهد.

چند سالي است كه شاهد اجراي طرحي به نام طرح جابر در سطح مدارس مقطع ابتدايي كشور هستيم كه بي سابقه و قابل تقدير است. اين طرح كه نام كيمياگر مشهور ايراني و «پدر علم شيمي»، جابر بن حيان، دانشمند قرن دوم هجري خورشيدي (متولد سال 100 هـ خ) بر تاركش مي درخشد و به پروژه هاي علمي دانش آموزان اختصاص دارد و قرار است مقدمه تربيت دانش آموزاني كارآزموده در زمينه هاي پژوهشي باشد، هنوز اسير اشكالاتي بسيار ساده و باور ناپذير است.

بخشنامه هاي ارسالي درباره طرح جابر چگونه است؟
بر طبق بخشنامه هاي ارسالي از وزارت آموزش و پرورش ،دانش آموزان در طرح جابر يا طرح جابر بايد ايده هاي علمي و آموزشي خود را كه در رابطه با موضوعات درسي و سطح علمي خود در ذهن دارند به صورت عملي پياده سازي كنند. و بعد از اجراي پروژه بتوانند در رابطه با آن گزارش دهند و از پروژه خود دفاع كنند.

از آن حيث كه معلمين به عنوان اساتيد راهنماي پروژه ها در طرح جابر هستند و از بدو خدمت فاقد تخصص كافي مي باشند اين آموزش ها چه در قالب كارگاه هاي آموزشي هر چند باكيفيت و دوره هاي ضمن خدمت -طرح جابر- و چه در تحصيلات دانشگاهي نظير مراكز تربيت معلم و تحصيلات تكميلي ناكافي بوده و نيازمند آن است كه اين آموزش ها به شكل كاملتر و بنيادي و با شمول همه عوامل دخيل در جشنواره صورت گيرد.

طرح جابر صد ها عدد فايل جديد

طرح جابر كه اسم خود را از نام دانشمند بزرگ ايراني يعني جابر ابن حيان گرفته است يكي از پرطرفدار ترين طرح هاي فعلي در نظام آموزشي كشور مي باشد كه هم معلمين و هم دانش آموزان فراوان را شيفته خود كرده است به گونه ايي كه هر ساله ميزان استقبال از آن چندين و چند برابر مي شود و والدين هم از ميزان پيشرفت و علاقه ي دانش آموزان خود به اين چنين كار هاي پژوهشي بسيار راضي هستند.

توجه بيشتر كتب درسي به رويكرد شناختي طرح جابر
توجه بيشتر كتب درسي به رويكرد شناختي و كم توجهي به حيطه هاي عاطفي و رواني حركتي از يك سو، حجم بالاي كتب درسي و پروژه محور نبودن كتب از سوي ديگر و همچنين تعدد طرح هاي آموزش ابتدايي باعث شده كه طرح جابر را در حوزه اجرا با مشكل مواجه كند. حجم سنگين كتب درسي و طرح هاي فراواني كه در دوره ي ابتدايي وجود دارد مدارس را در بعد زماني براي نظارت مستمر و هدفمند بر پروژه ها با مشكلاتي مواجه ساخته؛ كه اگر معلمان وقت كافي داشته باشند طرح هاي با كيفيت تري به دست مي آيد و جشنواره ي جابر بن حيان را پر رنگ تر از هميشه خواهدكرد.

چه دغدغه هايي طرح جابر را تحت الشعاع قرار مي دهد ؟
دغدغه هايي نظير حقوق و دستمزد پائين از يك طرف و تا حدودي استفاده از اهرم فشار و اجبار براي اجراي كار از طرف ديگر به نوعي لجبازي براي عدم انجام كار مبدل گرديده است.

يكي ديگر از آسيب هاي اين طرح اين است كه اين طرح نام جشنواره را با خود يدك مي كشد كه هر ساله به دليل آنكه خيلي از پروژه ها به نمايشگاه ها راه پيدا نمي كنند باعث دلسردي و بي انگيزگي دانش آموزان و اوليا مي شود و البته اين مغاير با شعارجشنواره است كه گفته مي شود((من يك برنده ام چون يك پروژه دارم)).

مراحل طرح جابر چگونه است؟
همانگونه كه از ابتداي امر براي ايجاد و ريل گذاري طرح هاي مختلف در وزارت آموزش و پرورش مراحل مدون و پيش طراحي مشخصي در دستور كار قرار ميگيرد.طرح جابر نيز از اين غائله مستثنا نيست. خوشبختانه اگر در بدنهء آموزش و پروش كه شامل مدارس و بطور اخص دانش آموزان و معلمان ميشود. افراد دلسوز و پاي كار داشته باشيم طرح جابر نيز بستر مناسبي براي كشف و شكوفايي استعدادهاست.

ضمن اينكه اين كشف و شكوفايي مساله اي شعار گونه و براي پر كردن عريضه و صورتجلسات فرمايشي نيست. چنانچه اين طرح بخوبي اجرا شود،نتايج شگفت انگيز آن در تاثير گزاري بر پيشرفت مملكت را در كوتاه مدت و بلند مدت مشاهده خواهيم كرد.مديريت زمان مي تواند در برگزاري طرح جابر نقش به سزايي داشته باشد. ارسال ديرهنگام جدول زمانبندي و شيوه نامه آن باعث شده كه گاه كارهاي بي كيفيتي به جشنواره ها ارائه شود. تجربه ثابت كرده مدارس تصور مي كنند كه طرح جابر فقط بايد براي جشنواره باشد و هنوز تلفيق آن با آموزش هاي كلاسي پروژه محور به طور كامل رخ نداده است.

در نظر نگرفتن حداقل اعتبار لازم و يا عدم تخصيص اعتبار طرح جابر :
جهت اجراي طرح به ويژه در سطح مناطق و مدارس عليرغم اينكه اجراي اين گونه طرح هاي گسترده نياز به سرمايه گزاري و اعتباركافي است اما متاسفانه اعتبارخاصي براي انجام اين پروژه ها وجود ندارد. درسال هاي اخير مي توان گفت بخش زيادي از كارها بدون اعتبار و تنها با همت و مجاهدت كارشناسان ادارات آموزش و پرورش، مدرسين، داوران و كليه پرسنل مدارس انجام گرفته است. اما قطعا ادامه اين روند خلل بزرگي در مسير اجراي برنامه وارد خواهد كرد.

در حاشيه قرارگرفتن طرح جابر :
فروش آماده ي انواع طرح دركافي نت ها و لوازم التحريرها از يك سو و توجه به زرق و برق تابلوها، موجب شده كه دانش آموزان به گونه اي تربيت شوند كه از خود هيچ كوششي نداشته و هميشه به دنبال لقمه ي آماده باشند كه هم به لحاظ ساختاري با اصل طرح مغايرت دارد و هم به نحوي تجمل گرايي و فريب كاري و هدر رفت زمان را ترويج نموده اند.

اهميت وجود اين دست پروژه ها
بياييم از اين زاويه بنگريم كه اگر چنين طرح هايي را در دستور كار وزارت آموزش و پرورش قرار ندهيم چه ميشود؟

ازابتداي تاريخ تاسيس دارالفنون توسط اميركبير فقيد،عرصهء آموزش و پرورش در ايران دستخوش فراز و نشيب ها و آزمون و خطاهاي بسياري شده كه توضيح آن در اين مجال نميگنجد.

اما براي نتيجه گيري از مبحث كافيست به نگاهي اجمالي به آن بسنده كنيم. در برهه هاي مختلف بعد از اين واقعه تاريخي نسل در نسل فرزندان اين مرزوبوم وارد چرخهء تحصيل شده و در اين مسير به دلايل مختلف استعدادهاي بسياري دچار ريزش شده اند.

اگر هم در اين ميان تعدادي تونسته باشند مراحل تحصيلات را به مدارج عاليه رسانده باشند به نصبت جمعيت مستعد علم و دانش كه بسياري از آنها اين فرصت را از دست داده اند رقم ناچيزي است.ريزش اين استعدادها از بدنهء تعليم و تربيت و جاماندن آنها از موهبت تحصيل در آموزش و پرورش رابطهء مستقيم و انكار ناپذيري با عقب ماندگي كشور در عرصه هاي مختلف دارد.

استعداد هاي قابل پيشرفت طرح جابر
چراكه استعدادهايي كه ميتوانستند باعث پيشرفت كشور در صنعت و تكنولژي و علم روز باشند. بدليل مستور ماندن در لفافهء مشكلات و بي تدبيري هاي مسئولان زمان خود. راهي بازار كار و كارگري و املگي و گماشته گي در رده هاي اسفل جامعه ميشدند. كه البته هنوز هم اين استعدادهاي بشكوه را با سر چرخاندن در نانوايي ها و آهنگري ها و ساختمان سازي و روز مزدي و روزمره گي ميتوان يافت.

استعدادهايي كه به تاييد تمام كساني كه با آنان در ارتباط هستند اگر در سر راهشان برنامه هاي چون طرح جابر ،البته اگر تمام و كمال اجرا شود،قرار ميگرفت. امروز بي شك در صف رجال بلند پايهء علم و صنعت و سياست و عرصه هاي مهم مملكت داري ميدرخشيدند

اما افسوس كه اين گوهر ناياب،اين منبع ارزشمند و اين استعدادهاي نادر را بايد در جاهايي كه دردي از مردم دوانميكنند .

كنكاش و جستجو طرح جابر
طرح جابر آمده است تا با كنكاش و جستجو در ميان نسل حاضر از تكرار فجايع اجتماعي اينچنيني جلوگيري كند اين امر به جد نيازمند دلسوزي و پاي كار بودن معلمان را نيز ميتلبد طرح جابر آمده است تا با كنكاش و جستجو در ميان نسل حاضر از تكرار فجايع اجتماعي اينچنيني جلوگيري كند. البته اين امر به جد نيازمند دلسوزي و پاي كار بودن معلمان را نيز ميطلبد.

حال خوشبختانه مرحله به مرحله براي نيل به اين پيشرفت وزارت آموزش و پرورش پيش قدم شده است. از ابلاغ بخشنامه و دستور العمل تا ارتباط معلم و دانش آموز و تحقيق و عنوان يابي گرفته، تا به نتيجه رساندن طرح ها توسط دانش آموزان كه راهگشاي آموزش در سطوح بالاتر و پيشرفت در علم و فناوري.

نمونه طرح جابر رايگان
در امر عملي نمودن نمونه طرح جابر رايگان وزارت آموزش و پرورش بخشنامه هايي را با توضيح و تفصيل كامل و جامع به ادارات تابع در استانهاي كشور ابلاغ مينمايد كه سطح به سطح از وزارتخانه تا ادارات آموزش و پرورش استانها و شهرستانها و در نهايت مدارس و معلمين. طي ابلاغ اين بخشنامه خود را مكلف ميدانند كه اين طرح را همانطور كه از حصول نتايج پر بركت آن براي آينده جامعه صحبت شد . بند به بند به اجرا درآورند و با جديت تمام به اجراي آن اهتمام ورزند.

بخشنامه هاي كشوري
در بخشنامه هاي مذكور مشخصا از ابتدا تا انتهاي طرح جابر معين گرديده . اين امر سبب ميشود تا مجريان آن كه معلمان و دانش آموزان هستند، صدرتاذيل آن را سرمشق تحقيق و عنوان گذاري و تعريف و تهيهء عكس هايي از مراحل طرح، و قدر داني نمودن از حاميان طرح كه ممكن است از جاهاي مختلف به طرح ورود كرده و كمك كنند،تا طبقه بندي كارها و تحقيقات و نتيجه گيري و همچنين آدرس منابع و ماخذ استفاده شده در طرح ها را مشخص و مدون كنند.

اهم اين بخشنامه ها ي صادره از سوي وزارتخانه. بخش بندي و تعيين رده هاي تحصيلي و تقسيم بندي اصولي تحقيق و پژوهش و عمليات فيزيكي آن. به نصبت توانايي دانش آموزان در رده هاي ياد شده است كه در قسمت بعدي توضيح خواهيم داد.

طرح جابر در پايه هاي مختلف ايده ها و توانايي ها
همانگونه كه ميدانيم وزارت آموزش و پرورش در آخرين تقسيم بندي ها در حوزه مقاطع تحصيلي . مقطع ابتدايي را به شش پايه تقسيم نموده. بر اين اساس طرح جابر نيز با در نظر گرفتن توانايي هاي دانش آموزان در اين شش پايه براي هركدام وظايفي در زمينهء شركت دانش آموزان در اين طرح تعريف نموده است.

طرح جابر از منظر معلمان
معلمين نيز اجراي اين طرح را مهم دانسته و با توجه به مباني نظري آن بر اجراي صحيح آن صحه گذاشته و مشكلات اجراي اين طرح را برشمردند:

نمايشي بودن طرح جابر
از آن جايي كه خود دانش آموز كمترين سهم را دراجراي اين پروژه دارد در بيشتر موارد جنبه نمايشي داشته و در واقع جشننواره جابر نمايشي از تابلوهاي رنگي است تا ارائه يك پروژه علمي توانمندساز و ارتقا بخش.

عدم پشتيباني از پروژه هاي علمي دانش آموزان و ايده هاي آنان
در اجراي اين نوع پروژه ها زحمت هاي زيادي از طرف معلم، خانواده و دانش آموز كشيده مي شود تا يك كار توليد شود. منتها به دليل آنكه از حمايت هاي لازم برخوردار نيست كم كم رو به افول مي گرايد. حتي برخي از دانش آموزان به دليل مشكلات مالي داراي ايده هاي خوبي هستند كه ازآن ها حمايت نمي شود.

طرح جابر چه هدفي را دنبال مي كند؟
در حقيقت هدف از طرح جابر اين است تا دانش آموزان پايه هاي اول تا ششم ابتدايي بيشتر از قبل جنبه ي عملي مواردي كه ياد گرفته اند را بببنيد و اين امر محدود به دانش آموزان پايه ي اول تا ششم ابتدايي نمي شود و پايه هاي بالاتر هم در قالب طرح هاي ديگري مي توانند فعاليت هاي پژوهشي داشته باشند و بيشتر به تحقيق و پژوهش روي آورند.

اهميت طرح جابر در اين است كه دانش آموزان آنچه را كه به صورت تئوري آموخته اند و به صورت فرضيه در ذهن دارند بتوانند در قالب آزمايش،پروژه،كار عملي و يا دست سازه پياده سازي كنند. از اين جهت هم به اعتماد به نفس آنها كمك شاياني مي شود و هم روحيه مشاركت پذيري و علاقه مندي به امور آموزشي در آنها افزايش مي يابد.

بهترين طرح جابر
طرح جابر ابن حيان هر ساله در مقاطع مختلف تعداد بسيار كثيري از ابداعات و آثار مختلف را در يافت مي كند كه آن ها نسبت به اهميت ،تازگي و ميزان نبوغ دسته بندي مي شوند و در نهايت بر اساس راي داوران بهترين طرح جابر انتخاب مي شود. بهترين طرح جابر در هر مقطع متفاوت است چون در هر مقطع بر اساس ميزان مطالب آموزش داده شده به داوطلب و نيز ميزان نبوغ به كار برده شده در پژوهش و طرح ياد شده داوري مي شوند.

با توجه به رويكرد جشنواره اي طرح گاها به استعدادهاي دانش آموزان به عنوان سازنده پروژه و يك پژوهشگر، ارائه گر، ايده پرداز و... توجه نمي شود. به عنوان مثال ممكن است دانش آموزي كارش در قالب يك تابلو ضعيف بوده منتها بيان خوبي داشته و اين نشان دهنده استعداد كلامي وي مي باشد و يا بروز ديگر استعدادها نظير استعداد فضايي و...

شما مي توانيد در وبسايت معلم بلاگ بهترين هاي طرح جابر را دانلود نماييد.

طرح جابر چگونه تدوين مي شود ؟
براي اينكه ممكن است بعضي از اوليا تصور كنند كه اين دو كلم و اين دو موضوع مفاهيم انتزاعي دارند بايد خاطر نشان كنيم كه هيچگونه تفاوتي بين اين دو طرح و دو نام وجود ندارد و در واقع طرح جابر و طرح جابر هستند . فقط گاهي ممكن است به هر يك از اين دو نام خوانده شوند.بنابراين انتظار دو مفهوم جدا را نداشته باشيد.

يكي ازچالش هاي پيش روي اين طرح مرحله قضاوت و داوري آثار مي باشد. كه علت آن بيشتر تعدد طرح ها، كمبود وقت و البته عدم تخصص برخي داوران مي باشد. و در صورتي كه اين اتفاق به درستي صورت نگيرد موجبات بي انگيزگي در دانش آموز را فراهم مي آورد.

نقش ها در طرح جابر
همان گونه كه در طرح پيش بيني شده يكي از نقش ها در طرح جابر نقش معلم راهنمايي(استاد راهنمايي) است. اما با وجود همه تلاش ها و برنامه هاي انجام شده وقتي اين اساتيدراهنما بر نقش خود مسلط نيستند چگونه مي توانند راهنماي پروژه هاي دانش آموزي باشند؟ و اين محقق نخواهد شد مگر با برگزاري دوره ها و كلاس هاي آموزشي در زمان مناسب جهت ارتقاي سطح دانشي و مهارتي معلمان درخصوص انواع پروژه ها و الزامات اين طرح، تا بتوانند دانش آموزان را در مسير درست و صحيح هدايت نمايند.

طرح جابر را بيشتر بشناسيم ؟
همه شما تا كنون با نام اين دانشمند برجسته برخورد داشته ايد. در واقع ايشان يكي از بزرگترين افتخارات سرزمين ماست.اسم اين طرح هم درواقع از نام اين دانشمند فقيد گرفته شده است. اين دانشمند بزرگ توانسته است آوازه اش را در دنيا پركرده و نام ايران را سربلند كند. به نظر خيلي از بزرگان اهل دانش انتخاب اين نام بسيار انتخاب شايسته و مبرهني بوده است.

امكانات مدارس شهري
مدارس شهري به لحاظ در دسترس بودن امكانات، سطح سواد اولياء و.... بهترمي توانند امور مربوط به طرح را انجام داده وليكن دانش آموزان روستاها به دليل عدم دسترسي به امكانات و منابع، سطح سواد پايين اوليا و... داراي مشكلات فراواني براي اجراي طرح هستند. همچنين مدارس چندپايه به دليل فشردگي تدريس معلمان كمتر مي توانند در اين حوزه وارد شوند و بيشتر وقت اين معلمان صرف تدريس و اتمام كتب مي شود تا اجراي طرح جابر كه اين نيز خود ضرورت كاستن از حجم كتب را نشان مي دهد.

طرح جابر در مدارس
براي اينكه از اهميت وجود اين طرح مهم در مدارس پي ببريم.لازم است عنوان شود كه بهترين راه تربيت دانش آموزان در راستاي رونق توليد تكرار شود. اين شعاركه همانا شعارسال تحصيلي 1404-1403 بود و توسط رهبر كبير انقلاب بيان گرديد اهميت زيادي دارد. اهميتش اين است كه دانش آموزاني متفكر و علاقه مند به امر تحقيقات عملي تربيت كنيم.پس خدا را شكر كه به اهميت اين مقوله پي برديم.

حجم سنگين كتب درسي و طرح هاي فراواني كه در دوره ي ابتدايي وجود دارد مدارس را در بعد زماني براي نظارت مستمر و هدفمند بر پروژه ها با مشكلاتي مواجه ساخته؛ كه اگر معلمان وقت كافي داشته باشند طرح هاي با كيفيت تري به دست مي آيد و جشنواره ي جابر بن حيان را پر رنگ تر از هميشه خواهدكرد.

طرح جابر | بانك فايل پژوهشي معلمان

سايت بانك فايل پژوهشي معلمان يكي از بزرگترين سايت هاي طرح جابر است كه در صدد است بهترين و قوي ترين منابع علمي را در اختياز شما عزيزان قرار دهد.

تماس با ما طرح جابر
شما عزيزان در صورت نياز به تماس با ما م يتوانيد با شماره تلفن 09307431004 از طريق تلگرام پيام بگذاريد. كارشناسان ما در اولين فرصت در خدمت شما عزيزان هستند.

براي دانلود كاملترين و بهترين طرح هاي پايه اول ابتدايي روي دكمه زير كليك كنيد

براي دانلود كاملترين و بهترين طرح هاي پايه دوم ابتدايي روي دكمه زير كليك كنيد

براي دانلود كاملترين و بهترين طرح هاي پايه سوم ابتدايي روي دكمه زير كليك كنيد

براي دانلود كاملترين و بهترين طرح هاي پايه چهارم ابتدايي روي دكمه زير كليك كنيد

براي دانلود كاملترين و بهترين طرح هاي پايه پنجم ابتدايي روي دكمه زير كليك كنيد

براي دانلود كاملترين و بهترين طرح هاي پايه ششم ابتدايي روي دكمه زير كليك كنيد

طرح جابر كلاس اول چيست؟

با در نظر گرفتن تازه وارد بودن دانش آموزان در مقطع ابتدايي همچنين محدوديت در توانايي ها بايد با بهره بردن از آموزش ها و تعايم پيشينه دانش آموز شروع به ارائه و گرفتن بازخوردها از كودكان مستعد نمود. در غير اينصورت ممكن است فشار روحي و رواني بيش از حد توان باعث سرخوردگي و ايجاد نوعي تنفر در دانش آموز نمايد.

چون سروكار تو با كودك فتاد

هم زبان كودكي بايد گشاد

از زيبا ترين و بي نظير ترين طرح هاي جابر به طرح هاي پايه اول كه طبقه بندي و دسته بندي هستند مي توان اشاره نمود. اين طرح ها از آن جهت كه دانش آموزان را ترغيب به فعاليت هاي عملي مي كنند در نوع خود بي نظير هستند.

طرح جابر سال تحصيلي 1404-1403چه تفاوني با سال قبل دارد؟
در واقع بايد گفت كه بين طرح جابر امسال با سال قبل تفاوت قابل ملاحظه اي نيست. و اين پروژه تقريبا مانند سال قبل است با اين تفاوت كه امسال به كارهاي عملي و ارائه مستندات و عكس و تصوير تاكيد بيشتري شده است . بنا براين شما هم به عنوان معلم و يا اولياي دانش آموزان اين نكته را در نظر بگيريد.

طرح جابر كلاس دوم چيست؟
در اين سن كودك قدري با محيط مدرسه و افراد و اشخاص پيرامون خود در اين محيط ارتباط گرفته است. پايهء دوم پايه ايست كه كودك دوستان و همسالان را در كلاس و ديگر دانش آموزان رادر مدرسه بيشتر شناخته است‌.

ضمنا طريقه تعليم و تربيت و نحوه برخورد و احترام متقابل با معلم و مسئولين مدرسه را نيز قدر بيشتر درك كرده است

هرچند دراين سن نيز هنوز كودك توانايي هاي كافي براي درك كامل اهداف در طرح جابر را دريافت ننموده لكن در پايهء دوم با دانش آموزي طرف هستيم كه به قدر وسع طبيعت خود. از نظر رواني و عاطفي و احساسي يكبار پوست اندازي كرده است.

معلم و برقراري ارتباط سازنده
اين مساله باعث ميشود كه كار معلم در برقراري ارتباط سازنده با دانش آموز از پايهء قبل قدري آسانتر باشد.ارتباط برقرار كردن با دانش آموز پايهء دوم نسبت به پايهء اول به همين سبب سهل الوصول تر خواهد بود. لذا براي ايده يابي و پيدا كردن سوژه مناسب براي طرح جابر ميتوانيم قدري با دست باز تر عمل كنيم . چراكه كوك در پايهء دوم در صورت مستعد بودن براي اين طرح نسبت به پايهء قبل،در زمينه هاي مختلف يد طولاتري دارد.چهارم وادار به واكاوي و فعاليت در امر آزمايشات نيز خواهد شد.

سال دوم ابتدايي يكي از سال هايي است كه در آن طرح جابر كم كم جايگاه خود را بين داوطلبان پيدا مي كند و بين آن ها شناخته مي شود . دانش آموزان پايه دوم همچون دانش آموزان پايه هاي ديگر علايق خاصي به چنين طرح ها و كار هاي پژوهشي دارند بخصوص اينكه اين نسل جديد را مي توان نسل تبلت به دست ها ناميد و به سبب ابزارآلات تكنولوژي از اطلاعات عمومي بسيار بيشتري نسبت به نسل هاي قبل از خود دارند و لذا نسبت به اين گونه طرح هاي پژوهشي بسيار بيشتر از نسل هاي گذشته علايق نشان مي دهند . انتظاراتي كه از دانش آموزان اين پايه مي رود اين است كه از حواس خود براي ثبت مشاهدات و تصوير برداري استفاده نمايند و بر اساس مشاهدات خود بتوانند نتايج رويداد ها را حدس بزنند.

شما مي توانيد براي دانلود نمونه طرح هاي جابر كلاس دوم همراه با ساير پايه هاي ديگر به وبسايت معلم بلاگ مراجعه نماييد.

طرح جابر علوم دوم دبستان
در واقع يكي از مهمترين مطالبي كه دانش آموزان به دنبال آن هستند پيداكردن اين پروژه در پايه دوم دبستان است. اين عمر خيلي هم عاليست چرا كه در پايه دوم موضوعات مختلفي وجود دارد كه از آن موضوعات مي توان به اندازه كافي بهره مند گرديد. اين امر كمك بايسته و شايسته اي به اين مطلب مهم ميكند.

طرح جابر حركت حيوانات
جالب ايت بدانيد در سال گذشته يكي از بيشترين طرح هايي كه به دفتر پژوهش درسي دانش آموزان و دبيرخانه جشنواره طرح جابر ارائه گرديد مربوط به حركت حيوانات بود. خيلي جالب بود. دانش آموزان هر كدام به شيوه هاي حرفه اي خود توانسته بودند اين طرح را به بهترين شكل ممكن ارائه دهند. و دبيرخانه نيز از آنها تقدير و تشكر به عمل آورد.

سير تا پياز طرح جابر كلاس 2
نياز است توضيحات مختصري درباره برخي از پايه ها و اجراي اين طرح در آنها بدهم.آيا تاكنون علوم پايه دوم ابتدايي را مطالعه كرده ايد؟ موضوعات جالب و جذابي در اين پايه هست كه همه را مي توان براي طرح جابر استفاده نمود.جالب است بدانيد دانش آموزان در اين پايه هم استقبال زيادي از اين طرح داشته اند. براي ديدن موضوعات طرح جابر در پايه دوم ابتدايي مي توانيد از همين سايت و از دسته بندي مربوطه اقدام فرماييد.

فرم شماره 2 طرح جابر چيست ؟

اگر طالب اين هستيد كه فرم شماره دو پروژه را پيدا كنيد مي توانيد به مدير مدرسه مراجعه كنيد. اگر مدير آموزشگاه هم اين فرم را نداشت به آموزش ابتدايي مراجعه نماييد. هرگز اين فرم را از سايت هاي اينترنتي دانلود نكنيد. چرا كه در اين سايت ها نمونه فرم هاي قديمي گذاشته شده است و فرم هاي جديد قابل رويت نيستند.

طرح جابر كلاس سوم چيست ؟
اگر بخواهيم به گفته مولف در همين محتوا استناد كرده باشيم. با عنايت به واژهء پوست انداختن، پايهء سوم دانش آموزي را در خود دارد كه ذهن و روح و روان او دوبار دچار پوست اندازي شده.فلذا باز هم از پايهء دوم راحت تر ملموستر ميتوان با وسيعتر شدن دايره المعارف و حيطهء كلمات در پايه سوم. تحقيق ميتواند معناي گسترده تري به خود بگيرد. حال اگر دانش آموز از همان پايهء اول اهل تفحص و تحقيق بوده باشد. فعاليتهاي وي در دوسال گذشته پايه و اساسي محكم براي پايه سوم و تحقيق بهتر و فراگير تر در مورد طرح جابر خواهد شد

ناگفته نماند كه طراحي ايدهء جابربن حيان در سه مقطع ياد شده ذيل يعني پايه هاي اول و دوم و سوم ابتدايي بر مبناي تحقيق زمينه اي تعريف شده اند.

اين بدان دليل است كه همچنان كه گفتيم توانايي هاي دانش آموز در جنبه هاي مختلف مربوط به طرح جابر محدودتر هستند. و فشار بيش از حد توان به دانش آموزان ممكن است اثر عكس در كشف و شكوفايي استعداد آنان داشته باشد.

دانش آموزان كلاس سومي
دانش آموزان كلاس سومي كه اولين تجربه هاي شركت در طرح جابر را گذرانده اند به خوبي به شرايط و نحوه ي شركت در طرح آشنايي پيدا كرده اند و مي دانند كه چگونه يك طرح بهتر نسبت به سال هاي قبل از خود داشته باشند. از طرفي دانش آموزان اين پايه دروس بيشتري را مطالعه نموده اند و لذا توانايي آن ها از لحاظ تئوري به مراتب بالا تر رفته است و لذا دانش آموزان سال سوم در طرح جابر عموما پژوهش هاي قوي تري را عرضه مي كنند و به خوبي جايگاه خود را حفظ نموده اند.

انتظاراتي كه از دانش آموزان اين پايه براي طرح جابر مي رود اين است كه بتوانند اشياء و رويداد ها را اندازه گيري نمايند و نيز گزارش و نمودار ارائه دهند و بتوانند آن را تحليل و در مورد نتايج آن بحث نمايند.

طرح جابر سوم ابتدايي

امان از اين كلاس سومي ها !! خيلي فعاليت بالا و قابل قبولي داشتند. از آنجا كه تيم ما به بهترين شكل ممكن در جريان فعاليت هاي روز افزون دانش آموزان هست. از نزديك فعاليت هاي مختلف كلاس سومي ها را رصد نموديم. واقعا امسال اين پايه گل كاشتند. باارائه كامل مستندات خود و طرح هاي عملي توانستند راهگشاي اين امر باشند و به بهترين شكل ممكن فعاليت هاي خود را اجرايي كنند.

طرح جابر كلاس 3 يعني چه ؟
كلاس 3 يكي از جذاب ترين كلاس ها براي ارائه اين طرح مهم است.شما عزيزان حتما و حتما براي استفاده از نمونه موضوعات طرح جابر كلاس 3 مي توانيد از داخل سايت ما موضوعات جديد را مربوط به سال تحصيلي 1404-1403دريافت نماييد. براي طرح جابر كلاس 3 فقط به دنبال موضوعات كتاب علومشان نباشيد. چون در اين پايه طرح جابر كلاس 3 به صورت تحقيقاتي است و مي توانيد از هر موضوعي استفاده كنيد.

موضوعات طرح جابر چيست ؟
خب اين هم يكي از سرچ هاي ناموفق درباره طرح جابر است. در طرح جابر وظيفه معلمان و مديريت مدرسه است كه جلساتي را براي دانش آموزان و اولياشان برگزار نمايند و طي اين جلسات از آنها بخواهند كه طرح خود و موضوعات پيشنهادي خود را ارائه دهند. متاسفانه با كوتاهي در اين امر باعث شده است كه دانش آموزان و اولياشان دقيقه نود به دنبال موضوع باشند كه اين اصلا ارزشي ندارد.

طرح جابر چگونه است ؟
پيشنهاد من در اين پلن استفاده از نظرات مثبت و مفيد راهنمايان آموزشي و برنامه ريزان كتب درسي است. امان از وقت و كمبود آن كه باعث شده است نتوانيم به صورت قابل قبولي به اين برهه بپردازيم. يادم مي آيد زمان ما از اين مسائل نبود. و فقط در مدرسه از دانش آموزان مي خواستند كه طرح جابر درست كنند. طرح جابر هاي ما هم محدود مي شد به تخته پاك كن و ميز و استفاده از چند دانه لوبيا براي ساخت تابلو. حالا كه اين فرصت پيش آمده بهتر است از آن استفاده نمود.

طرح جابر كلاس چهارم چيست ؟
دراين پايه آموزش و تعليم وسيع دانش آموز را براي پرداختن به طرح چند برابر نموده. دروس مختلف پايه هاي اول تا سوم ضمن قوام دادن به قدرت خواندن و نوشتن. دانش آموز را در شناخت محيط پيرامون و جهاني كه درآن زندگي ميكند آگاه تر نموده. شناخت عناصر و مواد و مسائل مختلف و مبتلابه بشري و همچنين اكتساب هم زمان دروس پايهء چهارم . معلم را با دانش آموزي باهوشتر و فهميده تر از پايه هاي پيشين روبرو ميكند. اين امر سبب شده تا متوليان طرح جابر پارا از تحقيق زمينه اي فراتر بگذارند و براي پروبال دادن به كودك وظايف بيشتري به او محول نمايند.

اينگونه است كه در اين طرح دانش آموز كلاس به طرح جابر پرداخت. اينجا دانش آموز براي پرداختن به تحقيق قدري دست و پاي بازتري دارد و همچنين ببراي پيدا كردن سوژه هاي آزمايش خوشبختانه نيازي به رفتن به راه دور نيست. در طرح جابر براي دانش آموزان اين امكان لحاظ گرديده كه از همان آزمايشات موجود در كتب تحصيلي استفاده كنند. طراحان كتاب نيز به الطبع براي دانش آموزان به نسبت سن و توانايي آنان در پايه هاي مختلف آزمايش هاي متعددي ارائه كرده اند. دانش آموز با مشورت معلم و هم گروهي هاي خود ميتواند يكي از آزمايشات موجود را بعنوان طرح جابر به اجرا درآورده و شرايط طرح ياد شده را زميمهء آن نمايد.

طرح جابر كلاس 4 چيست ؟
اگر مطالعه اين مقاله برايتان خسته كننده شده است لازم به ذكر است كه تا انتهاي اين مقاله با ما باشيد. قطعا لذت كافي و لازم را خواهيد برد. يكي از موضوعاتي كه فكر و ذهن كارشناسان درسي را به خود مشغول نموده است، قطعا در رابطه با موضوع طرح جابر كلاس 4 است. در اين پايه به صورت تخصصي به طرح جابر آزمايش پرداخته مي شود. جالب است بدانيد كه طرح جابر آزمايش اولين بار در اين پايه معرفي مي شود. دانش آموزان با اجراي طرح جابر آزمايش در كلاس چهارم قويا مباني علمي را به صورت روز افزوني پايه ريزي مي كنند.

در سال چهارم ابتدايي هم همانند سال هاي قبلي طرح جابر برگزاري مي شود. اين طرح در كلاس چهارم عموما سطح بالاتري دارد بخصوص اينكه دانش آموزان در اين سنين همواره از قدرت تخيل بالايي برخوردار هستند و ادغام اين قوه ي تخيل با يادگيري هاي تئوري عالي مي تواند طرح هاي بسيار عالي را خلق نمايد و لذا اهميت آن چندين برابر مي شود.

انتظاراتي كه از دانش آموزان اين پايه براي طرح هاي جابر مي رود اين است كه بتوانند از طريق مشاهده و ثبت رويداد هاي اطراف به روابط بين آن ها پي ببرند و راه هاي رسيدن به يك فرضيه را بر اساس منطق و اصول فكري طي نمايند.

طرح جابر pdf يعني چه ؟
لطفا به من يك نمونه طرح جابر در قالب پي دي اف معرفي كنيد. اين سخن تعداد زيادي از اوليا است كه ميخواهند به فرزندشان بشتابند. چرا دنبال پي دي اف اهستند؟ شايد جوابش كمي بامزه باشد! فقط به يك دليل .. آنها برنامه ورد و آفيس را بر روي گوشي شان نصب نكرده اند و فايل ورد را نميتوانند بخوانند.

روي سخن من با اين اوليا عزيز است. خواهش ميكنم براي اينكه بتوانيد از اين امكانات به درستي بهره بگيريد برنامه ورد را روي سيستمتان نصب كنيد. حتما مي پرسيد چرا ؟ چون اغلب فايل هاي ما به صورت ورد و قابل ويرايش است و شما عزيزان با نصب اين برنامه به خودتان كمك ميكنيد كه اين برنامه ها را باز كرده و از مطالب آنها به صورت كامل بهره ببريد.

طرح جابر چرا؟
واقعا چرا؟ خودمان بهتر از هر كسي مي دانيم كه نه معلم ها بيكارند و نه اوليا . مخصوصا با اين وضعيتي كه پيش آمده و در جامعه شاهد آن هستيم. شايد از خود بپرسيد واقعا هدف اصلي علاوه بر اهدافي كه بالا اشاره كرديم درباره طرح جابر چيست؟ چه چيزي باعث مي شود كه در مدارس دانش آموزان را به انجام و اجراي طرح جابر ترغيب كنند. مسلما هدف از اين طرح يك چيز است و بس: تدوين آينده روشن براي دانش آموزان.از خود مي پرسيد چه ربطي دارد؟ خب مسلم است كه با اين وضعيت مدرك گرايي آينده مال كسانيست كه خلاقيت و ابتكار دارند و اين فقط با اجراي طرح جابر و پروژه محوري در اوان كودكي حاصل مي شود.

دانش آموز در اين سن تمايل به فعاليت هاي فيزيكي نيز پيدا ميكند. مبرهن است كه در مقايسه با سنين پايينتر اين توانايي را هم دارد كه از دستهاي خود نيز در بروز خلاقيت استفاده كند. ازين رو در طرح جابر در پايهء پنجم دانش آموزان به خلق طرح جابر هاي علمي نيز ترقيب شده اند. توانايي دانش آموز در استفاده از ابزار و مصالح و شناخت وي از اين فاكتورها باعث شده تا در اين طرح انتظار متوليان امر از دانش آموزان بيشتر باشد.همگام با طرح كتب درسي نيز پيشنهاداتي براي دست به كار شدن در خلق سازه ها و اشياء و ابزار كاربردي در اختيار دانش آموز قرار ميدهند

طرح جابر كلاس پنجم چيست ؟
پايهء پنجم عبور از كودكي به نوجواني و بروز علائم و خصوصيات مربوط به اين سن در پايهء پنجم آرام آرام خود را نشان ميدهد.براي پيدا كردن سوژه هاي آزمايش خوشبختانه نيازي به رفتن به راه دور نيست. در طرح جابر براي دانش آموزان اين امكان لحاظ گرديده كه از همان آزمايشات موجود در كتب تحصيلي استفاده كنند. طراحان كتاب نيز به التبع براي دانش آموزان به نسبت سن و توانايي آنان در پايه هاي مختلف آزمايش هاي متعددي ارائه كرده اند. دانش آموز با مشورت معلم و هم گروهي هاي خود ميتواند يكي از آزمايشات موجود را بعنوان طرح جابر به اجرا درآورده و شرايط طرح ياد شده را زميمهء آن نمايد

اين پيشنهادات ميتوانند گزينه هاي خوبي براي شركت در طرح باشند. دانش آموز با استعداد با به كار بردن كتب درسي در اجراي طرح جابر به راحتي ميتواند در اين ميدان عرض اندام كند. پس ديگر نيازي به اتلاف وقت براي پيدا كردن ايده نيز ندارد.

دانش آموزان كلاس پنجم نسبت تمام پايه هاي قبل از خود سطح مهارت هاي بالاتري دارند و از نظر ميزان رشد فكري و توانايي نسبت به سال هاي قبل از توان بيشتري برخوردار هستند لذا حيطه ي طرح هاي آن ها ممكن است بيشتر جنبه ي عملي و اجرايي داشته باشد تا حالت پژوهشي و فكري!

طرح جابر كلاس 5 چگونه است ؟
طرح جابر دست سازه ، طرح جابر ، طراحي و ساخت در پايه پنجم و ششم ابتدايي شكل مي گيرد. پيشنهاد من به شما عزيزان استفاده از طرح هاي دست سازه ، طرح جابر ، طراحي و ساخت در اين پايه مي باشد. چرا كه با وجود ساخت هاي دست دانش آموزان آنها را مي توانيم توانمند و قوي بار بياوريم. نمونه طرح دست سازه ، طرح جابر ، طراحي و ساخت در سايت تخصصي ما موجود است كه مي توانيد از آنها بهره مند شويد.

طرح جابر.com
آيا همچين سايتي به نظر شما وجود دارد ؟ اگر پاسختان منفي است پس چرا توسط كاربران جستجو مي شود؟ هدف آنها از انجام اين جستجوها چيست؟ چطور است كه همواره براي تكميل و ارائه گزارش براي فرزندان و دانش آموزان از اين كلمه استفاده مي شود؟ جواب خود را در مطالب بعد خواهيد ديد .

در طرح هايي همچون طرح درس، اقدام پژوهي و غيره ما شاهد اين هستيم كه آنان صرفا از ايده هاي خارجي و اروپايي الهام گرفته اند. البته اين موضوع به منزله كم اهميتي آنها نيست اما در هر حال زم
برچسب: ،
ادامه مطلب

امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۸ مرداد ۱۴۰۳ساعت: ۱۱:۴۹:۲۲ توسط:amoozesh موضوع: نظرات (0)

اقدام پژوهي

​  

اقدام پژوهي
اقدام پژوهي : اگر شما فرهنگي گرامي به دنبال قوي ترين و بهترين نمونه هاي اقدام پژوهي معلمان و دانشگاه فرهنگيان مي گرديد جاي درستي را انتخاب كرده ايد. بهترين و خارق العاده ترين نمونه هاي كامل اقدام پژوهي را مي توانيد از اين سايت دريافت نماييد. اگر نياز به مشاوره داريد مي توانيد با ما تماس بگيريد. در غير اينصورت مي توانيد مقالات اقدام پژوهي خود را بنا بر سليقه و پست سازماني تان انتخاب نماييد.

پادكست درباره اقدام پژوهي
اقدام پژوهي چيست ؟
اقدام پژوهي يكي از روش هاي تحقيق به شمار مي آيد و به شكل نظام مند ، كارآمد و سازنده مي باشد . با توجه به اينكه اتفاق نظر بر سر مفاهيم مربوط به اقدام پژوهي وجود ندارد يكي از بحث برانگيزترين روش هاي تحقيق در علوم اجتماعي مي باشد . اقدام پژوهي از طرفي روش جديد خود را دارد و از طرف ديگر به پژوهشگر اجازه مي دهد براساس تفكر خلاقانه ، تجربه و دانش خود به راه حل و نتايج جديد دست يابد .

براي دانلود بالاي هزار عدد اقدام پژوهشي به تفكيك پست سازماني كليك كنيد

اقدام پژوهي در مباحث اجتماعي ، تربيتي ، روانشناختي و مخصوصاً مسائل مربوط به آموزش و پرورش و مدارس از جايگاه بسيار بالايي برخوردار است . بي ترديد مطالعه منابع مربوط به اقدام پژوهي به پژوهشگران كمك مي كند تا در انجام تحقيقات و پژوهش هاي خود تخصص و مهارت لازم را كسب نمايند .در زمينه اقدام پژوهي منابع متعددي به نگارش درآمده است .

گاه بهترين كار مطالعه مقاله هاي معتبر در اين رابطه است.اما براساس تجربه مي توان گفت معلمان و دانشجويان در مسير اقدام پژوهي به منبعي آسان و در عين حال جامع و علمي تحت عنوان «اقدام پژوهي » نياز دارند .

تاثير معلم پژوهنده بر اعتلاي سطح علمي كشور
امروزه در پي گسترش روز افزون نظام هاي آموزشي و ايجاد تغييرات پي در پي در ساختار و برنامه هاي آموزشي، ضرورت افزايش اثربخشي و كارايي تعليم و تربيت بيش از پيش اهميت پيدا كرده است. از يك طرف دگرگوني ها و تحولات بسيار در زمينه هاي مختلف علوم و تكنولوژي سبب تغيير روش هاي تدريس و لزوم آشنايي معلمان با فناوري هاي جديد آموزشي شده است. از طرف ديگر حفظ تداوم كيفيت و اثربخشي تدريس مستلزم شناسايي مشكلات و چالش هاي پيش رو و پيش بيني نشده است.

هدف تمام برنامه هاي ضمن خدمت آموزش و پرورش راهنمايي، هدايت و توانمند شدن معلمان در جهت بهبود تدريس است. معلم، حلقه ضعيف فرآيند آموزش و پرورش كه مورد بازرسي قرار گيرد نيست بلكه در خط مقدم تعليم و تربيت قرار دارد و هر اقدامي كه بتواند به بهبود و مرمت نقش بي بديل معلم در فرآيند آموزشي و تربيتي كمك كند(از جمله اقدام پژوهي) گامي بزرگ درپيشبرد اهداف نظام تعليم و تربيت است.همچنين مي توانيد براي دانلود انواع طرح جابر به برگه مربوطه مراجعه نماييد.

نقش تعريف شده اقدام پژوهي براي معلمان
اساسي ترين نقش تعريف شده براي معلمان در نظام هاي آموزشي"ياددهي" مي باشد .در واقع موضوع "ياددهي" در فرايند آموزش در چارچوب فعاليتهاي معلمان به ظهور مي رسد و عمده ترين مفهوم در تعريف نقش معلم به حساب مي آيد.

درسالهاي اخير محققان حوزه تعليم و تربيت در راستاي موثرتر ساختن فرايند ياددهي وظيفه ديگري براي معلمان ترسيم نموده اند كه از آن تحت عنوان"اقدام پژوهي" ياد مي شود.

منظور و مقصود اصلي ازاقدام پژوهي نيز شناسايي نقاط ضعف و مشكلات موجود در فرايند فعاليتهاي آموزشي، طراحي برنامه مناسب براي مداخله در برنامه هاي جاري، ارزشيابي بروندادهاي آموزشي و توسعه استراتژيهاي موثر براي فعاليتهاي آتي مي باشد.

نقش اساسي و مهم معلمان در نظام تحقيقاتي كشور
حال با توجه به نقش اساسي و مهم معلمان در نظام تحقيقاتي كشور بايد گفت كه متأسفانه يكي از كليدي ترين و مهم­ترين ضعف­هاي كشور در اين واقعيت رخ مي­نمايد كه معلمان صرفاً در نقش آموزشي خود تحليل يافته­اند و محدود شده­اند، حال آن كه در جهان امروز منطق آموزش صرف را به هيچ روي نمي­توان به ذهن متبادر ساخت.

پيامدهاي اقدام ­پژوهي از نظر محققان
- پژوهنده شدن معلم سبب رشد پرسشگري در محيط مدرسه و كلاس مي­شود.
- حس تعلق و مشاركت جويي را بين معلمان افزايش مي­دهد.
- فاصله بين نظر و عمل را كه مورد انتقاد اكثر صاحب نظران تعليم و تربيت است از بين مي‌برد.
- پژوهنده شدن معلمان آنان را به آزادي و استقلال رهنمون مي­كند.
- باعث بالا رفتن پايگاه اجتماعي معلمان و تقويت عزت نفس در آنان مي­شود.
- سبب بهـبود توانـايي­ها و مهـارت­هاي معلمان و موجب خودسـازي و خودآموزي معلـمان مي­شود.
- نتايج پژوهش از بالا يا بيرون به مدرسه و كلاس صادر نمي­شود بلكه به همت معلم و همكاران او بدست مي­آيد.
اين معلمان حرفه اي باور دارند كه تدريس يك جريان پژوهشي است و آنها با تفكرمي توانند در فرآيند ياددهي- يادگيري تاثير گذار باشند و به عنوان يك صاحب نظر اظهار نظر نمايند منظور از معلم پژوهنده، معلمان و ديگر كاركنان آموزش و پرورش كه به منظور اثربخش كردن آموزش، مديريت و بهسازي آن به صورت فردي و گروهي، در پژوهش­هاي ويژه آموزشي فعالانه مشاركت مي­كنند تا نتايج حاصل از آن بلافاصله در حل مسائل كلاس­هاي درسي و مدرسه به كار گيرند و فرايند يادگيري و ياددهي را بهبود بخشند.

هدف از اجراي برنامه­ي معلم پژوهنده چگونه محقق مي شود؟
هدف از اجراي برنامه­ي معلم پژوهنده، تشويق معلمان به رويكردهاي علمي و پژوهشي در حل مسائل كلاس درس و مدرسه است تا از اين راه روحيه و بينش علمي در بدنه­ي آموزش و پرورش سراسر كشور رشد يابد. همچنين ارج نهادن به تجربه­هاي پژوهشي و نو آورانه­ء معلمان، تقويت خودباوري در آنان و فراهم ساختن زمينه­هاي لازم براي رشد و ارتقاي دانش آنان از طريق پژوهش در عمل، از اهداف ديگر طرح معلم پژوهنده است .

چرا اقدام پژوهي در سطوح مختلف آموزشي نياز است ؟
در سطوح مختلف آموزشي هر فرد به دنبال افزايش و ارتقاي برند خودش است. به اين معني كه آموزگار يا معاون يا مدير آموزشگاه هر كدام به نحوي مي كوشند كه روش هاي تدريس و تربيتي خود را ثبت نمايند. طوري كه اين تجربيات در رابطه با تعليم و تربيت حرفي براي گفتن داشته باشد. قطعا تجربياتي مفيد است كه حاصل تلاش عملي معلمان و ساير همكاران فرهنگي است.

براي دانلود بالاي هزار عدد اقدام پژوهشي به تفكيك پست سازماني كليك كنيد

مسلما مي دانيد كه از بين تجربياتي كه در جشنواره ها اعلام مي گردد ، اقدام پژوهي بيشترين مدلي است كه مي بايست در عمل اتفاق افتاده باشد. حتي براي اين كار از شخص مستندات طلب مي كنند. بله در ساير بخشنامه هاي تجارب برتر و ايده هاي تحولي و تجارب موفق و برتر مديران و معاونين تا اين حد سختگيري نمي شود. اما در پژوهش در عمل مي بايست كاملا عملي و ملموس اجرا شده باشد.

بنا بر اين با توجه به حالت عملي اقدام پژوهي ، قطعا مي توان آن را تعميم داد و در ساير تجربيات توسط افراد مختلف به كار گرفته شود. از همين رو ست كه اين مدل تجربه حاشيه هاي زيادي دارد و از نظر اهل فن در تمام سطوح آموزشي نياز است.

چگونه مي توان يك اقدام پژوه برتر و خارق العاده شد ؟
 

يك محقق برتر و اقدام پژوه خارق العاده ، شخصي است كه ويژگي هاي منحصر به فردي دارد. اين شخص هرگز اطلاعات ديگران را كپي نمي كند. تجربيات ديگران را به نام خود جا نمي زند. از اقدام پژوهي همكاران نت برداري نمي كند. او هرگز به برتري در جشنواره نمي انديشد. يك معلم و اقدام پژوه موفق و خارق العاده فقط به فكر انجام پژوهش عملي به منظور كمك به دانش آموزان است. او فقط به بهبودي كلاس و مدرسه اش مي انديشد. براي او تنها چيزي كه حائز اهميت است نتيجه گرفتن از پژوهش در عمل است نه برنده شدن در مسابقه .مثل طرح بوم

از خود مي پرسيد : مگر چنين شخصي هم وجود دارد ؟ مگر كسي نادان است كه به مسابقه فكر نكند و فقط به اعتلاي نظام آموزشي فكر كند؟ چطور امكان دارد كسي كه پژوهش عملي مبتني بر بازخورد انجام مي دهد در جشنوراه شركت كند ؟ پاسخ اين سولات به يكي دو دهه قبل برمي گردد. آن زمان اصلا اينترنتي به اين شكل فعال نبود و در سايت هايي مثل ما نمونه هاي مختلف اقدام پژوهي گذاشته نمي شد. در آن زمان آنقدر برنده شدن در پژوهش عملي ملاك نبود و كساني كه شركت مي كردند بيشتر تجربيات اعمال شده و نتيجه گرفته شده خودشان را در قالب متني ساده ارائه مي نمودند.آنها اقدام پژوه برتر و خارق العاده بودند.

معلمان مي توانند درخصوص پاسخ به مسايلي از قبيل موارد زير از روش اقدام پژوهي استفاده نمايند.
اصلاح و ارتقاء يادگيري دانش آموزان، 2. اصلاح و ارتقاء برنامه هاي تدريس، 3. انطباق وتدوين استراتژيهاي آموزشي براي ياددهي مطالب، 4. توسعه واصلاح مهارتهاي حرفه اي
شرايط لازم براي پژوهشگر شدن معلمان:
براي اينكه معلمان به پژوهش روي آورند لازم است:

آرامش خاطر نسبي داشته باشند و از امكانات پژوهشي مناسب در محيط مدرسه و از آزادي عمل نسبي برخودار باشند و در قيد و بندهاي ريز و درشت اداري و مدرسه نباشند.
احساس تعهد و تعلق براي اصلاح امور آموزشي تا بدين وسيله به پژوهش روي آورند.
روحيه مشاركت جويي با همكاران و دانش آموزان و ديگر عناصر مؤثر در امر يادگيري داشته باشند.
روحيه نقادي در عين حال انعطاف­پذير داشته باشند و پرسش­گر باشند.
اطلاعات اوليه لازم را داشته باشند و آگاهي از اصول اوليه پژوهش و دانش تربيتي و رشته­هاي وابسته داشته باشند و استفاده از يافته­هاي پژوهشي ديگران، در موقعيت­هاي آموزشي.
اعتقاد و احترام به ديگران و پذيرش ديدگاه­هاي گوناگون
الگوهاي متفاوت در فرايند اقدام پژوهي
براي فرايند اقدام ­پژوهي الگوهاي متفاوتي ارائه شده است. ولي جنبه­ي مهمي كه تمام آن­ها اتفاق نظر دارند، عمل كردن در قالب چرخه هاست. استفـاده از چـرخه راهي سودمند براي يـافته­هاي اقدام ­پژوهي است. جنبه­ي اساسي اين چرخه­ها عبارتند از: برنامه­ريزي، اجرا و جستجو براي يافتن واقعيت.

براي اقدام­پژوهي چهار مرحله را معرفي كرده­اند:

مرحله اول: تشخيص و برنامه­ريزي
مرحله دوم: اقدام براي رفع مشكل
مرحله سوم: مشاهده به منظور نمايان كردن ميزان تغييرات انجام شده براي رفع مشكل
مرحله چهارم: بازتاب
- نتايج پژوهش از بالا يا بيرون به مدرسه و كلاس صادر نمي­شود بلكه به همت معلم و همكاران او بدست مي­آيد.

معلمان پس از فراگيري مفاهيم اقدام پژوهي چه چيزهايي كسب مي كنند؟
 

معلمان و دبيران عزيز هميشه و همواره در طلب تربيت و دانش و ارائه آن به دانش آموزان جانفشاني مي كنند. آنان مي دانند كه شمع محفل دانايانند. معلمان قبل از اين مفاهيم نيز دين بزرگي بر ما داشته اند. در واقع اين مفاهيم تئوريك تازه باب شده است و سال هاي قبل اصلا مرسوم نبود. در كل ، آنها پس از فراگيري مفاهيم فوق و به كار گيري آنها از نظر كتابت بسيار قوي تر مي گردند. اين مفاهيم هم به آنها كمك هاي شاياني مي كند. در وقع به عنوان مثال :

علاوه بر پرداختن به مباحث نظري به طور آسان و صريح مراحل علمي و كاربردي را در كلاس اجرا مي كنند.- گام هاي پژوهش با ذكر موارد و مثال هاي مرتبط معرفي شده است .
از منابع علمي معتبر و تجربيات ديگر پژوهشگران استفاده مي نمايند.
بخش هاي مربوط به ( متغير ، فرضيات ، جامعه آماري ، نمونه گيري ، جمع آوري اطلاعات ، و بخش تجزيه و تحليل در ابعاد آماري ) را در اقدام پژوهي به صورت عملي اجرا مي كنند.
با تكيه بر معلومات و تجربيات خود در راستاي قدرتمندي و شركت در جشنوراه هاي در سطوح بالاتر مي كوشند.
معلمان تجربياتشان را با هم به صورت تئوري هم به اشتراك مي گذارند.
از تجربيات همكارانشان و از اقدام پژوهي هاي آنها در جهت رفع مشكلات كلاسي و مدرسه شان بهره مي برند.
اقدام پژوهي در عصر كنوني
 

در سال هاي اخير انقلابي عظيم در عرصه تحقيق و پژوهش رخ داده است . شناخت و كاربرد روش هاي تحقيق پيشرفت بيشتر در اين امر را سرعت بخشيده و راه حل هاي مناسب پيش روي بشريت قرار داده است .مهمترين عامل تسريع اين پيشرفت ، ابداع و به كار بردن روش هاي علمي تحقيق بوده است .از جمله اين شيوه ها مي توان به شيوه اقدام پژوهي ( پژوهش در عمل ) اشاره نمود .

اين تحول عظيم در امر پژوهش حاصل پژوهش هاي صاحب نظراني است كه با استفاده از اصول علمي ، پژوهش هاي ارزشمندي را انجام داده اند و به گردآوري منابع مرتبط با اين عنوان پرداخته اند .

به طور كل اهداف مطالعه و آموزش اقدام پژوهي شامل موارد زير مي شود :

فراگيري روش بيان و پيگيري مسائل و مشكلات كه در محيط پيرامون با آن مواجه هستيم .
كسب مهارت لازم جهت اجراي پروژه هاي اقدام پژوهي
كسب مهارت لازم در ارائه گزارش اقدام پژوهي.
ادبيات و پيشينه تحقيق در اقدام پژوهي
عرفاني و همكاران در پژوهشي " نشان دادند كه ميانگين رتبه كاربرد نظريه هاي يادگيري، نگرش به نقش شيوه صحيح ارزشيابي، نگرش به استفاده از وسايل آموزشي و كمك آموزشي، انگيزه هاي كاري معلمان، مديريت كلاس معلمان درس پژوه از عادي بيشتر است .

براي دانلود بالاي هزار عدد اقدام پژوهشي به تفكيك پست سازماني كليك كنيد

سعيدي نژاد نشان داد كه دوره­هاي آموزش اقدام­پژوهي باعث افزايش به كارگيري تفكر انتقادي در معلمان مي­گردد. همچنين پژوهش ايمان زاده نشان داد كه ميزان بكارگيري آموخته­هاي كلاس­هاي اقدام ­پژوهي در كلاس­هاي درس توسط معلمان به تفكيك سابقه كار، امكانات و تجهيزات موجود در مدارس، توان علمي مدرسان دوره، جنسيت (زن و مرد) و نحوه ارزيابي از ميزان يادگيري معلمان توسط مدرسان دوره متفاوت است.

نتايج پژوهش اسكندري

نتايج پژوهش اسكندري نشان مي­دهد كه آموزش اقدام­پژوهي بر عملكرد (آموزشي، پرورشي، پژوهشي، انتشاراتي، خدماتي، رشد حرفه­اي و ارزشيابي) معلمان تأثير مثبت داشته است. صديق ميرعظيمي نشان داد كه بين گذراندن دوره­هاي آموزشي اقدام­پژوهي (معلمان پژوهنده) و علاقه­مندي معلمان نسبت به انجام پژوهش تفاوت معني­داري وجود دارد.

عبيات نشان داد كه دوره­هاي آموزش اقدام­ پژوهي توانسته است مشاركت دادن دانش­آموزان در تحقيق را افزايش دهد. ساماني و همكار نشان دادند كه بكارگيري اين رويكرد مي تواند زمينه اي را براي اصلاح و ارتقاء سطح يادگيري دانش آموزان، برنامه هاي آموزشي، روشهاي تدريس، تدوين استراتژي هاي يادگيري وياددهي و توسعة مهارتهاي حرفه اي درمعلمان مهيا نمايد.

شمس موركاني نشان داد كه شركت معلمان در دوره­هاي بازآموزي و ضمن خدمت بـاعث افزايش رغبت آنان به فعاليت­هاي پژوهشي مي­شود.

كيفيت تدريس و مهارت حرفه اي معلمان
كيفيت تدريس و مهارت حرفه اي معلمان نياز آشكار جامعه آموزش دهنده امروز ماست. لذا براي برآورده شدن اين نياز بايستي بپذيريم كه همواره به تجربه هاي معلمان نيازمنديم. به نظر مي رسد براي معلماني كه بخواهند در شرايط كنوني درحرفه خويش موفق باشند، به عنوان«پژوهش درعمل» يك رويكرد نوين و كارا است. چرا كه به وسيله آن مي توانند مشكلات آموزشي خود را چاره جويي كرده و نتايج آن را به عنوان يك تجربه براي همكاران خود كه در موقعيتي مشابه قراردارند، ارائه نمايد.

فعاليت­هاي زيادي در زمينه گسترش طرح معلم پژوهنده، از سال 1375 در آموزش و پرورش در حال جريان است. گروه­ها و بخش­هايي در اين زمينه در حال فعاليت هستند تا بتوانند فاصله موجود بين تحقيق و عمل را از ميان برده و معلمان را در جهت اصلاح و بهبود آموزش، رفع مشكلات تدريس و يادگيري مبتلا به كلاس، توانا و خلاق سازند، برنامه معلم پژوهنده، از لحاظ كمي و كيفي گسترش يافته است.

مدل مفهومي اقدام پژوهي
معلمان مي كوشند نيازهاي متفاوت دانش آموزان را در ارتباط با موفقيت هاي تحصيلي شان درك كنند و به عنوان يك پژوهشگر در كلاس درس نسبت به روابط ميان معلم و دانش آموز، آنچه در كلاس اتفاق مي افتد، ارزشيابي فرآيند ياددهي– يادگيري، شناخت بيش تر دانش آموزان و علايق آنها به فهم بيش تري قائل شوند. به علاوه مسئوليت مستقيم ارزشيابي ميزان موفقيت دانش آموزان و كيفيت آموزشي خود را برعهده مي گيرند و اين خود ارزيابي توانايي هاي معلم را در بهبود فرايندياددهي– يادگيري تا حدود زيادي بالا مي برد. بر اساس آنچه كه گفته شد مي توان مدل زير را ارائه و مبناي تحقيق قرار داد:

اقدام پژوهي چه اهدافي را دنبال مي كند؟
اقدام پژوهي روش منظم و دقيق براي طرح سوال و جمع آوري داده ها و تجزيه و تحليل آنهاست كه منجر به توليد دانش جديد و ارائه راه حل براي مشكلات با استفاده از مراحل و روش علمي مي شود .

مي توان گفت اقدام پژوهي عبارت است از :

رسيدگي ، پژوهش ، مطالعه حقيقت و واقعيت ؛
تجسس و جستجوي مجدد ؛
شيوه فكر كردن براي پاسخ به چرايي و چگونگي ؛
شيوه هدفمند و سيستماتيك اطلاعات مشاهده شده براي يافتن پاسخ يا راه حل مناسب ؛
شيوه اي جهت توسعه و آزمايش نظريه هاي جديد .
اقدام پژوهي به منظور توصيف ، توضيح ، كشف روابط و كنترل پديده ها انجام مي شود .
هدف اوليه شامل روشن كردن مسأله خاصي است كه با آن روبه رو شده است و هدف نهايي دستيابي به معلوم كلي و پاسخ به يك سوال يا ارائه راه حل يك مسأله ، رد يا قبول فرضيه و يا گسترش علم مي باشد .

ويژگي ها و قواعد اقدام پژوهي چيست ؟
ويژگي هاي اقدام پژوهي :

نظم و كنترل ، نوآوري ، عينيت ، تعميم پذيري ، صبر ، جرأت ، دقت ، تخصص ، قاعده تجاهل و رعايت اصل بي طرفي .

نظم و كنترل : معلم پژوهنده يك روش منظم است و محقق از گام هاي متوالي پيروي مي كند كه به دنبال هم انجام شده و موجب رسيدن به هدف مي شود .
نوآوري و توسعه اي بودن : در معلم پژوهنده بايد بر مسائلي تأكيد شود كه تكراري نباشد و از زاويه اي جديد به مسأله نگريسته شود و انجام آن منجر به توسعه دانش بشر گردد .
عينيت ، واقعي بودن : معلم پژوهنده با پديده هاي قابل سنجش و اندازه گيري سرو كار دارد شواهد بايد به روش عيني جمع آوري شود .
تعميم پذيري : معلم پژوهنده بايد توانايي تعميم ( عموميت بخشيدن ) نتايج از مشاهدات محدود به كل را داشته باشد .
صب : معلم پژوهنده فعاليتي منظم است كه بايد با صرف زمان كافي انجام شود و با حوصله تك تك مراحل پيگيري و انجام شود .
جرئت : در مواردي ، اجراي يك معلم پژوهنده نياز به جرأت و شهامت دارد ، زيرا هميشه نتايج حاصل از اقدام پژوهي مورد قبول همگان نيست و مخالفت هايي را به وجود مي آورد .
دقت : دقت در انجام اقدام پژوهي موجب مي شود كه در صورت ايجاد شرايط يكسان قبلي بتوان اقدام پژوهي مشابه انجام داد و نتايج را از جوانب مختلف مورد مقايسه قرار داد .
تخصص : اقدام پژوهي بايد از روش هاي متنوع و گسترده آگاهي داشته باشد و با تسلط بر آنها و استفاده از مهارت خود ، اقدام پژوهي را انجام دهد .
قاعده تجاهل : اقدام پژوه بايد ابتدا ذهن خود را از موضوع مورد نظر خالي فرض كند و پيرامون موضوع ، خود را به ناداني بزند ، سپس به پژوهش و تحقيق بپردازد و از هرگونه قضاوت و پيش داوري عجولانه بپرهيزد .
رعايت اصل بي طرفي : هر اقدام پژوه داراي علايق ، نظرات ، آرزوها ، باورها و ... خاص خود است . به برخي علاقه مند و نسبت به برخي ديگر بي علاقه و حتي مخالف است . هيچ يك از اين موارد در فرِند و ماهيت اقدام پژوهي نبايد تأثير بگذارد .
سوالات بسيار مهم در معلم پژوهنده
آيا طرح معلم پژوهنده در تغيير نگرش و بهسازي روش تدريس معلمان، تأثير دارد؟
آيا طرح معلم پژوهنده باعث افزايش بازده و اطلاعات معلمان مي­شود؟
آيا طرح معلم پژوهنده بر افزايش به كارگيري تفكر انتقادي در معلمان تأثير دارد؟
آيا طرح معلم پژوهنده بر افزايش انگيزه معلمان براي مطالعه و شركت در دوره­هاي بازآموزي و ضمن خدمت تأثير دارد؟
آيا طرح معلم پژوهنده در علاقه­مند كردن معلمان به پژوهش تأثير دارد؟
آيا طرح معلم پژوهنده منجر به افزايش توانايي معلمان، در به كارگيري دانش آموزان در امر تحقيق مي­شود؟
ترتيب تاثير پذيري مولفه ها (تغيير نگرش و بهسازي روش تدريس معلمان، افزايش بازده و اطلاعات معلمان، افزايش بازده و اطلاعات معلمان، افزايش انگيزه معلمان براي مطالعه و شركت در دوره­هاي بازآموزي و ضمن خدمت، علاقه­مند كردن معلمان به پژوهش، افزايش توانايي معلمان در به كارگيري دانش آموزان در امر تحقيق) چگونه است؟
بررسي نرمال بودن داده­ ها
مولفه هاتقريب z آماره كلموگروف اسميرنوفمقدار احتمال

تغيير نگرش معلمان و بهسازي روش تدريس528/1*019/0

افزايش بازده و اطلاعات معلمان517/2**000/0

افزايش به كارگيري تفكر انتقادي در معلمان490/2**000/0

افزايش انگيزه معلمان براي مطالعه و شركت در دوره هاي بازآموزي و ضمن خدمت847/1**002/0

علاقه مند كردن معلمان به پژوهش194/2**000/0

افزايش توانايي معلمان، در به كارگيري دانش آموزان در امر تحقيق و آموزش603/1*012/0

**p<01/0,*p<05/0

نتايج آزمون ويلكاكسون تك نمونه­اي
مولفه هامقدار ميانهآماره ويلكاكسونتقريب zمعناداري

تغيير نگرش معلمان و بهسازي روش تدريس10/416494/06226/10**000/0

افزايش بازده و اطلاعات معلمان00/416509/56901/10**000/0

افزايش به كارگيري تفكر انتقادي در معلمان00/416698/59515/10**000/0

افزايش انگيزه معلمان براي مطالعه و شركت در دوره­هاي بازآموزي و ضمن خدمت00/416235/02729/10**000/0

علاقه­مند كردن معلمان به پژوهش00/416268/03654/10**000/0

افزايش توانايي معلمان، در به كارگيري دانش آموزان در امر تحقيق08/416417/55034/10**000/0

**p<01/0

وزن نسبي و رتبه بندي متغييرهاي تحقيق
رديفمولفهوزنرتبه

1تغيير نگرش معلمان و بهسازي روش تدريس44/01

2افزايش به كارگيري تفكر انتقادي در معلمان22/02

3افزايش توانايي معلمان، در به كارگيري دانش آموزان در امر تحقيق11/03

4افزايش انگيزه معلمان براي مطالعه و شركت در دوره­هاي بازآموزي و ضمن خدمت10/04

5علاقه­مند كردن معلمان098/05

6افزايش بازده و اطلاعات معلمان021/06

بحث و نتيجه گيري درباره پژوهش در عمل
با نگاهي به نتايج به دست آمده از سوالات اين پژوهش مشخص مي شود كه از ديدگاه معلمان داراي سابقه ي پژوهشي، روش هاي پژوهشي مورد استفاده ي آن ها بر تغيير نگرش معلمان و بهسازي روش تدريس آن­ها تأثير داشته است. يافته­هاي تحقيق با يافته­هاي پژوهش عرفاني و همكاران ، ساماني و همكار، همسو مي­باشد .

با توجه به نتايج تحقيق مي توان نتيجه گرفت كه روش هاي پژوهشي مـورد اسـتفاده ي معلمـان بـر كيفيت عملكرد آموزشي آن ها موثر بوده است. بنابراين، معلم يكي از اركان اصلي نظام آموزش و پرورش محسوب مي شود. كه نقشي بي بديل در تحقق اهداف اين نظام دارد. معلمان متخصص، پويا با انگيزه و علاقمند در تحقق اهداف آموزشي نقـش به سزايي دارند. يكي از روش هاي كه مي تواند به اعتلاي اين نقشي آفريني كمك كند مشاركت هـر چـه بيـشتر معلمـان در كـل فرايند آموزش مي باشد و تحقيق ابزاري است كه امكان مشاركت را حتي تا سطوح بالاي تصميم سازي مقدور مي سازد.

فايل ورد اقدام پژوهي
پيشنهاد مي شود ساز وكارهـاي قانوني و اجرايي لازم براي مشاركت خانواده ها در پژوهش هاي معلمان طراحي گردد. از نظر معلمان، طرح معلم پژوهنده باعث افزايش بازده و اطلاعات معلمان مي­شود. يافته­هاي تحقيق با يافته­هاي تحقيق اسكندري، همسو بوده است.

پيشنهاد مي شود با طراحي دوره ها و كارگـاه هـاي آموزشـي، روش هـاي پـژوهش بـه شـيوه ي كاربردي به معلمان آموزش داده شود، همچنين از معلمان داراي سـابقه ي پژوهـشي بـراي اجـراي كارگـاه هايي در مورد چگونگي پژوهش و استفاده از نتايج آن در فرايند آموزش استفاده شود. و نيز بـانكي از گزارش هاي يافته هاي پژوهشي معلمان تأسيس گردد تا امكان بهره برداري از اين تجـارب بـراي سـاير همكـاران نيـز فراهم گردد. پيشنهاد مي­شود با فراهم كردن شرايط مساعد براي تشكيل اين دوره­ها، زمينه ي انتقاد از شرايط فعلي و نقد نقاط ضعف براي تمامي معلمان ايجاد گشته تا از اين طريق با رفع نواقص و معايب، زمينه­ي ارتقاء، رشد و بالندگي براي همه فراهم گردد. از نظر معلمان مجري طرح معلم پژوهنده بر افزايش انگيزه معلمان براي مطالعه و شركت در دوره­هاي بازآموزي و ضمن خدمت تأثير دارد.

توجه به روش هاي پژوهشي

با توجه به اين كه روش هاي پژوهشي مورد استفاده معلمان در بهره گيري از انـواع فرصـت هـاي يـادگيري و ابزار و وسايل متفاوت و متنوع در فرايند آموزش موثر بود است، پيشنهاد مي شود كه نتايج چنين پـژوهش هـايي محتـواي دوره هاي آموزش هاي ضمن خدمت معلمان استفاده شـود. همچنين بخشي از ساعات موظف معلمان به فعاليت­هاي اقدام­پژوهي اختصاص يابد. پيشنهاد مي­شود با افـزايش اين دوره­ها، زمينه آموزش­هاي مكمل و همچنين زمينه­ي افزايش خبرگي حرفه­اي و تخصصي براي معلمان بيش از پيش فراهم گردد. پيشنهاد مي­شود كه وزارت آموزش و پرورش با همكاري نهادها و سازمان­هاي ذيربط براي طراحي و برگزاري پروژه­ها و برنامه­هايي در خصوص دوره هاي آموزش اقدام پژوهي براي معلمان و كادر آموزشي و پرورشي و نيز دانش آموزان اقدام كنند.

پيشنهادات معلم پژوهنده
با توجه به اين كه روش هاي پژوهشي مورد استفاده معلمان در شناسايي روش مناسب آموزشي موثر بوده است، پيشنهاد مـي گـردد شـرايط لازم براي نهادينه كردن فرهنگ پژوهش معلم در قالب برنامه جامع و مدون فراهم گردد تـا از ايـن طريـق روش هـاي آموزشـي اثربخش تر شوند. بـا در اختيـار قـرار دادن مجـلات پژوهشي و كتاب هاي روش تحقيق زمينه هاي لازم براي ايجاد جو علمي و تحقيقاتي در مدارس فراهم گردد. از نظر معلمان، طرح معلم پژوهنده منجر به افزايش توانايي معلمان در به كارگيري دانش­آموزان در امر تحقيق مي­شود.

مشاركت دانش آموزان

با توجه به اهميت مشاركت دانش آموزان در فرايند آموزش و تاكيد نظريه هاي جديد روانشناسي يادگيري و آموزش بر اين موضوع، پيشنهاد مي شود مسئولان نظام آموزشي ساز و كارهاي لازم براي انجام پژوهش توسط معلمان را ايجـاد نماينـد تـا بدين وسـيله بسترهاي مورد نياز براي مشاركت هر چه بيشتر دانش آموزان در امر آموزش فراهم شود، با توجه به نقش برقراري رابطه ي سازنده بين دانش آموز و معلم در فرايند ياددهي- يادگيري پيشنهاد مي شود شـرايط مـورد نيـاز براي چنين رابطه اي فراهم گردد. بدين وسيله مي توان ساير معلمان را بـه انجـام پـژوهش و اسـتفاده از نتـايج آن در زمينـه ي رابطه ي سازنده با دانش آموزان تشويق و ترغيب كرد. و در نهايت از ديدگاه معلمان مجري، طرح معلم پژوهنده بيشترين تاثير را به ترتيب، بر تغيير نگرش معلمان و بهسازي روش تدريس، افزايش به كارگيري تفكر انتقادي در معلمان، افزايش توانايي معلمان در به كارگيري دانش آموزان در امر تحقيق، افزايش انگيزه معلمان براي مطالعه و شركت در دوره­هاي بازآموزي و ضمن خدمت، علاقه­مند كردن معلمان، افزايش بازده و اطلاعات معلمان داشته است.

سفارش و خريد اقدام پژوهي
برخي از ويژگيهاي فرايند اقدام پژوهي عبارت است از:

تعهد نسبت به بهبود امور آموزشي:
اقدام پژوهي نوعي مداخله در كار شخص ، با هدف بهبود آن است . اين اقدام امري اتفاقي و خود به خودي نيست ، بلكه از آن دسته ارزش هاي آموزشي اخذ شده است كه بايد كشف و از آن ها دفاع شود.

براي دانلود بالاي هزار عدد اقدام پژوهشي به تفكيك پست سازماني كليك كنيد

اقدام پژوهي، گونه اي عمل پژوهشي است كه همه امور دنيا را كامل نميدانند و در آن اعتقاد بر اين است كه بايد درباره ارزش هاي حرفه اي گفت وگو كرد.

نوع ويژه اي از پرسش پژوهشي:
پرسش هاي ويژه اي كه اقدام پژوه مطرح ميكند عبارتند از:

من چگونه مي توانم ...........

............. كار شخصيام

............. دركم نسبت به كار

............. موقعيت آموزشي وسيع تري را بهبود ببخشم ؟

اطلاع از اين نكته حائز اهميت است كه پرسش هاي پژوهشي خاص ، و فرضيه ها به طرح هاي پژوهشي ويژه اي ميانجامند.

در حالي كه بسياري از اين طرح ها براي اقدام پژوهي مناسب نيستند.

پايش و كنترل نظام دار براي توليد داده هاي معتبر:
يكي از برون دادهاي مهم اقدام پژوهي ميتواند تغيير درك شما نسبت به كار حرفه اي تان باشد. لازم است با توصيف آنكه تفكر شما در طول زمان چگونه تغيير يافته و با تشريح نحوه ي بروز اين تغييرات در نتيجه مطالعه ي اقدامات شخصي بتوانيد نشان دهيد كه اين امر چگونه روي داده است . نظام دار بودن گردآوري شواهد در جنبه هاي مختلفي از فرايند اقدام پژوهي حائز اهميت است . بخشي از نظام دار بودن ، شامل گردآوري داده ها به نحوي است كه هركجا با ارزشيابي از اقدامات خود بينش هاي جديدي نسبت به كارتان دست يافتيد بتوانيد به آن شواهد اشاره كنيد. نظام دار بودن بدين معناست كه گردآوري داده ها امري تصادفي نيست ، بلكه بايد مرتبط با قسمتي از طرح قبلي انجام گيرد. داده ها بايد تا حد ممكن جامع باشند، زيرا بسياري از بينش هاي مهم بعد از اينكه واقعه اي اتفاق مي افتد بروز ميكنند؛ يعني وقتي كه پس از گردآوري كامل داده ها مي كوشيد تا به برداشتي درباره آن ها نايل آييد، ممكن است به بينش تازه و مهمي دست بيابيد.

توصيف هاي موثق و صحيح درباره ي اقدام پژوهي :
پايش و كنترل بر اقدام بايد به توليد داده هايي منجر شود كه براي توصيف صحيح آن سودمند باشد. بسياري از اقدام پژوهان با تلفيق ((تفسير)) داده ها با ((توصيف )) آن ها از ميزان صحت گزارش هاي خود مي خواهند.

تبيين كردن اقدام پژوهي :
بهترين هنگام براي تبيين كردن اقدامات ، پس از توصيف دقيق آن ها است . تبيين كردن اقدام ميتواند

شامل موارد زير باشد:

مشخص ساختن معاني ممكن
نظريه پردازي
الگوسازي
پيوند زدن اقدام با كارهاي ديگر
توصيفي انتقادي از اقدام
راهبردهايي وجود دارند كه ميتوان از آن هابراي تبيين كردن اقدام ياري گرفت . اگرچه در اقدام پژوهي معمولاً به آزمون فرضيه ها نميپردازيم ، بلكه براي تصميم به اقدام در يك موقعيت معين از الگوهاي از پيش تعيين شده استفاده مي كنيم ، اما مطالعه ي پيشينه ي پژوهش هاي انجام شده در زمينه ي اقدام مورد نظر براي ارائه تفسيرهايي درباره ي آن كمك بزرگي به شمار مي آيد. به رغم آنكه گرفتن موضعي انتقادي درباره ي اقدام خود و پيامدهاي آن كاري دشوار است ، داشتن چنين موضعي به منظور تبييني مفيد و موثر، كاملاً اهميت دارد. براي آن كه تصويري غيرسوگيرانه از اقدام پژوهي و پيامدهاي آن داشته باشيد، بايد از وجود ديگران نيز براي بررسي تفسيرهاي خود سود جوييد. هرگاه براي توصيف صحيح اقدام خود، داده هاي مناسبي در اختيار داشتيد، ميتوان گفت كه وسيله اي براي سهيم ساختن ديگران در اقدام در دست داريد كه از طريق آن ميتوانيد داده ها را به بحث بگذاريد و تحليل كنيد. در اين مورد به ويژه ضبط ويديويي كلاس يا كارگاه ميتواند مفيد باشد.

اقدام پژوهي دانشگاه فرهنگيان
با ارائه ي توصيفي صحيح از اقدام كه بر داده هاي ويژه اي استوار باشد ميتوان به تبيين برخي از بخش هاي اقدام پژوهي كمك بزرگي كرد.

استفاده از خودانديشي: ماري مك كارتي نويسنده ي كتاب ((گفت وگويي با خودم )) فرايند خودانديشي را در قالب اقدام نشان مي دهد. او ميگويد شما ميتوانيد از اين شيوه اقدام پژوهي در سراسر عمرتان بهره ببريد. اقدام پژوهي ، تفحصي كاملاً منطقي در اعمال خودتان است كه طي آن يكسره به خود ميگوييد: من دارم چه كار ميكنم ؟چرا دوست دارم اين كار را انجام بدهم ؟ چگونه ميتوانم اين كار را بهبود ببخشم ؟(مك كارتي،۴۹:۱۹۹۴).
استفاده از حكايت و داستان : راه ديگري براي ارائه يافته هاي اقدام پژوهي استفاده از داستان است . از آنجا كه داستان ها مشوق ارائه ي تفسيرهاي متنوع و بديع هستند، براي نويسندگان و خواننده هايشان زاينده و مولد هستند.
استفاده از ترسيم : برخي اقدام پژوهان براي خود، تجسم هاي ذهني منحصر به فردي به وجود آورده و آن ها را ترسيم كرده اند تا به درك و فهم تغييراتي كه در نتيجه اقدام پژوهي در آن ها پديد آمده ، ياري برساند.
ارزيابي اعتبار داعيه هاي حاصل از نتايج پژوهش :
در اقدام پژوهي اشتراك معنادار تجربه هاي شخصي با تجربه ديگران ، مبناي خوبي براي اعتبار به حساب ميآيند. اين كار در چند سطح روي ميدهد:

- اعتبار اقدام پژوهي در درجه ي اول به پذيرفتن آن نوع تبييني بستگي دارد كه افراد درباره كار خود به عمل آورده اند. به عبارت ديگر، به نوعي خود اعتبارگذاري.

- سطح دوم هنگامي است كه همكاران ، يعني كساني كه با زمينه اي كه در آن عمل كرده ايم آشنا هستند، ميتوانند از طريق شواهدي كه براي درك ادعاي خود تدارك ديده اند به طور نيابتي به تعيين اعتبار آن ها بپردازند.

- سطح سوم اين است كه بتوانيم حقيقتي را كه ادعاي كشف آن را داريم در اختيار همگان قرار دهيم و كساني را كه ممكن است نسبت به آن غريبه باشند متقاعد سازيم . تعيين اعتبار ميتواند بخشي از فرايند تكوين اقدام پژوهي باشد. اين نكته به ويژه وقتي به وضوح مصداق دارد كه آن را بخشي از فرآيند انتقادي و خودانديشانه محسوب كنيم . در واقع ، وقتي اقدام پژوهان كار خود را با همكاران ، دوستان منتقد و دانشجويان به بحث ميگذارند، در حال تبيين اعتبار پژوهش خود هستند. به علاوه ، اعتبارگذاري ميتواند به طور رسميتري صورت بگيرد و بخشي از فرايند پاياني قلمداد ميشود. افزون بر آن ميتوان از طريق ارائه ي مقاله در يك همايش يا انتشار پژوهش در نشريه اي علمي ، بر ميزان رسميت آن بيش از پيش افزود.

عموميت بخشيدن به نتايج :
همگاني كردن پژوهش بهترين راه اعتبارگذاري به آن است . عموميت بخشيدن به نتايج نشان ميدهد كه دليلي براي مخفي كاري نداريد و علاقه منديد كه ديگران در آنچه روي داده مداخله كنند تا شما را در پيش بردن انديشه تان ياري دهند. شما از طريق گوش دادن به پرسش هاي كساني كه بيرون از پژوهش اند ميتوانيد مطالب بسياري بياموزيد. اين پرسش ها، چه بسا به تقويت باورتان نسبت به ادعاهايي كه مطرح كرده ايد بينجامد و به جست وجوي شواهد بهتري براي اقناع ديگران در آن زمينه منتهي شود. شايد پرسش ها شما را به سوي اصلاح ادعاهايتان هدايت كند، زيرا شما را قادر مي سازد تا شكاف هاي موجود در مباحثتان راتشخيص دهيد، شكاف هايي كه قبلاً متوجه آن ها نشده بوديد.

عموميت بخشيدن به نتايج ، مهيج ترين بخش اقدام پژوهي است . زيرا معمولاً درميابيم كه بسياري از مردم در مسائلي كه ما داريم شريك اند و ما با نيرويي كه از دوستيهاي پژوهشي جديدمان كسب ميكنيم و روح تازه اي كه به خاطر ايده ها و مهارت هاي نو در ما دميده ميشود قادر به پيشروي و ادامه كار خواهيم بود.(مك نيف و همكاران ، ترجمه آهنچيان ، ۱۳۸۲).

References:
Dick, B, “Action learning and action research (Online) ". 1997. Available at http://www.scu.edu .au/schools/gcm/ar/arp/actlearn.html
چايپي، پريچهر ؛گويا، زهرا ؛ مرتاضي مهرباني؛ نرگس، ساكي، رضا، "ارزيابي ميزان تحقق اهداف برنامه ي معلم پژوهنده"، فصلنامه تعليم و تربيت، شماره،85، 1383.
مهرمحمدي، محمود،"اقدام پژوهي راهبردي براي بهبود تدريس و آموزش"، پژوهشكده ي تعليم و تربيت،1383.
شارع پور، محمود، (1386).جامعه شناسي آموزش وپرورش. انتشارات سمت.
قاسمي پويا، اقبال، " پژوهشنامه آموزشي". اولين ويژه نامه ي معلم پژوهنده. پژوهشكده ي تعليم و تربيت،1379.
مهرمحمدي، محمود، (1379) . جستارهايي درپژوهش درقلمروآموزش وپرورش. تهران : پژوهشكده تعليم وتربيت
حسن زاده،رمضان؛ نجفي،حبيب الله؛آزادي،عبدالله، "عوامل بازدارنده مشاركت معلمان در طرح معلم پژوهنده، چالش جديد در حوزه مديريت و پژوهش"، فصلنامه ي انديشه هاي تازه درعلوم تربيتي،(1)1385،3.
Ary, D; Jacobs, L, C; Razavieh, A; Sorensen, C," Introduction to research in education. Seventh Edition". Thomson Wadsworth. Belmont, (2006).
عرفاني، نصراله ؛ شبيري، سيدمحمد ؛ صحابت انور ، سعيد ؛ مشايخي، مصطفي،"اثربخشي دوره هاي آموزش درس پژوهي بردانش و مهارت تدريس معلمان دوره ابتدايي"، پژوهش دربرنامه ريزي درسي. سال سيزدهم، دوره دوم، شماره21، 1395.
سعيدي نژاد، محبوبه، "بررسي ميزان اثر بخشي دوره‌هاي آموزش اقدام ­پژوهي بر روي عملكرد معلمان شهرستان قرچك". پايان نامه: (كارشناسي ارشد) دانشگاه آزاد اسلامي، واحد گرمسار، دانشكده علوم تربيتي، 1391.
سايت اقدام پژوهي
ايمان زاده، شهرام ،" بررسي ميزان بكارگيري آموخته‌هاي كلاس­هاي اقدام‌ پژوهي از سوي دبيران متوسطه شهرستان خدا آفرين در سال تحصيلي ۹۱-۹۰"، پايان نامه (كارشناسي ارشد) دانشگاه آزاد اسلامي، واحد مرند، دانشكده علوم تربيتي،1391.
اسكندري، پويا، "تاثيرآموزش اقدام‌ پژوهي برعملكرد معلمان ازديدگاه مديران مدارس ابتدايي دخترانه شهرتهران درسال تحصيلي90-89 ". پايان نامه (كارشناسي ارشد)،دانشگاه آزاداسلامي، واحد تهران مركزي، دانشكده روانشناسي وعلوم اجتماعي،گروه علوم تربيتي،1390.
صديق ‌ميرعظيمي، سكينه، "بررسي تأثير دوره‌هاي آموزشي اقدام‌پژوهي (معلم پژوهنده) بر رويكرد معلمان به پژوهش". پايان نامه‏ (كارشناسي ارشد): تحقيقات آموزشي. دانشگاه آزاد اسلامي (رودهن). دانشكده روانشناسي و علوم‌تربيتي، 1385.
عبيات، محمد،" بررسي ميزان اثربخشي دوره‌هاي آموزش اقدام‌پژوهي از ديدگاه دبيران دبيرستان­هاي شهرستان اهواز"، پايان نامه (كارشناسي ارشد): برنامه‌ريزي درسي، دانشگاه شهيد بهشتي، 1385.
ساماني ، سيامك ؛ اردلان ، الهام ، "اقدام پژوهي: رويكردي نوين به نقش معلم در آموزش"، همايش نوآوري در برنامه هاي درسي دوره ابتدايي،1385.
شمس موركاني، غلامرضا، "بررسي علل عدم علاقه معلمان منطقه زرين شهر به فعاليت هاي پژوهشي"، سايت وزارت آموزش و پرورش اصفهان، 1380 .
براي دانلود بالاي هزار عدد اقدام پژوهشي به تفكيك پست سازماني كليك كنيد

فرم تدوين درخواست اختصاصي اقدام پژوهي
دوستان و همراهان عزيز در صورت داشتن هرگونه درخواست اختصاصي تجربيات برتر سنجش و ارزشيابي مي توانيد فرم زير را پر كرده و با ما تماس بگيريد.

منبع : اقدام پژوهي - بانك فايل پژوهشي معلمان


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۸ مرداد ۱۴۰۳ساعت: ۱۱:۳۶:۵۲ توسط:amoozesh موضوع: نظرات (0)